- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
13 lata 6 miesiąc temu #135852 przez madziaska
halo halo, jest tu kto???
Mialam dzisiaj zajete popoludnie A WY teraz gdzies poznikalyscie
U mnie na cycucahach zylki pojawily sie jeszcze przed tym jak zrobilam test, wtedy pomyslalam "glupia jestes magda, wydaje Ci sie" naczytalam sie o objawach ciazowych i myslalam, ze sobie wkrecam, sutki tez stercza, cycuchy duze i jedrne na brzuchu tez mam zylki... rozstepy mam nadzieje, ze mnie omina, siostra i mama nie maja... Boje sie jednak o zylaki, bo mama ma ich troche i mi sie chyba robi na lydce, ale zauwazylam go juz przed ciaza... dziewczyny nie ma co sie martwic i tak jestesmy piekne
Dorcia a TY odzywaj sie do nas z tej Anglii...
Vestusia mykaj do piotrka... bedzie dobrze...
Mialam dzisiaj zajete popoludnie A WY teraz gdzies poznikalyscie
U mnie na cycucahach zylki pojawily sie jeszcze przed tym jak zrobilam test, wtedy pomyslalam "glupia jestes magda, wydaje Ci sie" naczytalam sie o objawach ciazowych i myslalam, ze sobie wkrecam, sutki tez stercza, cycuchy duze i jedrne na brzuchu tez mam zylki... rozstepy mam nadzieje, ze mnie omina, siostra i mama nie maja... Boje sie jednak o zylaki, bo mama ma ich troche i mi sie chyba robi na lydce, ale zauwazylam go juz przed ciaza... dziewczyny nie ma co sie martwic i tak jestesmy piekne
Dorcia a TY odzywaj sie do nas z tej Anglii...
Vestusia mykaj do piotrka... bedzie dobrze...
Temat został zablokowany.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #135857 przez Dorciaition
Madzia ja właśnie dotarłam. Głupia czytam o tym ciśnieniu i widze, że faktycznie mam wysokie. Jak się ma 140/90 powinno już się szpitalnie leczyć, a ja miałam 140/100 Teraz mam 120/72 już trochę lepiej. Ach, nie urok to sracz..
Żylaki to podobno masakra. U mnie w rodzinie babcia miała i mój brat ma straszne. Miał operować, ale nie idzie. Moja bratowa po drugiej ciąży też dostała.
Oby nas to wszystko ominęło. Ooo tak- pewnie, że piękne jesteśmy
Z Anglii pewnie będę mniej pisała, ale postaram się jak najczęściej.
Mój M śpi, a ja z nudów wariuje. A gdzie reszta? Pogodna brzydka to pisać kobietki
Żylaki to podobno masakra. U mnie w rodzinie babcia miała i mój brat ma straszne. Miał operować, ale nie idzie. Moja bratowa po drugiej ciąży też dostała.
Oby nas to wszystko ominęło. Ooo tak- pewnie, że piękne jesteśmy
Z Anglii pewnie będę mniej pisała, ale postaram się jak najczęściej.
Mój M śpi, a ja z nudów wariuje. A gdzie reszta? Pogodna brzydka to pisać kobietki
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #135860 przez madziaska
ja dzisiaj znowu mialam dusznosci, a goraco nie jest wiec zmierzylam cisnienie, myslalam, ze moze za wysokie, ale nie 101/59... czyli niskie tak jak zawsze...
i to troche dziwne, bo mam zawsze te dusznosci ok 12 w poludnie...
A tu Dorcia cos dla Ciebie:
Jak poznać, czy wzrost ciśnienia jest fizjologiczny, czy zwiastuje chorobę? Za nadciśnienie w ciąży uważa się takie ciśnienie, które w 2. i 3. trymestrze przekracza 140/90 mmHg lub gdy wzrośnie - w porównaniu z okresem przed ciążą - o 25/15 mmHg.
Uwaga: Podczas pomiaru ciśnienia kobieta nie może leżeć na wznak, bo powiększona macica uciska żyłę główną, dając zaniżony wynik.
i to troche dziwne, bo mam zawsze te dusznosci ok 12 w poludnie...
A tu Dorcia cos dla Ciebie:
Jak poznać, czy wzrost ciśnienia jest fizjologiczny, czy zwiastuje chorobę? Za nadciśnienie w ciąży uważa się takie ciśnienie, które w 2. i 3. trymestrze przekracza 140/90 mmHg lub gdy wzrośnie - w porównaniu z okresem przed ciążą - o 25/15 mmHg.
Uwaga: Podczas pomiaru ciśnienia kobieta nie może leżeć na wznak, bo powiększona macica uciska żyłę główną, dając zaniżony wynik.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez madziaska.
- anakol
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 6 miesiąc temu #135861 przez anakol
To chyba ja mam następna wizytę, bo idę we wtorek tylko u mnie już bez takich emocji, bo wiadomo jaka płeć choć wiadomo że czekam na wizytę, mam nadzieję że się dowiem że wszystko OK zwłaszcza że troszkę się niepokoję bo tak jak pisałam jeszcze ani razu nic nie poczułam (żadnych ruchów).
Ja też mam zaczątki żylaków - na razie są niewielkie, zobaczymy, jak będzie po ciąży Rozstępy na razie mi się nie robią, zobaczymy jak będzie dalej... smaruję się rano kremem ziaja na rozstępy a wieczorem oliwką w żelu. A czasem jak zapomnę, to niczym się nie smaruję I zauważyłam, że mam ładniejszą skórę odkąd używam też oliwki (bo najpierw się samym kremem smarowałam)
Ja też mam zaczątki żylaków - na razie są niewielkie, zobaczymy, jak będzie po ciąży Rozstępy na razie mi się nie robią, zobaczymy jak będzie dalej... smaruję się rano kremem ziaja na rozstępy a wieczorem oliwką w żelu. A czasem jak zapomnę, to niczym się nie smaruję I zauważyłam, że mam ładniejszą skórę odkąd używam też oliwki (bo najpierw się samym kremem smarowałam)
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #135863 przez Dorciaition
Gina pewnie nie pytałaś o te duszności co? W necie lepiej nie czytaj, bo szkoda nerwów. Takie rzeczy tam wypisują, że ciśnienie od razu podskakuje.
Ja byłam dziś w sklepie, chciałam sobie butki kupić, ale tak mi się jakoś gorąco zrobiło i duszko, że uciekłam i nie kupiłam
Madzia wypatrzyłaś coś jeszcze ciekawego na allegro?
Anakol emocje zawsze są jak się widzi maluszka A ruchami się nie przejmuj. Mogą być dopiero ok 20, 21 tyg. Ja też jeszcze nie czuje. Wydaje mi się, że tylko takie musnięcia, no i własnie pewnie mi się wydaje
Ja byłam dziś w sklepie, chciałam sobie butki kupić, ale tak mi się jakoś gorąco zrobiło i duszko, że uciekłam i nie kupiłam
Madzia wypatrzyłaś coś jeszcze ciekawego na allegro?
Anakol emocje zawsze są jak się widzi maluszka A ruchami się nie przejmuj. Mogą być dopiero ok 20, 21 tyg. Ja też jeszcze nie czuje. Wydaje mi się, że tylko takie musnięcia, no i własnie pewnie mi się wydaje
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez Dorciaition.
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #135866 przez madziaska
A ja dzisiaj ppczulam chyba malucha, tak jak wczesnie pisalam muskanie w srodku pokawilo sie kilka razy i jakby "pekniecie malego babelka" w brzuchu... nie jestem pewna czy to dzidzia, ale mam nadzieje..
- anakol
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #135869 przez madziaska
Dorcia mowilam ginowi o tych dusznosciach, a on na to : Dusznosci??? (zdziwiony) A ja ze tak brakuje mi czasami powietrza ale to pewnie przez te upaly i rozmowa sie skonczyla... Teraz upalow nie ma i jak czytam to niby piosza, ze macica uciska na przepone i dlatego moga sie pojawic dusznosci, nastepnym razem zapytam dokladniej... na allegro dzisiaj nie zagladalam zaplacilam tylko za wczorajsze zamowienie... Pewnie jakbym znala plec to bywalabym czesciej, a tak to czekam, mam mnostwo ubranek po synku mojej siostry, ona to dopiero szalala, parwie wszystko nowe zostalo....
znalazlam cos takiego
Zazwyczaj duszności występują na początku drugiego trymestru, kiedy pod wpływem hormonów obrzmiewają ścianki naczyń krwionośnych, a mięśnie płuc i oskrzeli lekko wiotczeją. Natomiast w ostatnim trymestrze duszności mogą być spowodowane naciskiem macicy na przeponę. Na szczęście w ostatnich tygodniach, kiedy brzuch się nieco opuści, poczujesz ulgę.
znalazlam cos takiego
Zazwyczaj duszności występują na początku drugiego trymestru, kiedy pod wpływem hormonów obrzmiewają ścianki naczyń krwionośnych, a mięśnie płuc i oskrzeli lekko wiotczeją. Natomiast w ostatnim trymestrze duszności mogą być spowodowane naciskiem macicy na przeponę. Na szczęście w ostatnich tygodniach, kiedy brzuch się nieco opuści, poczujesz ulgę.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #135873 przez Dorciaition
Pewnie ma rację, że to przez pogodę jak nie bardzo się tym przejął.
Hehe, ja też właśnie staram się nie zaglądać żeby nie przeginać. Choć podejrzewam, że pewnie w Anglii się trochę obkupię ;)Tam są pampersy bardzo tanie (1 op mam), chusteczki te mokre i ogólnie kosmetyki.
No to masz dobrze z siostra
Hehe, ja też właśnie staram się nie zaglądać żeby nie przeginać. Choć podejrzewam, że pewnie w Anglii się trochę obkupię ;)Tam są pampersy bardzo tanie (1 op mam), chusteczki te mokre i ogólnie kosmetyki.
No to masz dobrze z siostra
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #135880 przez Dorciaition
Pewnie neutralnych też trochę ma. A jak będzie dziewczynka to troszeczkę nieskiego też może ponosić
Dziewczyny od kiedy jest 5 miesiac? Bo jak czytam na necie to raz piszą, że od 17, a inni, że od 18 t.
Dziewczyny od kiedy jest 5 miesiac? Bo jak czytam na necie to raz piszą, że od 17, a inni, że od 18 t.
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- anakol
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #135883 przez Dorciaition
Haha, "zuch dziewczyna". Pewnie Anakol. U mnie jeśli będzie dziewuszka to też ponosi trochę rzeczy z samochodami itp.
Chociaż ja czuję inaczej, lekarz mi nie potwierdził a ja jestem pewna, że chłopak.
Aa, Madzia dopiero zobaczyłam- dzięki za info o ciśnieniu
Chociaż ja czuję inaczej, lekarz mi nie potwierdził a ja jestem pewna, że chłopak.
Aa, Madzia dopiero zobaczyłam- dzięki za info o ciśnieniu
Moderatorzy: ilona