- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- Sander
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nic nie dzieje się bez przyczyny

Zuzu a jakie proporcje podajesz w butelce tego kleiku?? Bo ja podawałam na łyżeczce. A jaki smoczek używasz?? Bo to chyba musi mieć większy przepływ??
I bardzo się ciesze że Ci się układa!!! Oby się tylko sprawdził

Izka też się ślini dosyć mocno, no i ręce pcha z całych sił do buzi!! A jak się złości jak się nie mieści hehehhehe. Od pewnego czasu nie podoba jej się leżenie na płasko, najchętniej by siadała, ale ma tak słabe mięśnie jeszcze że się boje.
Tak się zastanawiam czy nie podać jej może dziś jakiegoś słoiczka? Jakiś przyjemniejszy smak by był

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0

U nas ze spaniem to wyglada tak, ze mała zasypia ok 21. Ja sie budze kilka razy w nocy a ona sobie spi w najlepsze

Zuzu ja tez Ci zycze, zeby Ci sie poukladalo w zyciu tak jak tego bys chciala

- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
kaska nie przebieram Mai w piżamę wieczorem, rano jak sie obudzi poranna toaleta i przebieram w świeże ciuszki, chyba że sie kąpała wieczorem to wtedy nie. Co do nocy to Majka niedawno przestała budzić sie co 2- 1,5 godz w nocy teraz śpi po 4 .
Na noc zasypia 0 20, wstaje ok. 1-2 na mleko, nieraz jeszcze 0 godz. 4 ale rzadko, potem o 6.30 się budzi , pije mleko . Po godz. 8 ma drzemkę 1-1,5, potem ok 12-12.30 druga , krótka i następna o 15 też pół godz. o 18 też 0.5 do 1 godz. i potem o 20 na noc

A!!!! Maja wczoraj wypiła herbatke z butelki bez problemu z 50 ml

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Kochanie moje 15.11.12 :)

Gorla co dajesz za herbatkę do picia? Maciek piję jeszcze ten koper , na rumianek ma uczulenie, ale od 4 msc widziałam herbatkę z dzikiej róży

Byłam na targach kosmetycznych, w sumie dziś też jadę, ja zbankrutuje przez takie imprezy , nie można mnie puszczać w takie miejsca, nagle wszystko mi jest potrzebne, kwasy , kremy, maski , kosmetyki do makijażu, pędzle ( pomijając ,że i tak mam już duże składowisko

- Sander
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Achhh zakupy... w zasadzie nie po to się idzie ale i tak się przyda!!!

Isia dostała pierwsze deserek jabłuszka z Gerbera. I jej smakował!!!!!! Dość dużo go zjadła

No a ja jestem chora niestety

Ide się położyć póki Mała śpi

- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

sander zdrówka

- kaska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Boże która chce się wymienić na jeden dzień żebym sobie pospała

Sander to Ty masz mnóstwo czasu dla siebie

A co do jedzenia słoiczków to ja daje na razie tak żeby się z nimi oswoił, a nie najadł. Wszystko powoli, pomalutku bez pośpiechu bo nie wiadomo jak zareaguje
Zuzu co ciekawego kupiłaś? No pochwal się pochwal

Sander zdrówka życzę. Gorączka i małe dziecko to musi być coś strasznego
Gorla Tobie też!!

Zuzu no rozpędziłam się może troszkę z tym ślubem. No ale skoro twoja waga jest jedynym przeciwwskazaniem to chyba jest dobrze

aaa i mi się przypomniało,że miałaś z Maciejem iść słuch sprawdzić. Wszystko w porządku??
No ja też nie przebieram, tak się tylko pytam z ciekawości. Myślę,że latem zacznę bo dziecko się poci, ale na razie niech śpi w tym w czym chodzi

Kacper ma strasznie suchą skórę na rękach, no i taką czerwoną.Tylko na rękach

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A jak u Was z gospodarką hormonalną??
Boże, znów mam okres, znów mnie boli brzuch, a mówili,że po porodzie miesiączki są mniej bolesne, akurat

Na badanie słuchu idziemy na tydzień. Ten dzień spędza mi sen z powiek...

Maciek też ma suchą skórę, on ma azs i trądzik niemowlęcy. Może coś go uczuliło? Może ccoś zjadłaś alergizującego?
Dermatolog mi polecił na suchą skórę kąpiel w siemieniu lnianym. 12 łyżek siemienia na 3 szklanki wody, gotujemy od zagotowania 15 min. No u M pomogło, najgorzej jest z 1 policzkiem, reszta ciała wyleczona/ zaleczona... No i używam Emolium jako balsamu

- kaska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Dzięki za radę, spróbuję go dziś wykąpać w tej magicznej mixturce, może coś pomoże

3mam kciuki za badanie słuchu

U mnie z hormonami?? no hmmm czasami mam jeszcze swoje humorki, że źle,że niedobrze i dół mnie łapie ale chyba już lepiej. Tak tak wiem ,że chodziło o te twarzowe

Maciek ma azs?? kurczę nie wiedziałam. Jak to wybadałaś? weź mnie nawet nie strasz wrrr Powiedz mi jak sobie z tym dziadostwem radzisz
Tak sobie patrzę na te nasze piękne listopadowe dzieciaczki i nie mogę się napatrzeć. Wszystkie cudowne

Zuzu widzę na zdjęciach taką samą matę. Jak Ci się sprawdza?
A to na czym kładziesz Maćka mogłabyś mi pokazać. To jakiś leżaczek jest??
Gorla wstawiaj zdjęcia tam. Miło będzie powspominać

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Siemię u M złagodziło zaczrwienienie i szorstkość

Kaska byliśmy u dermatologa. Powiem Ci,że kiepsko sobie radzę. Tzn ciałko jest ok, ale cera... masakra, czoło, poliki... Zsypane. Rozdrapane. Paznokcie M rosną chyba non stop. A jak założe mu niedrapki to zdejmie sobie, jak założę skarpetki.. to płącze bo przecież musi ssać rękę. Więc wystraczy,że pójdę do łazienki a on już ma okazję się drapać

Mata... Mata wgl Go nie interesuję.

A to szaro- czerwone to fotelik samochodowy. Maciek ma leżaczek, hustawkę - leżaczek, ale już je wystawiłam na sprzedarz. Jak tylko chcę go w nich położyć brzęczy, marudzi. Preferuje tylko fotelik. A przecież wg mnie to jest najmniej wygodne. Ale niezastąpione przy karmieniu jak na razie

Kaska skąd masz koszulkę z napisem " Syneczek Mamusi" ? Też chcę taki!!

Jak Ty mówisz,że Kacperek jest drobny to powiem Ci,że przy MAćku ( bynajmniej na foto) to on jest pućkowaty, pulchniutki , te nóżki

- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ja na szczescie nigdy nie mialam problemow z cerą i po porodzie na szczescie nic sie nie zmienilo

- Baasiuniaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
weekend u przyjaciólki boskooo imprezowo, shopingowo i do tego ciagle pyszne jedzonko wiec bomba było:) tata sie spisał z dzieciaczkami więc ufff:)))
poza tym Klarci dałam też już jabłuszka ze słodką marchewką

My pieluszki nadal 3, Klara teraz jest na etapie takie śmieszka ze bosko, ciągle sie usmiecha i szczerzy te dziąsełka

u nas zawsze po kąpieli ubieram ją na noc w pajacyka (pidżamke)a rano przebieram w ciuszki,z Kacperkiem też tak robiliśmy.
w sobotę będziemy mieć chrzciny:)
apropos podłogówki- Sander w pokojach gdzie będziecie spać absolutnie odradzam!!! my teraz mamy w sypialni, koszmar nos ciągle zatkany, nawilżacz trzeba używać bleeee w salonie, jadalni łazienki oczywiscie ze tak. my u nas na budowie tez juz mamy instalacje rozprowadzone i będą na niej panele i płytki zależy gdzie.
u Was tez biało znowu ??? jezuuuuu niech ta zima już sobie pójdzieeee
- Sander
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Kasiu jak niepokoją Cię te raczki to idz do dermatologa, nie ma na co czekać!! Iza też ma problemy ze skórą i chyba to azs, w sumie dermatolog nie powiedział co to. Najgorzej na buźce i rękach, na reszcie ciała nie ma już śladu. My używamy do kąpieli -z polecenia dermatologa Balneum optiderm - dla dorosłych; i taki sam balsam. Efekt był natychmiastowy! No i maść robioną. Mi się wydaje że Iza ma te poliki takie nieładne przez zapalenie spojówek, co jakiś czas lecą jej łezki z tego oczka i mam wrażenie że to zaognia jej ten polik, więc smarujemy intensywnie!!
Byliśmy wczoraj u neurologa, powiedziała że jest wszystko dobrze ale jeszcze kontrola na koniec kwietnia. A dziś szczepienie...

Moja gospodarka hormonalna nadal w ruinie!!! średnio 5 dni w tygodniu rycze z jakiegoś powodu... Mam nadzieje że jeszcze troche i to przejdzie! Na skórze mało co wychodzi ale ja tak zawsze miałam. No ale po ciąży moje żeby to dopiero katastrofa!!!!!!!! a tak strasznie się boje iść do dentysty!!!!!!! No i strace fortune, a tu budowa.... Musze się przełamac i chyba iść częściowo na nfz ( problem ze znieczuleniem).
Pazurki też Iśce rosną jak szalone - po mamusi!
No i chwaliłam moją małą ze spaniem i przechwaliłam!! Od 3 dni idzie spać o 20stej i wstaje o 5tej. I ona teraz mniej je... tak jak zawsze na noc 150-170 ml mm, tak teraz 120 i rano tak samo!! W dzień tez kiepsko, czasem nawet nie 100

Ewelka może to było chwilowe i teraz Pola chętniej będzie siedziała u babci?? Trzymam kciuki!!!
Basiu super że się świetnie bawiłaś!!! No i czekamy na chrzciny

No i nas zasypało!!! I to całkiem mocno, już chciałam nawet wizyte u neurologa odwołać. R w pracy, moi rodzice wyjechali, samochód odkopałam jak Iza spała, ale za 15 minut wyglądał tak samo... i teraz co??? Iza będzie beczeć w aucie albo na werandzie w foteliku a ja będe odkopywać auto... ale przyszła mi z pomocą siostra!!!!! Przyjechała pod drzwi, zawiozła na zakupy, do lekarza i odwiozła pod drzwi

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

150 ml? M to zjada... 60-100 ml, w nocy max 120 ale to bardzo, bardzo rzadko...
- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Majce pazurki obcinam 1-2 razy w tygodniu, a dziś musiała, wloski przy uszkach obciąć, bo przeszkadzały

sander wrzuce foty ale musze ze stacjonarnego, bo na lapka nie moge fotek przerzucić cos nie trybi. Super ze u neurologa dobrze, a czemu właściwie chodzicie, bo mi umknęło.
mY W ZESZŁYM TYGODNIU BYLISMY U NEUROLOGA, POWIEDZIAŁA ZE SUPER SIE rozwija i nie dała skierowania na usg mózgowia

Daj znac jak Isia po szczepieniu, my mamy 27 marca.
Lekarka mówiła ze jak mamy te szczepionki 6w1 to wypada jedno szczepienie mniej , na WZW, czyli jak zaszczepimy w marcu następne dopiero w 13-14 miesisiącu

Wasze maluchy tez sie tak strasznie ślinią???? normalnie leci jak z kranu, kilka razy przepieram, wszystko pcha do buzi aż krzyczy nieraz.. zęby idą pełną parą
Nas tez zasypało, sypie od soboty non stop, siedzimy w domu , Oliwka podziebiona była, ale jutro chyba pojedzie juz do zerówki
zuzu to mało je, Majka nie wiem ile zjada bo z cycka, Oliwia tez nie jadła za wiele