BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

12 lata 1 miesiąc temu #557667 przez Sander
Hej!!

Po waszych komentarzach wole chyba nie oglądać tego filmu... bo ja później bardzo wszystko przeżywam...

Gorla i jak Olisia?? Lepiej???

Moja Mała chyba też zmieni oczy, myslałam że będzie miała po mnie błękitne, ale teraz robią się szarawe... R. ma brązowe, u mnie wszyscy błękitne, ale tata R. ma zielone więc może??

Dziewuszki testowałyście jakieś pieluchy i chusteczki??? Chce teraz kupić paczkę z Rossmanna spróbować... któraś miała??? I może też chusteczki jedne kupie. Co do pieluch to ja kupiłam jedne z lidla i jedne chusteczki i jak dla mnie nie bardzo.... Dada jak najbardziej ok :)

Małą dziś położyłam po długim czasie na brzuchu a na głowe bez stęku do góry na przedramionach!!! A ja się martwiłam!! A Ona to leniuszek i się nie chciało wcześniej :silly:

No i zaraz wam wrzuce do galerii moją "JEDNĄ NA MILION" :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #557682 przez ewelka1505
No sander nie ogladaj bo ja potem caly dzien mialam w glowie ten obraz... Nawet jak teraz sobie przypomne to az sie we mnie gotuje... :angry:
Jak narazie testow3alam tylko pampers, dada i huggies. Huggies jak dla mnie strasznie sztywne i Pola miala po nich odparzenia.
Ja Pole tez moge pochwalic ze zaczela ladnie podnosic glowke, leniwa poprostu byla wczesniej :p

Gorla zdrowka dla corci :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #557709 przez Sander
Aaaa i mam jeszcze pytanie do mam dziewczynek... Co myślicie o przekłuwaniu uszu ?? Ja tak planuje za 2 tygodnie :)

12 lata 1 miesiąc temu #557736 przez ewelka1505
Tez sie nad tym zastanawialam. Chcialabym jej za niedlugo przebic, ale z drugiej strony nie chcialabym jej przysparzac bolu... No i terzeba bardzo uwazac potem na uszy przy przebieraniu czy zakladaniu czapeczki. Jezeli sie zdecyduje to pewnie gdzies latem jak nie bede musiala jej wciskac w czapeczke :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #558121 przez Zuzu19
A ja nie jestem za kolczykami u malych dziewczynek :) Kazdy ma prawo wyboru co do " ozdabiania " swojego ciala. I wg mnie to powinna byc samodzielna decyzja :) Tak samo podchodzę do kwestii chrztu - nie moge Maciejowemu narzucic wiary, w co wierzyc i jakim dekalogiem się kierowac. :) także ominie mnie rodzinna posiadowka przy stole :D

12 lata 1 miesiąc temu #558150 przez Baasiuniaa
Hallo
Co do kolczyków- to sie z Zuza zgadzam w 100% bo pamiętam jaka to była dla mnie radośc ogromna jak miałam 9 lat i wiedziałam ze na komunie złote kolczyki dostałam i poszłyśmy z Mamą przebić uszy :))) poza tym mi osobiście małe dziewczynki sie totalnie nie podobają w kolczykach..i uważam to za niebezpieczne przede wszystkim..a gadanie ze nie będzie pamiętać bólu to dla mnie żaden argument..ale wiem że koleżanki robią, tesciowa tez cos takiego wspomniała więc ją szybciutko na ziemięc sprowadziłam żeby nie probowała mysleć nawet że weźmie mi malutką na kolczyki chyba bym ja zastrzeliła...

pieluszke nie testuje - robiłam to z Kapisiem i wygrały pampersy więc teraz już nie kombinuje, chusteczki też używam pampers.

a wiecie gdzie dzisiaj byliśmy całą czwórką???
na basenie!!! :))) Klarunia miała debiut hehe, nie wkładałam jej całej do wody, tylko girki zamoczyłysmy hehe, ale nie płakała i leżała sobie elegacnko na leżaku pod palemką ;P

a filniku tez nie oglądam, bo jak widze jakie poruszone jesteście to też wolę nie ogladać.. bo ja tez sie później niepotrzebnie stresuje takimi pierdołami :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #558213 przez Zuzu19
Basia ja też dostalam kolczyki na komunię :D do dziś pamiętam ,ze chodzilam dumna jak paw gdy poszlam do salonu kosmetycznego umowic się na przeklucie uszu :D
argument " nie bd pamietac bolu " to nie argument. My dziewczyny wiele wytrztmamy dla bycia pięknymi i objawia nam się to od malego. Ja uparacie nosilam lakierki jak mialam kilka lat mimo,że paluchy poobcierane :P A jeśli za przeklucie weźmie się osoba doświadczona bol jest znikomy albo nie ma go wcale. :)

Odważna z Klary babeczka :D Pięty zamoczyla :D Ja sie z Maciejowym zapisuje w maju na zajęcia plywackie :D kupię mu specjalne pajciocgy do basenu i niech się uczy plywac :D

Mam miesiączke, boli mnie brzuch, nie mogę spac, ot co...

12 lata 1 miesiąc temu #558325 przez ewelka1505
W sumie macie racje z tymi kolczykami. Na poczatku bylam zdecydowana ze jej przebije jak bedzie miala z pol roczku, ale teraz mysle ze chyba z tym poczekam jak juz bedzie swiadoma i sama bedzie chciala. No pozyjemy zobaczymy :)
O ja bym z checia tez wybrala sie na basen, ale u mnie w miescie nie ma specjalnego zeby z dzieckiem malutkim pojsc :( Musialabym jechac do innego miasta, z 40 km od domu :(
No ale moze raz na jakis czas sie wybiore :)
Miesiaczka... mam nadzieje ze jak juz wroci to bedzie tak samo prawie bezbolesna jak przed ciaza :silly: ale niech nie wraca jak najdluzej :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #558357 przez Zuzu19
Ewelka a jak twoje odchudzanie?
Ja już mam 1 kilo mniej ha ha niby nic a jak cieszy :lol: Trudno mi było tak od razu zerwać z ciasteczkami :silly:
Jem 3 razy dziennie a podstawą w posiłkach są warzywa. Ograniczyłam węglowodany :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #558390 przez ewelka1505
Ja mam 1,5 kg mniej :) jem 5 mniejszych posilkow dziennie. Karmie piersia wiec nie moge jakis strasznie niskokalorycznych diet stosowac. Poki co nie jem slodyczy ale ostatnio ciezko bylo mi sie oprzec ciasteczkom maslanym, ktore moj maz kupil, ale poki co ich nie tknelam heh :silly: nie jem tez smazonego i tlustego :) ogolnie duzo warzyw i owockow :) i wczoraj zaczelam cwiczyc callanetics :) przed ciąza to cwiczylam i bylam zadowolona :) jeszcze z checia bym zaczela A6W ale jestem po cesarce wiec wole poki co nie ryzykowac

12 lata 1 miesiąc temu #558472 przez Zuzu19
No ja mam tabliczkę czekoladki w domu - zamkniętą :woohoo: Ćwiczenia zacznę jak okres mi się skończy, jestem mega zmotywowana :woohoo:

Ej , gdzie jest Kaska :unsure: :unsure: :unsure:

Jest luty, czyli za 9 msc bd już dzieciaczki listopadowe 2013 :woohoo:
Pamiętacie luty 2012 ? Jakieś wspomnienia? Podejrzenia? :blink:

Ja rok temu odebrałam prawo jazdy. Pamiętam,że było mnóstwo śniegu. Żeby wyjechać " moją bryką " miałam niezłe zapieprzanie ok 3 godzin z łopatą ha ha ha a jak już odśnieżyłam i byłam zwarta i gotowa do jazdy odkryłam,że padł mi akumulator :lol: To był najgorszy dzień w moim życiu :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #558681 przez kaska
Zuzu jestem jestem czytam Was codziennie namiętnie, ale jakoś nie mogę się ogarnąć żeby odp..

No i oglądam zdjęcia. Cudne!! :kiss:

Zuzu kładź Macieja na ziemi na jakimś kocyku. Zobaczysz jak ładnie będzie głowę podnosił. Na łóżku za miękko ;)
Ja tak "trenuję" Kacpra i muszę się pochwalić,że jak miał 3 miesiące i jeden dzień w końcu udało mi się obrócić z brzucha na plecy. No dumna jestem hehehe :) :laugh: :lol:

Co do przekuwania uszu to też jestem przeciwna. Ból przekucia to jeszcze nic, ale co będzie jak zaczną ropieć??? przecież często to się zdarza. No wtedy będzie krzyk :huh: Ja już nawet nie pamiętam kiedy sobie to zrobiłam, ale na komunię jeszcze nie miałam. Kolczyki też dostałam- takie złote delfinki :lol:
A czemu Sander tak się uparłaś na te kolczyki? tylko dla wyglądu?? czy żeby później niby strachu nie było? A ogólnie to przekuwają ludzie takim małym dzieciom?? bo ja się spotkałam tylko z takimi rocznymi :unsure:

Co do chrztu to mój Ł jest tego samego zdania co Ty Zuzu. No ale ja się uparłam. Ma być chrzest i już. Jak będzie chciał kiedyś wystąpić z kościoła to wystąpi- wtedy to będzie jego decyzja. Zuzu pomyśl jak się będzie Maciej czuł jak nie będzie szedł do Komuni? Przecież to dla dzieci frajda - prezenty. Jestem ciekawa jak mu przetłumaczysz czemu inne dzieci idą a on nie. Nie mówię tego po złości. Broń Boże. Pytam z ciekawości. Bo wiadomo, o co chodzi dzieciom podczas takich świąt :P

Ewelka kurczę jak to nie masz okresu? weź mi wytłumacz... bierzesz pigułki anty? hmmm te jednoskładnikowe nie wywołują okresu???? :dry:
No a zresztą chyba miałaś już okres? nic nie kumam hehehe :P :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Coś jeszcze miałam napisać, ale chyba zapomniałam... :silly:

aaa jak tam Wasze badania????

Sander u Ciebie wyszło ok. Cieszę się bardzo :)
A Zuzu kiedy masz te badania słuchu? bioderka?

My na szczepienie 14 :S No ale mam nadzieję,że Kacper będzie taki twardy jak ostatnio.
Ktoś chyba idzie jutro? czy moja pamięć zawodzi.

huhuuu w sobotę mam egz, później 24 następny :angry: i nic nie umiem. Kto zda za mnie :lol: ??

12 lata 1 miesiąc temu #558685 przez kaska
ooo zakłady widzę :woohoo: Ile zamierzacie zrzucić??? Wiecie,że są takie specjalne wózki do biegania z dzieciaczkiem :lol: Drogie cholernie bo inaczej bym kupiła. Brzuch mi wisi heheheh ale brzuszki robię. O taka dzielna jestem :P :silly: :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #558689 przez gorla
Ja też planuje Majce uszki przekłuc, ale jak bedzie kumata Oliwia sama chciała kolczyki jak miala 2 lata, poszliśmy do salonu , wczesniej sama wybrała kolczyki

my tak jakby Majke zrobilismy 12 lutego 2012 :) :) z kalendarzem w reku, potem czekałam 7 dni i walnełam testa :) oczywiscie nie wyszło bo za szybko ale juz mnie korciło, na nastepnym juz krechy były :lol: :lol: i sie zaczął stach i zgrzytanie zębami :dry: ale skończylo sie na słodkim zdrowym bobasie :blink:

tez mam zamiar chodzic z dziewczynami na baen, z Oliwka chodziłam, a Majka zacznie w maju

12 lata 1 miesiąc temu #558699 przez kaska
Gorla co tam 12, my 14 :D Ale u nas było tak,że jak wyjdzie to fajnie, a jak nie to nie :)

Na basen też chcę chodzić z Kacprem, ale jak już się zrobi cieplej :)

No to jak dziecko mówi,że chce to i owszem bym się zgodziła. Ale teraz jakoś tego nie widzę... za malutkie takie 3miesięczne dziecko jak dla mnie :)

Gorla Ty karmisz piersią?? po ilu okres dostałaś ( po pierwszej ciąży?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka