BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #149304 przez vestusia
Dżem dobry wieczór :)

A co tu taka cisza? Ej, obijacie się :)

Ja dzisiaj spędziłam aktywniej dzionek, aktywniej towarzysko :) Spotkałam się z koleżankami z liceum, jedna przyszła ze swoim 9-cio miesięcznym synkiem. Masakra w sumie he, he jak tak patrzyłam :D Pojadłam pyszności, popiłam soczków i oto jestem. A tutaj cisza :P

No i miałam przygodę na stacji. Kupiłam żarówkę, bo spaliła mi się żarówka od światła mijania. Zdarzyło mi się już ze 3 razy wymieniać samodzielnie i nigdy nie było problemów. I dzisiaj musiały być. Na początku wyjęłam nie tę żarówkę i nie umiałam jej z powrotem wsadzić. Jak zabrałam się za właściwą, to również nie mogłam jej "zapiąć". Masakra jakaś, męczyłam się dobre 20 minut, aż facet ze stacji benzynowej się zlitował nade mną i przyszedł mi pomóc. Okazało się, że trzeba było tę żarówkę okręcić o jakieś 180 stopni, bo miała specjalne wgięcia ha, ha ale ja blondynka nie pomyślałam. Cała się uwaliłam, byłam brudna jak świnia no ale :D Pan mi pomógł, ale pewnie miał ze mnie niezły ubaw.

Anakol, fajna ta stronka, muszę przejrzeć na spokojnie w wolniejszej chwili.

Uciekam teraz spać. Wy pewnie też już śpicie, bo cisza tutaj niesamowita. Życzę Wam kolorowych snów i do napisania jutro :)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #149469 przez anakol
Dzień dobry wszystkim :laugh: gdzie was wywiało, babeczki? po 11tej a tu pierwsza jestem. Chyba nie dlatego taka cisza że wszystkie pojechały już do Łodzi? :silly:

Muszę Wam powiedzieć, że tym razem dużo bardziej mi smutno i pusto, że nie ma mojego męża, niż zwykle :( może to dlatego, że jestem na zwolnieniu i mam tyyyle czasu... No nic, za to mogę się swobodnie wysypiać :)
Coś mnie chyba bierze, jakieś przeziębienie, bo obudziłam się z bólem głowy i z katarem. Czuję się jakbym całą głowę miała spuchniętą ;) może w tej jaskini mnie przewiało... chyba dziś posiedzę w domku. Więc tym bardziej Was mobilizuję do wstania i podzielenia się co u Was :blink:
13 lata 6 miesiąc temu #149487 przez vestusia
Witam Was Kochane :)

Anakol, coś dziewczyny wcięło, wczoraj było to samo :)

Ja wstałam dziś wyjątkowo późno - za pierwszym razem o 6, bo pozwoliłam Funi spać ze mną w łóżku i może dlatego nie zrobiła mi pobudki jak co dzień przed 5 :) Potem znowu poszłyśmy spać i wstałam jakąś godzinę temu. Strasznie u mnie pada i nie mogę wrócić do Piotrka, bo wycieraczki przednie w aucie mi padły :D Troszkę też mi smutno, bo jednak już tydzień mnie nie ma i powoli tęsknię... a teraz jestem tu uziemiona do czasu aż się wypogodzi...

No i gdzie reszta dziewczyn? Co Wy wszystkie śpicie? :D
13 lata 6 miesiąc temu #149489 przez Suari
Witajcie,
Ja się obudziłam z bólem głowy, ale pewnie dlatego, że za długo spałam, a pogoda jeszcedo d...., pada wieje itp :( a miałam takie plany na dzisiaj, a tu w taką pogodę nawet nie warto wychodzić.
Dawno mnie tu nie było, ale wczoraj was nadrobiłam z czytaniem :)
Anakol- jeszcze zobaczysz, że na zwolnieniu to czas ucieka szybciej niż jak się pracuje :)
13 lata 6 miesiąc temu #149492 przez TyszAnka
czesc dziewczyny
u mnie też leje, wieje, zimno, byłam z pieskami przed chwilką, to az mi kapie z głowy a o psach nie wspomnę wyglądają jak szczurki.pASKUDNIE.aLE JUŻ OBIADEK KONCZĘ- TZN, ROLADA I KAPUSTA JUŻ WCZORAJ ZROBIŁAM TERAZ GOTUJĘ ZIEMNIACZKI NA KLUSECZKI MNIAM PYCHOTKA :)

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie
13 lata 6 miesiąc temu #149498 przez anakol
Vestusia, no to faktycznie jesteś uziemiona. A nie masz tam możliwości, żeby ktoś Ci obejrzał te wycieraczki i ewentualnie naprawił? Dobrze, że chociaż Funia lepiej się spisuje, łatwiej Ci jest przeczekiwać ;) Do kiedy nie ma Twoich rodziców?

Suari, pewnie masz rację z tym zwolnieniem, bo planów na ten czas mam już strasznie dużo :laugh: tylko dzisiaj coś źle się czuję i nie wiem czy mi się uda zabrać za coś sensownego, w dodatku jestem sama, więc mam wrażenie ze przede mną taka bezmierna pustka się rozciąga :blink: chociaż gdybym miała perspektywę pracy jutro od rana, to chyba jeszcze gorzej by było :silly:

Vestusiu, kupiłam tą butelkę samosterylizującą 250 ml, czekam aż przyjdzie, i chcę dokupić jeszcze małą samoster. i dużą medical. Moja siostra mi powiedziała, że ma dla mnie butelki po swoich dzieciach, ale i tak kupię a tamte będą zapasowe :)
13 lata 6 miesiąc temu #149522 przez vestusia
Anakol bidulko, odpoczywaj, żeby przeziębienie nie przerodziło się w coś gorszego. Jak mnie wzięło choróbsko, to od razu piłam mleko z miodem i czosnkiem, do tego apap i w sumie po 2 dniach mi przeszło. Wiadomo, że mamy gorzej, bo nie możemy brać żadnych lekarstw i trzeba się leczyć domowymi sposobami.

Co do wolnego, to myślę, że na początku będzie Ci dziwnie, a potem się przyzwyczaisz i zorganizujesz sobie każdy dzień. Ja długo jestem na zwolnieniu, ale u mnie to tak, jak wspominałam wcześniej - nie wróciłabym do pracy no i dzięki mojemu zwolnieniu możemy być z Piotrkiem na co dzień.

Moje wycieraczki niestety trzeba będzie zapewne wymienić (tzn. nie same wycieraczki, a ten silniczek, który jest gdzieś w środku). W zeszłym roku już mi siadały, mechanik naprawiał ten silniczek, ale pewnie skoro znowu pada, trzeba będzie wymienić na nowy. A to niestety będzie koszt. Ale na szczęście wjechałam mojemu Piotrkowi na ambicję i przyjedzie dziś po nas :) (po mnie, po dzidzię i po Funię) :) No a moja Mamcia generalnie jest za granicą, wróci we wrześniu na krótki urlop a potem to nie wiem kiedy. Więc póki co mieszkanko stoi puste :)

TyszAnia, Ty to jak zwykle pyszności gotujesz. Ja nawet nie mówię, co dziś mam, bo aż wstyd z porównaniu z Twoim przepysznym daniem. Ale swoją drogą, musiałabym zrobić kluski śląskie, bo chodzą za mną... :)

Anakol, czyli jednak zdecydowałaś się na tę dużą samosterylizującą. Na pewno sama zobaczysz, że jest ona jakby taka "mleczna" w porównaniu do tej małej samosterylizującej. Ale i tak mi się podobają :) Jak przyjdzie Ci ta medical+ i będzie taka przezroczysta, to chyba też sobie jedną taką dokupię, ale to zobaczę z czasem :) Muszę dokupić termoopakowanie do tych butelek, bo chyba w zimie się przyda (o ile będę karmiła butelką).
13 lata 6 miesiąc temu #149528 przez madziaska
Czesc babenki :)
U mnie pogoda rowniez okrutna, od wczoraj nie wychodze z domu... JESIEN :( Wole nie ryzykowac z moim pecherzem ;)
Anakol lez w lozeczku i sie kuruj :) duzo zdrowka :)
Vestusia dobrze, ze Piotrek po WAS przyjezdza... On pewnie tez sie stesknil...
Ja wczorja troszke poplakalam, czasami nachodza mnie takie chwile... Moj Sz mnie pocieszal i mowil, zebym nie plakla, bo Hani tez jest smutno, od razu lepiej ;)
Nie wiadomo co tu dzisiaj robic, narazie jem rosolek i chyba na allegro skocze ;)
13 lata 6 miesiąc temu #149542 przez anakol
Dzięki dziewczyny :) Zrobiłam sobie dzień lenia ;)
Vestusiu posłuchałam Twojej rady i zrobiłam sobie mleko z miodem :)

Madziu, ja tez właśnie wcinam rosołek :) Siostra mi przyniosła od mamy. Przyniosła też siatkę ubrań po córeczce kuzynki - co prawda troszkę większych, na ponad rok, ale i tak fajnie się takie ciuszki ogląda :silly:

Straszna cisza tutaj. Chyba mamy kryzys ("średniego wieku" ciąży?) :silly:
13 lata 6 miesiąc temu #149549 przez vestusia
Mleczko z miodkiem jest naprawdę smaczne :D Z czosnkiem może mniej i czuć go nawet następnego dnia, ale za to pomaga :)

Ja oglądam sobie odcinki "Mamo to ja" na vod.onet.pl :) Zaczęłam od pierwszego sezonu, jestem teraz na 7 odcinku :) Koleżanka mi podsunęła ten pomysł i skorzystałam. Ciekawe to jest nawet :) No i czekam na męża swego, ale ten będzie zapewne dopiero pod wieczór... :)

Laski gdzieś wcięło. Najbardziej się zastanawiam, gdzie jest Luska, mam nadzieję, że u niej wszystko w porządku. Mogłaby chociaż się nam zameldować, byłabym spokojniejsza :)

Anakol, tak sobie patrzyłam na te butelki i naszła mnie ochota wypicia mleka z niej he, he :D Ale się powstrzymałam, bo to przecież dla dzidziusia a nie dla mnie :D

Uciekam dalej oglądać "Mamo to ja" :)
13 lata 6 miesiąc temu #149558 przez anakol
Ooo, fajnie, ja też sobie poszukam tego "Mamo to ja" :)

Znalazłam historie dziewczynki urodzonej w 22 tygodniu ciąży (czyli w tym, w którym teraz jestem :ohmy: ). Dziewczynka ma już 6 lat, poszła do szkoły i bardzo dobrze się rozwija :) możecie sobie zerknąć z ciekawości www2.wczesniak.eu/04_poznajlosy-ak.html
Chociaż tak się zastanawiam, czy w polska służba zdrowia byłaby w stanie uratować takiego maluszka...
13 lata 6 miesiąc temu #149628 przez aniaa_
Cześć dziewczyny,

Ja to dzisiaj zrobiłam sobie dzień lenia, leżałam w łóżku do 12 co mi sie nie zdarza bo przeważnie szkoda dnia, ale dzisiaj taka pogoda była byle jaka wiec stwierdziłam a co mi tam, nie chciało mi sie tyłka ruszyć z łóżka :laugh: A obiad miałam z wczoraj bo robiłam łazanki, chodziły za mną od tygodnia chyba, tylko trochę je przepieprzyłam :laugh: wiec tym bardziej mówię poleżę sobie i tak leniuchuje cały dzień, aż grzech.

Mam pytanie do Was, może będzie głupie ale ja nie znam na nie odpowiedzi , bo piszecie o butelkach powiedzcie mi co to jest butelka samosterylizująca??

anakol dużo zdrówka :) , ta strona co teraz podałaś coś mi nie wchodzi :huh:
13 lata 6 miesiąc temu #149646 przez vestusia
Hello Aniaa_

Ja wkleję to, co piszą o tych butelkach Lovi:

Funkcjonalna butelka do karmienia o pojemności 150 ml, 250ml, po specjalnym złożeniu pełni funkcję sterylizatora parowego.
Specjalnie zaprojektowany kapsel Lovi pozwala wysterylizować butelkę oraz wszystkie jej części w zaledwie 1,5 minuty. Do kapsla należy wlać odpowiednią ilość wody, umieścić w nim wszystkie części, przykryć butelką i umieścić w kuchence mikrofalowej. Po chwili butelka jest gotowa do karmienia.

Butelka wyposażona jest wdynamiczny smoczek silikonowy MINI 0+ o kształcie zbliżonym do kształtu piersi umożliwiający łączenie naturalnego karmienia z karmieniem butelką.

* dysk uszczelniający, który przekształca butelkę w pojemnik do przechowywania/zamrażania pokarmu,
* nakrętkę,
* szczypce do higienicznego montowania smoczka,
* bardzo szczelny kapsel, służący do sterylizacji w kuchence mikrofalowej.

Jeżeli nie masz butelki samosterylizującej, to zapewne będziesz potrzebowała sterylizator. Chociaż może to i wymysł, bo moje koleżanki nie kupowały tego urządzenia, normalnie parzyły lub gotowały butelki w garnku. :)
13 lata 6 miesiąc temu #149656 przez anakol
Aniaa, nie wiem co jest nie tak z ta stronką, ale u mnie też nie chciała się załadować, pokazywała się inf że zagraża systemowi czy coś takiego. Ja wcisnęłam żeby otworzyć mimo wszystko i wtedy było już OK, ale to http w adresie strony było przekreślone na czerwono. Nie bardzo wiem o co chodzi z tym ale w ten sposób udało mi się ją otworzyć :P

Butelka samosterylizująca ma taki korek, który pozwala ją sterylizować w mikrofalówce i to trwa minutę. Sterylizowanie tradycyjnymi metodami (wyparzanie, gotowanie) jest podobno czasochłonne i dosyć "upierdliwe" :P Generalnie sterylizuje się butelki po mleku i to raczej tylko w pierwszych miesiącach.

Wiecie co, moja siostra znalazła jeszcze torbę z ubrankami po swoim synku, której wcześniej nie widziałam. Mam całe mieszkanie w ubrankach :silly: przebierałyśmy to razem, żeby takie typowo męskie oddać innej kuzynce, która urodziła synka, bo ja tego nie przerobię z jednym dzidziolem ;)
13 lata 6 miesiąc temu #149662 przez aniaa_
Dzięki wielkie, bo ja właśnie tak sie zastanawiałam żeby kupić butelki z avetu i jeszcze sterylizator, ale w takim razie jeszcze sie zastanowię, bo te samosterylizujące nie są takie "głupie". :)

Mi właśnie tez wyskakuje informacja o zagrożeniu, ale boje sie zaryzykować bo 3 dni temu mieliśmy problemy z wirusem i nie chce znowu czegoś ściągnąć ;)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia