BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 7 miesiąc temu #130806 przez TyszAnka
hej dziewczynki :)
Ja dzisiaj wstałam o 11:30- pospałam az mnie wszystko boli- (wstałam o 6:30, wyszykowałam dzieci do szkoły i dalej kimono :) )

Luśka, blok czekoladowy powiadasz? Ja pamiętam jak kiedyś w dzieciństwie robiłam z mamą - pychotka ... kakao, mleko w proszku, herbatniki...i chyba coś jeszcze- jakbyś mogła mi podać przepis na ten blok- Ty sobie nie wyobrażasz jak nie umiem teraz powstrzymać ślinotoku hehe ;)

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #130813 przez Aleksandra
Ja jak zwykle zawalona robotą. Dziś postanowiłam, że uprzątnę biurko z papierzysk w końcu bo już mnie nie było prawie widać. Zrobiłam połowę, reszta w poniedziałek :)

Oj zjadłabym blok....mmm....
13 lata 7 miesiąc temu #130823 przez anaconda_she
Hejka.Ja tez troche sie obrobilam i nawet dumna z siebie jestem. Ktos u mnie w biurze cos mamrotal ze mam przyjsc w sobote ale ani mi sie sni...sama na pewno nie bede nadgorlia i nie bede pytac ;)
Ale bym zjadla cos dobrego i cieplego. Obiadku mi sie juz chce.Jakiejs zupki albo ryby.A w torebce paczek z nadzieniem kokosowym ;) moze zjem ?
Mowicie blok czekoladowy. A ja to chyba nigdy tego nie jadlam i nie mam pojecia jak sie to robi.czekam na przepis ;D
13 lata 7 miesiąc temu #130836 przez TyszAnka
no Luśka, co z tym przepisem ??

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #130839 przez TyszAnka
jejku, tutaj znalazłam przepis-
gotowaniecieszy.blox.pl/2008/07/Blok-czekoladowy.html

tylko ja nie dawałam kiedyś rodzynek, migdałów, sezamu, pistacji i orzechów- tylko herbatniki i ryż dmuchany ( preparowany)

O i co do ryżu preparowanego- to zachciało mi się szyszek- krówki topimy i wsypujemy ryż dmuchany- moczymy ręce w wodzie i formujemy szystki- lub łyzką jak masa jest zbyt goraca- mmmmmm- pychotka- bede dzisiaj szyszki robic :)

tutaj drugi przepis z samymi herbatnikami :)
www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/b...owy-z-herbatnikami-1

13 lata 7 miesiąc temu #130843 przez madziaska
Widze, ze dzisiaj czas na slodkosci... ja nie mam checi na slodkie od poczatku ciazy...Od kilku dni mam zawroty glowy, tez tak macie???? M<ysle, ze moze cukier mi spada, skoro nie jem slodkiego... Teraz zmuszam sie do orzeszkow wczekoladzie...
13 lata 7 miesiąc temu #130885 przez iva 20
a ja sama nie wiem dziewczyny co bym zjadla :cheer: bylam dzisiaj poogladac ciuszki i byly takie cudowne ze juz bym kupila jak bym wiedziala jaka plec :blink: poprostu przecudne :lol: :lol: a u mnie dzisiaj slonko swieci i to nawet bardzo ze goraco :) a ja czekam na mezusia bo jest w pracy i pojdziemy na pizze bo mi sie nie chce gotowac :silly:
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #130941 przez Dorciaition
Hej kochane

A ja dziś ranko u fryzjera- w końcu pozbyłam się odrostów. Potem w pracy, zakupy, poczta.
Dotarły kiecki- jestem zadowolona. :)

No i obiadek był w KFC. zjadłam tylko twistera, a za to teraz pełno truskawek.
Na juterko kupiłam już filet z łososia- uwielbiam.

Taki blog też bym zjadła, ale robić mi sie nie chce. Anka prześlij kawałek, Oli też bo ma chęć :) Kiedyś mój brat to robił.

Też dzisiaj oglądałam ciuszki, ale były albo niebieski albo różowe, wiec nic nie kupiłam. Szukałam takich unisex ale żadnych nie było. Aż zła byłam ;)

Anaconda bardzo dobrze, że nie idziesz w sobotę! :)

Alanek[*] :(
13 lata 7 miesiąc temu #130942 przez Dorciaition
To mój deserek dzisiejszy. Pękam

Załączniki:
13 lata 7 miesiąc temu #130952 przez madziaska
Dorcia mniam :) Ja sobie jednak dalam spokoj z truskawkami, no i prycholki znikaja... zobaczymy na jak dlugo...
13 lata 7 miesiąc temu #130958 przez anakol
Mniam, Dorcia, a co tam masz takiego czerwonego na tej śmietance, taka jakby polewa? Ja się
właśnie zabieram do truskawek, ale bez śmietanki.

Dziś na obiad jadłam morszczuka, ziemniaczki i surówkę z kiszonej kapusty, ale niestety nie ugotowałam tego tylko zjadłam w bufecie w pracy :silly: Bardzo dobre obiadki u nas dają :)

Co do bloku czekoladowego, to nigdy nie robiłam ale u nas w jednej piekarnio-cukierni można kupić. Zawsze mi smakowicie wyglądał ale ostatecznie nigdy się nie skusiłam, jak tak reklamujecie to muszę spróbować :)
13 lata 7 miesiąc temu #130960 przez anakol
Madziaska, jesteś uczulona na truskawki?
13 lata 7 miesiąc temu #130966 przez madziaska
Anakoo wyglada na to, ze tak....Cera strasznie mi sie popsula... Mialam tak po truskawkach jako nastolatka, wiec chyba wrocilo ;) Zrobilam przerwe i jest lepiej :)
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #130979 przez Dorciaition
Oj Madzia to współczuje. Ale truskawki możesz czeresionkami zastąpić :)

Ta na górze to zmiksowane truskawki. Własnie sobie w szklaneczce popijam. Dziś normalnie dzień truskawkowy.

Anakol fajnie, że masz taki bufet w pracy. Czasami obiadek możesz sobie przynajmniej zjeść jak nie chce sie Tobie gotować.

Madzia oglądałaś Pierwszą miłość?? Nie chajtnęli sie. Ale jajka :silly:

Załączniki:
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #130994 przez madziaska
Dorcia kurcze wlasnie nie ogladal :/ chyba obejrze na Ipla ;)
mam do WAS prosbe kobietki, wybieram sie za dwa tyg na wesele.... Oczywiscie nie kupilam sukienki, bylam nawet we Wrocklawiu :/ mam tylko te ktore kupilam na lato... prosze pomozcie ktora mam ubrac na wesele, a ktora na poprawiny. Wiem, ze nia sa zbyt eleganckie, ale chyba juz nic innego nie wymysle...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia