BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 miesiąc temu #212835 przez vestusia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #212843 przez aniaa_
Ide prasować ostatnie pranko i zabieram sie za pakowanie torby, bo muszę zobaczyć czego jeszcze nie mam :)
13 lata 2 miesiąc temu #212852 przez Milla
[
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #212856 przez vestusia
Anula idź, idź i potem nam napisz co masz w torbie, to my Ci napiszemy czy masz wszystko ha, ha, ha :D Madziaska to chyba ma wszystko, co tylko możliwe he, he, he :D Ja zresztą chyba też :D

A owca fajna, ale droga jak dla mnie :P
13 lata 2 miesiąc temu #212860 przez Batmanik
zostawic Was na chwike a tu tyle naskrobalyscie...
szybko Was podczytalam bo mnie dzis gosciu zaskoczyl z kosiarka myslalam ze da znac wczesniej a on dzwoni ze za 3 godz beda :ohmy: takze spoko musialam zebrac sie w biegu
co do pampersow to ja od 2-5kg biore tylko do szpitala a do domu kupie juz od 3-6 kg
Anakol moj bedzie ze mna jakos do marca - kwietnia a pozniej znow wyjedzie ale to juz Igor bedzie starszy no i malutka bedzie miala z 6 miesiecy to juz dam rade a co nas nie dobije to nas wzmocni:)

13 lata 2 miesiąc temu #212865 przez vestusia
O, Batmanik dobrze, że o to zapytałaś!! :D Widzisz Milla, bo tutaj jest spór he, he, he :D I nadal do końca nie wiemy ile nam przysługuje :)
13 lata 2 miesiąc temu #212875 przez Milla
vestusia napisał:

Ja teraz też dostaję na chorobowym więcej niż jakbym siedziała w robocie.
To ile Ty rozmawialaś przez tel??? :laugh: Same prywatne? Bo my tylko za takie musimy płacić. Nie wiem jak teraz bo od listopada zeszłego roku mnie tam nie ma.
Ja pracuję na obsłudze klienta, ciężki kawał chleba, wiecznie niezadowoleni ludzie, ciągłe zmiany przepisów, nieciekawa szefowa. Szkoda gadać.
Z Pati pracowałam do końca 6mca, siedziałam po godzinach by mieć trochę wyższe chorobowe. Nikt mi za to nie podziękował a po tym wszystkim co się stalo nawet nie zapytały jak się czuję.Chciałabym pracować w zawodzie-chemik-ale u nas ciężko się wkręcić do jakiegoś laboratorium. Mimo że szefowa miała tylko technika chemii-co za zbieg okoliczności- a ja mgr, zrobiłam podyplomówkę z adm. publ by nie mogła mi docinać. Szkoda gadać.
13 lata 2 miesiąc temu #212880 przez Milla

13 lata 2 miesiąc temu #212896 przez vestusia

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #212899 przez Dorciaition

Joanna superaśna to owca. Vestusia trzeba podesłać rodzince linka i pokazać jaka fajna owieczka ;) ;)

A ja własnie z mamcią przez skypa rozmawiałam. Mają dla mnie masę ciuszków, chusteczki, pampersy, taki stojaczek śpiewający nad łóżeczko z fishera, sterylizator, no i kupią bujaczek. Ale się cieszę, choc trochę mi głupio B)

Anka pakuj się, napisz co masz i wtedy ja sie spakuje :)

Alanek[*] :(
13 lata 2 miesiąc temu #212901 przez vestusia
Dorcia superowo, że tyle rzeczy Ci odpadnie :) Rodzina pomaga jak może. Mnie też było bardzo głupio, bo Mamcia nakupiła tyle rzeczy, jeszcze dała kasiurkę na pozostałe. Praktycznie wszystko Mamcia kupiła, za wyjątkiem ciuszków tych najmniejszych, bo te kompletowałam sama... trzeba się cieszyć, że mamy taką pomoc :)

No i Ty też pakuj Kochana tę torbę!

Ja muszę chyba z moim Gamoniem wyjść. Siedzę tu od rana i nic jeszcze pożytecznego nie zrobiłam (oprócz wstawienia prania he, he, he) Muszę poodkurzać. Idę stąd. Tylko, że Wy tyle drukujecie, że ciężko to potem nadrabiać :D
13 lata 2 miesiąc temu #212905 przez Dorciaition
Jakoś nie moge zabrać się za to pakowanie.

Vestusia, jak to nic pożytecznego??? Z nami pisałaś :silly: :)

Ale ja też już idę, bo siedze tu jak kwoka, a robota czeka ;)

Alanek[*] :(
13 lata 2 miesiąc temu #212906 przez Batmanik
no Milla Wielkie dzieki!!! az mi ulzylo i ciesze sie baaaaaaaaaardzo:)))
13 lata 2 miesiąc temu #212914 przez Doti
Cześć wam dziewczynki :)
poczytałam sobie was, widzę różne tematy... z tym wczorajszym humorem moim to stwierdziłam że mój facet ma większe humory i wahania nastrojów niż niejedna kobieta w ciąży łącznie ze mną ;p dziś z rana chodził i powtarzał że marudzę, ja mu na to że gdyby mi nie zależało i gdybym go nie kochała to bym nie marudziła, on na to: to kochanie weź troche mniej mnie kochaj... no rozbroił mnie tym, do tej pory śmiać mi się chce ;p

propo piesków to mój pies ma ADHD a mój brat nazwał go kabanos (waży ok 1,5kg), a pies u moich teściów ma zaburzenia psychiczne bo wydaje mu się że jest człowiekiem...

Jaki ZUS dziewczyny?? KRUS wymiata, renta minimalna to ponad 700zł, wiem bo mam po tacie, za urodzenie dziecka dostanę ponad 3 tys + tyle samo z gminy. w tej chwili nie pracuje tylko się ucze i dostaję ponad tys zł miesięcznie bo renta+stypendium ze szkoły, żyć nie umierać ;p

ja codziennie wstaje o 6 rano ale jakbym włączyła wtedy kompa to bym się od was nie oderwała ;p strasznie to forum wciągające ;p
13 lata 2 miesiąc temu #212921 przez Milla
Vestusiu ja pracuję ponad 6 lat.
Nie doczytałam, że po potrąceniu składek :laugh:

Z tego co mi mówiła kumpela z zasiłków to wniosek o dodatkowy składa się co najmniej 7 dni przed ukończeniem zwykłego macierzyńskiego
www.ciazowy.pl/kalkulator,urlop-macierzynski.html
na tej stronie wylicza dokładnie do kiedy
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży