- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Kochanie moje 15.11.12 :)

Ach te uszy male z kolczykami

moja kolezaka zrobila swojej corce prezent z okazji ukonczenia ! Szotego ! Msc zycia.

Kaska tez mi brzuch wisi. Taka galaretka

my mamy jutro najpierw usg bioderek potem szczepienie - okropny , ciezki dzien nas czeka. ;/
ha ha Maciek to tez pamiatka z walentynek !!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

ja dalej karmie piersia, w pierwszej ciązy karmiłam miesiąc i po 6 tyg. od zakończenia dostałam okres
Majka tak ładnie spała a teraz masakra, budzi się co 2 godz na mleko juz mialam mysli zeby na MM przejśc , albo chociaz kamic sposobem mieszanym. Nan już lezy w szafce ale cos pzremóc sie nie mogę
zuzu my też mamy szczepinie jutro, miało być 21 lutego ale przesunęłam tzn. bylismy z Oliwiąu lekarza wczoraj od razu z Majką do kontroli i lekarz kazał pielęgniarce nas zapisac na środe chodz miejsca nie było

Jeszcze jutro M. ma urodziny i rodzinka wpadnie na torta

- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Kaska chyba to jednak nie byla miesiaczka jeszcze. Lekarz mi mowil ze to jeszcze moglo byc takie jakby oczyszczanie, ale cholera tam wie

- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A ja to nawet nie wiem kiedy nasz Pola sie poczela heh mialam nieregularne cykle a prawie codziennie bylo przytulanko wiec dokladnej daty nie znam hehe

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

To jutro tyle szczepień mówicie? Trzymajmy kciuki za swoje dzieciaczki, w kupie raźniej

- Sander
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Co do kolczyków to ja miałam takie założenie od początku. Sama miałam przekłuwane jak miałam niespełna roczek. I tak stwierdziłam że będzie lepiej, po za tym bardzo mi się podobają takie maluchy z kolczykami

Gorla moja kuzynka też tak miała z karmieniem, niestety jej córa się nie najadała. Przeszła na mm i wszystko wróciło do normy... Może po prostu na noc jej dawaj mm???
Zuzu mam też takie zdanie jak Ty co do chrztu ale żal mi jej będzie jak przyjdzie co do przyjęcia a ona nic nie dostanie. Więc postanowiliśmy że zrobimy te chrzciny. W ogóle wg mnie to religie powinno się wybierać po 18 r.ż.a nie rodzice decydują. No i te przyjęcia.... dzieciaki wg nie wiedzą o co chodzi - cieszą się tylko że będą prezenty.
Co do nadwagi to ja dalej mam 12kg!!! Nie mogę na siebie patrzeć... nie chce mi się dbać o siebie... ćwiczyć... nic mi się nie chce... tylko bym jadła i jadła!!!!!! Czasem mam wrażenie że mi się śni to jak teraz wyglądam, że zaraz się obudzę i będzie jak przed ciążą... czuje się po prostu oszpecona...
Co do wspomnień to ja zaszłam w ciąże wg gina 21-23 luty. Szczerze mówiąc to nie wiem kiedy... bo my też dużo współżyjemy. Wcześniej było tak że 7 dni po miesiączce się nie zabezpieczaliśmy i 7 dni przed miesiączką. No i chyba źle wycelowaliśmy.. Co oczywiście wyszło na dobre!! No i w tym czasie jeszcze antybiotyk brałam więc się wszystko przesunęło.
Po przemyśleniu doszłam do tego że musiałam zajść 20tego bo wtedy ostatni raz było bez zabezpieczenia. A potem czekałam na okres, byłam pewna że będzie bo brzuch mnie pobolewał, cycki bolały... i po 7 dniach od terminu mieś. zrobiłam test "dla jaj", zupełnie przypadkiem bo się koleżanka spóźniała z którą jeździłam do pracy.. I wtedy wszystko stanęło na głowie... Cały dzień się trzęsłam jak osika... To był 16.03. koło 6,40 rano... a o 15stej zaczełam krwawić i prawie ją straciłam

- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

My po szczepieniu. Nawet bardzo nie plakala, tylko chwilke. Kobitka przede mną byla z takim 1,5 miesiecznym dzieckiem i szczepila tymi refundowanymi, czyli 3 wkłucia. Tak mi szkoda bylo jak to dziecko tak caly czas plakalo, az sie zanosiło

A i wazy 7280g

- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

ewelka to ładnie mala waży

My po szczepieniu , ale był płacz!!! przebudziłam ją bo spała, była głodna nie zdążylam jej dac mleka bo już wchodziliśmy , ale mi jej szkoda było, też miała jedno wkłucie. Potem szybko do auta i cycuś, piła i popłakiwała

A mi niestety nic z kilosów nie zostało, wyglądam jak trzonek od miotły

sander kolczyki śliczne i naprawdę wyglądaja na duże. No chce spróbować MM ale czekam , bo najpiew brała antybiotyk, teraz po szczepieniu, tak na spokojnie chce dać żeby wiediec jak zareaguje.
Zaczynam sie denerwować, bo Maja 2 dni kupki nie zrobiła, mówiłąm lekarzowi na szczepieniu, to sprawdzał brzuch , nie ma wzdęć, co jedynie kazał posmasować i poćwiczyć nóżkami , kłaść często na brzuch.. i tak to robiłam i nic nie dało.. czekamy dalej
- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Jakis czas temu moja Pola miala taki tydzien ze robila kupke co 2 dni, ale chyba bylo to spowodowane moja dietą, chyba czekolady ze duzo żarlam

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

W dodatku pediatra podejrzewa skórę atopową

No i jeszcze ten ortopeda, załamał mnie

Ewelka to dużo ( w porównaniu do M) Polka waży... Ale nie obawiaj się badania krwi. Przynajmniej MAciek był dzielny - ale to za sprawą smoczka

Gorla to chyba mój chłop przy Waszych dziewczynach to szczypiorek

Też była tragedia na szczepieniu, szczególnie,że to było zaraz po ortopedzie. Tak płakał, tak się wywijał. Mi też już napływały łzy bo nie wiedziałam jak mu pomóc

Okropny dzień...
A i jeszcze mój bratanek się rodzi bo chyba jeszcze nie wyskoczył

- kaska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1
A powiedz mi ile Maciej bedzie te szelki nosil?? na poczatku pewnie bedziesz miala ciezko. Krzyk bedzie bo to nawet nozek nie mozna wyprostowac...

Mowisz, ze Maciek bedzie mial sie z kim bawic

Sander mnie i tak jakos nie przekonuja kolczyki u takich malych dzieci. Lubi Twoja Iza sie ubierac? nie bedA przeszkadzaly??
Ewelka toz to prawdziwa "baba" z tej Twojej Poli

Gorla ja slyszala ze na naturalnym mleku to 3dni moze nie robic, no chyba ze brzuszek boli. Kacper tez czasami robi co drugi, tylko cos pokrzykuje.....
No i jest na etapie "co do raczki to do buzki" eh i zaczal sie slinic i poplakiwac jak nie ma co gryzc... wiec moze szykuje sie piekny okres wychodzenia zebow... wrrrr
eblam sobie dzis test i jakos mi lzej

Sander ja tez mam dola i wszystko mnie wkurza. jednego dnia jest super nastepnego beznadziejnie. No u mnie to przez szkole. Egz w sobote. 3mac kciuki

Gorla ja tez taki trzonek od miotly

- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

No zobaczymy jak Pola przezyje to pobieranie, ale to dopiero mamy zrobic przed kolejnym szczepieniem. Szczepienie 27.03 a na pobieranie mamy isc 25.03 tak wiec jeszcze duzo czasu zeby sie przygotowac psychicznie

Wogole jak porownywalam Pole do tej dziewczynki co byla przed nami (chyba miala 1.5 miesiaca bo byla na pierwszym szczepieniu) to normalnie ona byla chyba polowa mojej

- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A kawal baby z niej jest

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

No i Kuba wyskoczył wczoraj na świat o 21:25.