BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #150412 przez madziaska
Dorcia chyba moze byc, ja bede dokladnie w 21t2d... na ta wizyte tez mam dostarczyc mocz i morfologie.
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #150450 przez Dorciaition
Zapytam mojej ginki w czwartek. Może faktycznie szybciej się umówić. Po co robić teraz usg i np za 2 tygodnie. No zobaczymy :) W czwartek bardzo chce usg żeby się dowiedzieć kto mieszka w moim brzuszku :)

Właśnie zrobiłam małe zakupy na allegro, ale dla siebie ;) 2 bluzeczki i koszulę nocną do karmienia :)

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #150451 przez Batmanik
ja mam spiworek po igorku z owczej welny a drugi polarowy mam przy sankach takze do wozka nie kupie jedynie skusze sie na sanki ze spiworkiem cczerwone hehe a co tam :S
a kominezomy mam po igorku ale to niebieski i brazowy a kupilam dla Igorka( bo wmowilam sobie ze to corcia ) bezowy ale nie pamietam jaki rozmiar i czerwony...ale pewnie kypie jeszcze jakis bo czerwonego i tak nie wykorzystam bo raczej duzy byl...
co do postow to nawet jak koipiowalam nie szlo wszytskie sposoby przeszlam i nic:( dopiero dzis cos ruszylo
wogole to moj mnie wkurzyl :angry: i przyszedl gosciu i powiedzial ze bedzie w srode:( jutro musze jechac pokupowac co trzeba do podlaczenia mial on jechac ale co tam w koncu pracowalam przy tym:) to pojade pocwaniaczyc w sklepie bo mysla ze kobieta a nie zna sie na ksztaltkach :P juz jednego goscia zagielam na grzejnikach to mojemu mowil kogo pan mi tu przywiozl :silly:
niuniek spi a ja siedze jak zwykle sama:( teraz nawet telewizji nie mam przez ten aneks:(
13 lata 6 miesiąc temu #150496 przez TyszAnka
znalazłam w necie taki wózek jak mam po moich chłopcach ze śpiworkiem
szafka.pl/c50241-wozek-wielofuncyjny-chi...ing-plus-spiwor.html

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie
13 lata 6 miesiąc temu #150519 przez Dorciaition
TyszAnka no to masz dobrze :)

Ja od dawna jestem zdecydowana na ten wózek allegro.pl/jedo-fyn-4ds-2011-spac-gond-f...isy-i1682250190.html Wiele razy oglądałam go już na żywo i jestem zdecydowana :) A kolor ciemny fiolet.

13 lata 6 miesiąc temu #150531 przez Aleksandra
Dorcia ja też myślę o takim wózku, ale jeszcze się wstrzymam tak do października/początek listopada.

Idę już spać, bo padnięta jestem po dzisiejszym dniu
Miłej nocko kochane :kiss:
13 lata 6 miesiąc temu #150563 przez vestusia
Witajcie Kochane! W końcu jestem!

Internet mi szwankuje, przez pogodę chyba i ten play tutaj ledwo działa. Dopiero teraz udało mi się przeczytać Wasze posty, ale naprawdę bardzo powoli to idzie i mam nadzieję, że moja wiadomość się wklei :)

Na początku nadrobiłam te kilka stronek. Ola, moje serdeczne gratulacje z powodu dziewczynki! Niestety internet bardzo słabo mi chodzi i zdjęcia nie chciały się załadować, ale mam nadzieję, że jak tylko poprawi się jakość internetu, to je wtedy zobaczę. Coś czuję, że u mnie będzie chłopak, bo za dużo już różowego koloru w tabelce. A tak właśnie miałam zapytać odnośnie tego chińskiego kalendarza. Czy dziewczyny, które już poznały płeć sprawdzały to może z tym kalendarzem? Tak chciałam zobaczyć czy się sprawdza :)

Ola trzymam kciuki za obronę!

Anakol, nie mów mi, że te duże butelki są z identycznie przezroczystego szkła jak te małe? Jeżeli tak, to chyba mnie coś rozerwie, bo nie wiem dlaczego moje takie nie są. Są przezroczyste, ale to tworzywo widać, że różni się od tej małej butelki i jest takie bardziej "mleczne" niż przezroczyste. Normalnie się zezłoszczę jak mam jakiś bubel, za który przecież sporo zapłaciłam! (butelki dostałam w zapakowanych pudełkach z opisem, że są samosterylizujące)

Luska, cieszę się, że w końcu się odezwałaś. Martwiłam się o Ciebie kobietko! Super, że wypoczęłaś :D

Co do tych śpiworków, to ja sama nie wiem. Do tego wózka będę miała chyba 2 śpiworki, ale wiadomo, że potrzebny mi kombinezon (jeden mam, ale różowy) i chyba pościel do wózka?

Ja miałam zwariowany dzień.
Wczoraj Piotrek przyjechał, został na noc, bo był późno i dopiero dzisiaj się zebraliśmy. Rano idąc z psem zobaczyłam, że mam jakąś kartkę za wycieraczką w aucie. To była informacja ze Straży Miejskiej, że mam się do nich stawić w ciągu 7 dni, bo nie dostosowałam się do znaku "zakaz zatrzymywania się". Szlag by to trafił! Staję pod klatką od 3 lat, wszyscy zresztą tak stają a znak umieścili niedawno, że ja jako blondynka w ogóle na niego nie patrzyłam i nie widziałam go he, he :D
Trzeba było dziś tam pojechać. Ale nie było źle, panowie sobie ze mną pożartowali, a że jestem w ciąży (co już widać), to nie ukarali mnie mandatem :) Miło nawet się z nimi rozmawiało, ale byłam nieziemsko przerażona.

Funia Łobuz zamiast być coraz grzeczniejsza, to wraca do swojej szatańskiej natury. Piotrek przyjechał i ona wariuje. Właśnie wrócił z nią z dworu, nie poszedł z nią na smyczy (bo przecież po co?) i ona nie dość, że nie chciała iść do domu, to jeszcze wytarzała się w jakiejś zdechłej rybie. Od razu poszła pod prysznic (w locie właściwie). Najgorsze, że muszę wychowywać i Piotrka i Funię. Piotrek myśli, że ona od razu taka rozumna będzie, a ja mu tłumaczę, że trzeba małymi kroczkami i konsekwentnie, po kolei, uczyć ją odpowiednich zachowań. A nie wszystko na raz. No ale... w nagrodę, że wziął ją za fraki, użarła go niesamowicie (i dobrze!).

Przepraszam, że nie zaktualizowałam jeszcze tabelki z wizytami, ale naprawdę koszmarnie chodzi mi internet i dopóki nie zacznie mi działać względnie normalnie, to jest to niemożliwe.

A, i nie wiem czy pisałam, ale jak zapytałam lekarza o badanie połówkowe, to zrobił wielkie oczy. Tak, jakby nie wiedział o czym mówię. Wspomniałam, że mam koleżanki, które wspominały mi o tym badaniu, ale on jakby pierwsze słyszał (nie kumam). Stwierdził, że to badanie wykonuje się między 19 a 23 tygodniem, ale zrozumiałam to tak, że jak coś jest nie tak??? Dodał, że moja dzidziulka rozwija się prawidłowo, wszystkie wymiary narządów sprawdza na bieżąco i wszystko jest w porządku, więc nie mam się czym martwić...

No nic, ja idę spać, postaram się napisać więcej jutro, o ile internet mi na to pozwoli. Piotrek mówi, że od kilku dni tak koszmarnie działa. Może przez tę pogodę, bo innej możliwości chyba nie ma...

Jakby co, to dobranoc Kochane :)
13 lata 6 miesiąc temu #150581 przez anakol
Melduję się po jodze :) Fajnie to brzmi, ale ostatnio to co robię na zajęciach coraz bardziej różni się od tego, co robi reszta grupy, i w zasadzie sprowadza się do leżenia w różnych pozycjach, ewentualnie z rozciąganiem nóg... Pomyślałam że kupię sobie taki wałek, na którym się leży i będę sobie w domu tak leżeć :P

Madziaska, dzięki za spiworek - już kiedyś go wytropiłam, ale to jest ten za 350 zł :blink: ciągle mam nadzieję, ze trafię na jakiś tańszy :)

Ja jutro mam wizytę i zamierzam zapytać lekarza, czy to będzie usg połówkowe, żeby znowu nie było tak jak z ta przeziernością. Mam nadzieję, ze z dzidzią wszystko OK, no i że jest dziewczynką ;)

Tyszanka i Dorcia, fajne te wózki. Dorciu w Twoim zwróciło moją uwagę, że ma stosunkowo dużą gondolę, co jest dużym plusem. X-lander ma gondole krótsze o 5 cm.

Vestusiu, ja nie mam małej butelki, wiec trudno mi jest porównać, ale ta moja duża jest przezroczysta jak szkło - dużo bardziej niż zwykłe butelki z plastiku, i na pewno nie określiłabym ją jako mleczną. Wygląda jak z cienkiego szkła. Też była w opakowaniu, opisana jako samosterylizująca. Co prawda opakowanie było otwarte (było to zaznaczone w opisie aukcji, bo ktoś kupił jedną a dostał taką samą) ale ma ten korek i szczypce i instrukcję, więc to chyba ta? Napis lovi ma różowy. Korek jest rzeczywiście taki trochę mleczny, ale butelka jest jak szklana.
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #150584 przez luska
Oj dziewuszki ale wy macie tempo.Ja nie nadarzam :blink:
Aleksadro gratuluje cory :laugh: Rozowo u nas:)
Co do śpiworków do wózka pierwsze słyszę , żeby kupować :unsure: Przeważnie kombinezon kocyk i sa w wózkach cieniutkie ale sa.Bynajmniej ja nie miałam , młody nie marzł i teraz tez nie kupie.Z wózkiem to się już zdecydował .W sensie , ze kupimy gondole i fotelik a spacerówkę kupimy oddzielnie jakaś lepsza parasolkę, no chyba , ze w zestawie bedzie jakas fajna ale to przeważnie ciezkie.
Vestusia nie było się co martwic, ale milo , ze kto o mnie pamiętał :) Wow z tym połowkowym tez mnie zaskoczyłas :unsure: Ciekawe co moj na to powiem ale do mojej wizyty jeszcze ....Chociaż jutro będę dzwonić i na 4d się umawiać na pewno w przyszłym tygodniu.A z mandacikiem to ci się udało :laugh: Cos miałam jeszcze napisac i pustaka w głowie .Uciekam zuzu bo padam od rana nadrabiałam i zakupy sprzatanie pranie.....Z tyłkiem dopiero usiadłam a dzidzula chyba przez to wieczorne mycie podłogi zasnęłs bo cisza B)
A o butelkach.Vestusiu ja zawsze miałam miodowo-żołta ale ostatnio moj piekny kupil młodemu w aptece to raz , ze jest taka śnieżno biała i jest gwint przykrótki i dodatkowo jest nakładka , żeby było prawidłowo i szczerze używam tej starej jakoś większe zaufanie mam .Ale w koncu kupiona była w aptece to chyba nie może być bubel
13 lata 6 miesiąc temu #150585 przez anakol
Aha, a ja znowu poszalałam na allegro :) Kupiłam koszulkę w rozmiarze 74, z nadrukiem jak przystało na mamusię po jodze :silly:
wklejam wam zdjątko poniżej.

Jej, naprawdę mam nadzieję że to nie chłopak... ;)

Dobranoc babeczki :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu #150588 przez anakol
Jeszcze raz wrzucam koszulkę i jeszcze raz dobranoc :)
Załączniki:
13 lata 6 miesiąc temu #150622 przez luska
hej kobietki.
Od rana to u nas posuciutko :silly:
Ankol bluzałka fajnuska:).Zaraz ide dzwonic do gina bo zwariuje juz wszystkie wiedza co będzie.Szaleją z zakupami a ja czekam z cichutka nadzieją , że bedzie róż :blush:
13 lata 6 miesiąc temu #150628 przez Dorciaition
Hej Kobietki.
Ale mi było cieżko wstać tak wcześnie ;) Za chwile śmigam z psem do fryca. Zawsze mi się płakać chcę jak Daisy cierpi :(

Anakol bluzeczka cudna- z podobizną mamy ;) Fajnie masz, że sobie chodzisz na jogę :)

Vestusia super, że jesteś.

Piesy to chyba ciągną bardzo do ryb. Bo moja też niedawno chyba Wam pisałam, że dwa razy w ciagu dnia wytarzała się w rybie, no i dwie kąpiele musiały być ;/
A jak Piotrek sobie zasłużył to dobrze, że go użarła :silly:

Z tym mandatem to super wyszło, ha ha. :lol:

Widocznie faktycznie masz wszystko ładnie mierzone na każdej wizycie i połówkowe jest niepotrzebne. nie widział nic niepokojącego, wiec nie ma się czym martwić. No i zazdroszczę, bo ja strasznie się denerwuje tym badaniem.

Luśka, Vestusia noo sama jestem ciekawa jakie kolorki się u nas znajdą ;)

U mnie dziś słoneczko, więc pogoda zapowiada się letnia :)

Miłego dnia. Lecę :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #150629 przez Aleksandra
Cześć dziewuszki.
Ja już w pracy i mam stosik papierów na stole :dry:

Mała jeszcze śpi ale pewnie za jakąś godzinę się obudzi i zacznie buszować :)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #150689 przez Suari
Aleksandra gratuluję córci :)

Co do połówkowego to ja mam za tydzień i już mi powiedziano, że mam się przygotować na wizytę 40-50 minutową.

U mnie znowu leje :( normalnie można depresji dostać przez tą pogodę.
Dorcia- aby być pięknym to trzeba troszkę pcierpieć, więc nie żałuj psinki,bo krzywda się jej nie stanie ;)

A co do kalendarza chińskiego- to u mnie płeć się nie sprawdziła :laugh:

Miłego dnia !!!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży