BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #212992 przez jo_anna20
Ta jest mniejsza - 20cm :p Moja ma 37 :D
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #212997 przez Batmanik
no dokladnie prezent wymarzony:)
a wlasnie mi sie przypomnialo jak chcialam dzis wjechac na plac ale gosciu wyjezdzal busem - i stal przed brama wiec ja chcialam wjechac ale zorientowalam sie ze nie dam rady wjechac bo tylko pol otwartej jest
i zgadnijcie kto szybciej wyszedl otworzyc brame- no kur...ja bo gamon sie nie pofatygowal
13 lata 6 miesiąc temu #213004 przez Dorciaition
Doti ha ha, ale ten Twój to wymyślił. Zresztą mój też twierdzi, że siedzę w domu i mi odwala ;) Czytam różne bzdury (tak mówi), a potem się jego czepiam ;) Ostatnio go zapytałam w którym tygodniu ciazy jestem, no i oczywiście nie wiedział :angry:

Ha ha Vestusia super pomysł z tymi naczyniami. Badź twarda i za nic ich nie zmywaj. Niech sie chłop nauczy. I tak ma dobrze, że obiadki dostaje.

Anakol w poprzedniej ciąży też miałam umowę, która w czasie się kończyła. Ale po porodzie zaniosłam i tak wszystko do firmy i oni to załatwili, więc może Twoi też się tym zajmą. Dobrze by było. Bo faktycznie kupa roboty z tym. :dry:

Ha ha Batmanik, Twój mężuś też ma wyobraźnie. Widze, że co jeden to lepszy.

Vestusia ja też myśle teraz cały czas o tej owieczce, spodobała mi się. :)

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #213015 przez Suari
Dorcia- ja mojego uświadamiam co jakiś czas, który to już miesiąc albo ile zostało do porodu :)

Owieczka jo-anny super i też się zastanwaiam :)

Batmanik- a ta kosiarka to nie jest to o czym cały czas marzyłaś ? :laugh: :P ;)
13 lata 6 miesiąc temu #213019 przez Batmanik
Suari napisał:

Batmanik- a ta kosiarka to nie jest to o czym cały czas marzyłaś ? :laugh: :P ;)

hahaha ale sie usmialam z tego :woohoo:
13 lata 6 miesiąc temu #213029 przez Milla
Hejka.Tu możecie przeczytać o potrzebnych dokumentach
www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431
www.zus.pl/pliki/poradniki/Swiadczenia%2...%20macierzynstwo.pdf
Za mnie załatwiał wszystko mąż, nie musiałam sama biegać.
Macierzyński liczy się od dnia porodu, można wziąć 2 tygodnie wcześniej (nie wiem po co), przecież każda z nas myśli o tym by jak najdłużej być z dzieckiem. Chociaż kiedyś w Rozmowach u Drzyzgi była babka która chyba po dwóch tygodniach chciała wrócić do pracy-karierowiczka.
13 lata 6 miesiąc temu #213035 przez Suari
vestusia napisał:

Jo_anna20 popatrz, znalazłam tę samą owieczkę, ale tańszą :P Tzn. może nie taka sama, bo ta mniejsza, ale podobna :D

allegro.pl/spiaca-owieczka-w-podrozy-clo...-mj-i1859639119.html

Patrz vestusia :)

allegro.pl/spiaca-zyrafa-w-podrozy-cloud...awa-i1852699674.html
13 lata 6 miesiąc temu #213038 przez iva 20
ale naskrobalyscie !!!! z tym nadrabianiem ciezko mi idzie pozniej siedze z kartka i sobie zapisuje heheh co ktora napisala :lol: :lol: no ja juz w domku podstawili jakies dwa pudelka na te robaki u tesciowej i poszli :blink:
co do macierzynskiego to jestem ciemna bo nic niewiem dla mnie ciemna dziura jesli chodzi o to :P:P
hehe Vestusia a ten twoj piesek bardziej chyba reaguje na imie gamon niz te co jej daliscie heheh bo zawsze o niej piszesz Gamon wic ona chyba juz wie ze to o niej mowa :lol:
ja wlasnie wstawiam sobie frytaski :)
13 lata 6 miesiąc temu #213040 przez Milla
allegro.pl/lampka-nocna-zolw-projektor-g...g33-i1849473772.html
Kupiłam Hubiemu w zeszłym roku, mój ma jeszcze dodatkowo 5 melodyjek. Super sprawa.
13 lata 6 miesiąc temu #213042 przez iva 20
Milla napisał:

Kupiłam Hubiemu w zeszłym roku, mój ma jeszcze dodatkowo 5 melodyjek. Super sprawa.

super zolwik tez bym chciala zamawiac na allegro tylko by mi mosieli wysylam za granice a to tez sa koszty :dry:
13 lata 6 miesiąc temu #213043 przez Milla
Jej, jak patrzę na Wasze suwaczki to aż Wam zazdroszczę. To już końcóweczka. Wiem, że czas szybko leci ale chciałabym by był już grudzień. :dry:
13 lata 6 miesiąc temu #213044 przez Milla
iva 20 napisał:

Milla napisał:

super zolwik tez bym chciala zamawiac na allegro tylko by mi mosieli wysylam za granice a to tez sa koszty :dry:

Iva a nie macie jakiegoś "swojego" Allegro?Może tam by było taniej.
13 lata 6 miesiąc temu #213050 przez iva 20
tutaj wlasnie nie ma takiego czegos jak allegro i na dodatek takie ceny jak w polsce to nie mozliwe . a wiesz nie chce sie prosic w polsce albo kupywac i czekac az pojade do polski i sobie to odebrac bo to bez sensu jak sie kupi jakas rzecz to sie czlowiek cieszy jak ja ma od razu :blink:
13 lata 6 miesiąc temu #213052 przez anakol
My kupiliśmy dla Natalki taką lampkę www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90150976/

Jest super, jak mój mąż ją przywiózł to sami siedzieliśmy jak dzieci w ciemnym pokoju i świeciliśmy sobie :lol: Aż się śmialiśmy z siebie, że to dla nas bardziej niż dla niej ;)

Można ją ustawić tak, ze świeci na różowo cały czas, a można tak że co jakiś czas zmienia kolor świecenia (różowy, czerwony, żółty, zielony). Bajerka :silly: W dodatku tak sobie myślę że poza zielonym to te kolory są takie mniej więcej jak dzidziuś widzi w brzuchu przez skórę, to może się będzie czuła bezpieczniej? I może będzie łatwiej zasypiać, jak jej się będzie co jakiś czas zmieniał kolor poświaty na ścianach, raz czerwona, raz żółta :side: Fajne są takie gadżety dla dzieci :)
13 lata 6 miesiąc temu #213053 przez luska
hej kobietki

Dopiero teraz mam czas , w,sumie to nie bo na dole sajgon B) , ale musiałam tez się napić moich "siusków".A o dziwo dopiero w tej ciazy zaczęłam pic kawę , nigdy mi nie podchodziła.a teraz nawet dwie dziennie ale z biedronki pychotka , delikatna w smaku bardzo rozpuszczalna i jedna łyżeczka pól na pol z mlekiem ;)

Vestusia niedobra jesteś dla tej psinki heheh .Nie no żartuje oczywiscie i w pełni się z tobą zgadzam :laugh:

Mila no to juz duży chlopak .Moj własnie rozpoczyna po raz kolejny, probe nocikowa, dzis doszedł nocnik .Wiec mamuska mu wytłumaczyła , ze to prezent , ze teraz susiu tu robimy i kupke itd......on jest kumaty chłopczyk wiec teraz moja kolej w wykazaniu sie .bo siada na ten nocnik bez problemu :lol: A pisałam wam jak poprzedni traktował..........no od 10 w sumie raz siusiu zrobił do nocnika ale siada chetnie , ale i tak kupsko zwalił koło nocnika hehehe .Ale jak na pierwszy raz to i tak super.No smoka sobie nie wyobrażam , żeby Olo jeszcze ciągnął i mam nadzieje , ze teraz albo nie dam wcale , albo tez szybko zrobimy papa

No yorki sa cudowne , ale sie przekonałam do pogladow rodziny meza , że zwierze w domu.....nawet mowy nie ma.Chyba bym oswiała jak by mi wskakiwało na łozko latało po dywanie itd Raczej sie przymierzam na dużego na podwórze ale to tez musimy siatkę zrobić no i dzieciaki muszą podrosnąć , bo chce naprawdę dużego nowofunlada wodołaza

O kuzwa hehe no jak by pies mojemu Łukaszowi pogryzł telefon.........pewnie już by było po psie B)

Vestusiu nie zaopatruj sie za dużo w jedynkę , bo już 2-3 miesięczna dzidza to na 2 przechodzi :) No niestety z tymi pampkami to masakra , dlatego tak mi zależy na nauce siusiania Oleska B)

Dziewczyny nie ma sie czego bać , podstawa to chcieć i nie szukać na sile problemu :) No ja to wogole nie widzę innej opcji jak cycem :P No ale tez się nie zapieram bo nie wiadomo jak to wszytko się potoczy, rożnie to może być :dry:

JO anka boska ta owieczka :kiss:

A z butami nie mam problemów chodzę na obcasie ogólnie nie mam problemu i chodzę w tym co przed ciąża(no wiadomo , ze szpile konkretne odpadają)

Mila teraz ci żyć dziewczyny nie dadzą hehehe ;)

Doti prosze ciebie , krus to porażka hehe .Ale co tam ponarzekać można .W sumie jestem bezrobotna a dostaje za l4 hehe 10zł za dzień , :lol: :lol: :lol: i do tego mi zajeb.......za jeden kwartał co mieliśmy opóźnienie z opłatą z tydzień.No ale jak by nie patrzeć te 3 tys wpadną + z gminy no i nam się należny z mopsu , ale mój się honorem unosi i powiedź , ze jak złoże jakiś wniosek to wpier...... :silly: z jednej strony ma racje ;) Ale co pieniądze piechota nie chodzą :P
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia