BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #148274 przez vestusia
Jej, jaka fajna ta pościel. I chyba imię można dać :D Ale ja nadal nie wiem, co będę mieć :P No i tu są wymiary 120x90, a ja chcę troszkę większe, 135x100 :) Ale pościel przesłodka :)

Drugi komplet pościeli (samej pościeli) kupię z tej strony:
allegro.pl/3ele-posciel-paseczki-aplikac...pol-i1680526458.html

idę się suszyć i malować, bo pies dziwnie na mnie patrzy, a ja jestem jeszcze w proszku :)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #148284 przez jo_anna20
witaj aniaa! Ja nie jestem tu najbardziej rozgadaną osobą na forum, raczej rzadko mi się to zdarza, ale lubię podczytywać dziewczyny:) i mam wrażenie jakbym je znała:)

Zawsze słyszałam historie mojej mamy jak to w czasie mojego chrztu rzucałam butami po całym kościele i cała rodzina miała zajęcie, więc postanowiłam temu zaradzić:)
allegro.pl/sock-ons-nakladka-na-skarpetk...-mc-i1664593155.html
Właśnie do mnie przyszły i jestem w szoku jakie to MAŁE!!!:) Nie to,żebym nie wiedziała jak wyglądają niemowlęta, ale dopiero po wymiarach tych nakładek uświadomiłam sobie, że będę musiała nauczyć się ubierać taką kruszynkę!!! :)

Jeśli chodzi o pościel to jeszcze polecam stronkę:
www.poscieldladzieci.pl/category/komplet...o-lozeczka-70x140-cm
Choć ja znalazłam oczywiście ze ślicznymi krówkami (pościel fioletowa) w sklepie Słoń u mnie w mieście:) ale jeszcze nie kupuję, bo dopiero we wrześniu mam remont mieszkania i nie mam gdzie tego pochować...

A powiedzcie mi jakie macie zdanie na temat smoczków? Bo ostatnio zauważyła, że coraz więcej mam nie używa ich. Warto czy jednak mogą mieć wpływ na przyszłe ząbki?
13 lata 6 miesiąc temu #148292 przez Aleksandra
U mnie w rodzinie sporadycznie używa się smoczków. Ja nie wiem czy będę dawała maluszkowi, boję się, że później go nie odzwyczaję no i problemy z ząbkami moga wyniknąć....z drugiej strony to jest przydatna rzecz.
13 lata 6 miesiąc temu #148298 przez Dorciaition
dotarłam do domku :)

Cześć Aniaa. Za chwilke dopisze Cie do naszej tabelki ( jest u mnie pod suwaczkami). A Vestusia ma z datami wizyt :)
Gratuluję synka. Kochana teraz na pewno wszystko będzie dobrze. Musi być :)

Ale świetne rzeczy wynajdujecie. Same śliczności :)
Ja z zakupami poczekam do wizyty, bo taka zmartwiona jestem. Dzidzia nie daje znać o sobie :(

Joanna co do smoczków do sama nie wiem. Mam zakupione, ale zobaczymy jak to bedzie. Madziaska jest nasza specjalistką od tych spraw ;)

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #148301 przez Aleksandra
Dorcia nie martw się, że nie czujesz ruchów. Może po prostu maleństwo jest leniwe, jeszcze da ci do wiwtau :silly: Wszystko będzie w porządku :)
13 lata 6 miesiąc temu #148308 przez Dorciaition
Aleksandra dziękuję, mam nadzieję...
Wczoraj czułam delikatne, a dziś nic :(

Załączniki:
13 lata 6 miesiąc temu #148313 przez jo_anna20
Dorcia, nie martw się! Mój synuś też czasami jest spokojny, a wczoraj wieczorem jak mnie w coś kopnął to aż mi się gwiazdki pokazały! Jak tak będzie za 2-3 miesiące to ja wysiadam :)

A no i widzę, że mimo iż chłopców mamy mniej to za to Filipów będzie mnóstwo! :)

No właśnie nie wiem co z tymi smoczkami... wydawało mi się, że to taki nieodłączny element dziecka, a teraz wszyscy mnie oświecają, że to "nie modne"! A te smoczki są teraz takie śliczne! Czekam na opinię Madziaski :)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #148317 przez Dorciaition
Mam nadzieję, że da mi nie długo popalić.
A boli Was czasami brzuch? Bo mnie tak :/

Jest 5:4 dla dziewczynek. Myślę, że to się wyrówna :) Ale faktycznie Filipów aż 3 :) Ciekawe czy tak zostanie.

Z tego co pamiętam Madziaska jest przeciwko smoczkom :)

13 lata 6 miesiąc temu #148357 przez Aleksandra
Dorcia mnie czasami boli ale to dlatego, że maluch się rozpycha no i macica się rozciąga. Nie panikuj, bo się nie potrzebnie nakręcasz. Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :) Kiedy masz wizytę?
13 lata 6 miesiąc temu #148359 przez vestusia
Witam ponownie :D

Chciałam dziś kupić zupę, ale była chyba jakaś sprzed 3 dni, więc nie kupiłam (codziennie pytam jaka jest zupa i od 3 dni mówi tę samą he, he). Wzięłam pierogi i krokiety.

Dorcia, spokojnie. Moja dzidziulka miała tydzień takiego braku aktywności. Też się martwiłam, coś sobie do głowy wbijałam. I teraz już od pięciu dni znowu jest dobrze. Tak więc spokojnie. I dobrze czułam, że moja dzidzia musiała się odwrócić, bo inaczej czułam te ruchy. I zgadza się, więc moja intuicja mnie nie zawodzi :)

Ja za chwilkę zaktualizuję tabelkę z wizytami, tzn. dopiszę Anię :)

Co do smoczków, to wydaje mi się, że jeden chociaż zakupię, żeby był. Drogie nie są, a w sumie różnie bywa. Madziaska też mówiła, że nie jest tego zwolenniczką, wręcz przeciwniczką, ale też nie będzie się zapierała rękami i nogami, bo może się okazać, że będzie ich używać :)

Ja z kolei coraz bardziej wątpię, że to Zuzanka. Ech. Jest mi troszkę smutno i jak widzę te moje różowe ubranka, to się pukam w głowę, że mogłam nie kupować (chociaż były tanie, jak same wiecie). Ale już mi smutno he, he :) Sisiorek mi pewnie zostanie ha, ha :D Ale napisałam Piotrkowi, że jak teraz będzie chłopiec, to będziemy trafiać w dziewczynkę. Ale wtedy już na spokojnie trafiać, a nie tak, jak to było teraz, że bardzo chcieliśmy. Że jak się trafi, to się trafi... że nie będziemy się już zabezpieczać ha, ha. Nic nie odpisał, ale nie będzie miał wyboru. Psa nie oddam, uległam mu, więc będzie jeszcze jedna dzidzia hi, hi :D
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #148367 przez vestusia
No i wygrałam kolejne licytacje, ale różowych ciuszków. Z tym że spokojnie, licytacja zaczęła się chyba 10 dni temu, albo więcej, więc nie myślcie, że ja nadal szukam różowych rzeczy :)
13 lata 6 miesiąc temu #148370 przez Aleksandra
Vestusia wpisz moją wizytę na 04.07 na godz. 11 :)
Śliczne ubranka :)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #148373 przez Aleksandra
Chciałam wkleić stronę allegro ale mi coś nie wychodzi....a chcialam wam pokazać pieluszki jakie kupiłam :(
13 lata 6 miesiąc temu #148385 przez Batmanik
Witam!!
ja zakupy dla dzidzi mam narazie na drugim planie bo narazie aneks robimy i musze kuchnie sobie obkupic a na dzidzie nie mam czasu poprostu;( moj juz jutro leci nawet nie wiem kiedy to zlecialo;( i wszystko w biegu robimy a zobaczymy sie dopiero za ponad miesiac a moze i dalej;( i tak dobrze ze teraz meble mi ustawil a reszta na mojej glowie;(
ACH UCIEKAM DALEJ ROBIC POKI IGOREK SPI
MOZE UDA MI SIE ZAJRZEC DO WAS JESZCZE DZIS...
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #148392 przez vestusia
Ola, tabelka uzupełniona :)

A ja się denerwuję, bo nie umiem zmienić emblematu. Jak usuwam stary i ładuję nowy, to dalej mi się moja fasolka wkleja. Nie wiem o co chodzi, bo napis jest "emblemat został wczytany" i jakoś dziwnym trafem taki sam jak poprzednio. Jej, to forum czasami mnie rozwala :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia