- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Kochanie moje 15.11.12 :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Sander no mama nadzieje ze Pola teraz bedzie chetnie siedziec u babci

Poli obcinam pazurki 2 razy w tygodniu

A i u mnie tez bialo

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Baasiuniaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

za tydzien podłogi na budowie juhuuuu a teraz wybieram kolory ścian i tapet do pokoji dzieciaków szalenstwooo ile tego jest:)
- Sander
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Gorla my u neurologa też ok

A dziewczyny powiedzcie kiedy obcinacie pazurki?? Bo ja mam zawsze z tym problem, bo jak np pije mleko ale i tak macha tymi łapkami... a jak zasypia to się boje że ją obudzę...
No i mam pytanie wczoraj Iza dostała mleko na śpiąco zupełnie pierwszy raz, czy Wy odbijacie po takim karmieniu??? Bo ona tak spała że nawet ją wzięłam wyżej ale tak jej łepek spadał że ją wtuliłam w siebie i pochodziłam chwilkę a nic się nie odbiło.
Na szczepieniu było bardzo dobrze!!!!

Izka waży 6150, więc przez miesiąc przytyła 570 gram, nie wiem czy to troche nie za mało?
Zuzu dawałaś mu kleik przez butelkę prawda?? To może podaj mu już słoiczek jednoskładnikowy?? albo właśnie kaszkę?? Isia tez nie jest zadowolona jak jej łyżeczeke wciskam ale nie ma wyjścia

Basiu ale masz "żartą" córeczkę!!! Ale to wszystko dobrze świadczy

No i budowa... achhh super jest urządzać... tylko tyle znaków zapytania... czy to z tym a to z tamtym... a kuchnia to w ogóle... bo to na ładnych parę lat... ja nie wiem jak ją zrobić

Pozdrawiam dziewczynki!!!
PS. Wrzucę zdjęcia z jedzenia

- Sander
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Chyba macie Dziewczyny rację ... Że na tej łyżeczce powinno być coś smaczniejszego niż kleik.

Sander ja obcinam M jak śpi paznokcie. Nie wybudza się. Za to u stóp ma każdy innej długości bo ma takie łaskotki,że obcinam po jednym góra 2 żeby go nie wybudzić

A i czytałam gdzieś ,że w połowie 3 msc już dziecko powinno wolniej przybierać na wadzę , nie tak jak na początku nawet po 1 kg na miesiąc. Więc jak Ci doktorka nic nie powiedziała jest ok

Kuchnie ... Mi się podobają ciemne np czarno czerwona

Dziewczyny, kiedy parapetówka?

- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Pazurki tez obcinam na spiąco bo inaczej to tak macha tymi rączkami ze sie boje ze jej palca utne

Ja jak karmie Pole "na spiocha" to biore ją zeby jej sie odbilo tez. Nie wybudza sie, zazwyczaj jej sie po chwili odbija, ale tez sie zdarza ze nie odbija jej sie dlugo to ją odkladam do lozeczka bo mnie rece bolą od noszenia jej

- kaska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1

14 lutego ważył 5900 więc chyba znowu nie tak dużo. Tylko,że on 3kg się urodził

Teraz ważenie 29 bo i wtedy szczepienie
Doszły zdjęcia?
hmm co do jedzenia z łyżeczki to Ci niestety nic nie poradzę. Kacper nie umie jeść z butli, ale z łyżki to mu wychodzi. Otwiera dzioba aż miło. Może dziewczyny mają rację,że najpierw jabłuszko albo coś słodszego. A karmisz go z takiej specjalnej przystosowanej do wieku???
Sander jeżeli lekarz nic nie powiedział to chyba prawidłowo. Faktycznie dzieciaki im są starsze tym mniej przybierają. Ale Iza chyba długa jest co??
Jak się udały urodziny? co fajnego zrobiłaś/??? mogłabyś podać mi jeszcze raz przepis na ten chleb bo sobie nie zapisałam a mam taką ochotę mmm

My będziemy remontować od czerwca i też jest już szukanie co i jak. Pełno fajnych rzeczy tylko mieć pieniądze

Co do paznokci to ja obcinam jak on nie śpi. Śpi po 15 minut więc wolę nie ryzykować utraty mojej przerwy

Ewelka Ty dajesz słoiczki? bo chyba tylko Ty i Gorla karmicie już piersią??
Ja tak jak Ewelka pochodzę na śpiocha, jak się odbije to ok a jak nie no to już trudno. Gdybym miała tak w nocy chodzić to bym nie spała chyba nic a nic

Basia co tam sobie kupiłaś na wycieczce? pozwiedzałaś coś? Dobrze,że masz takiego męża,że dzieci ogarnął, bo mój to jak ma zostać cały dzień( jak jadę na studia) to głowa go boli. No ale fakt faktem Kacper to trudne dziecko
Piękne zdjęcia!!
A tak sobie na nie patrzę i patrzę i Wy nakładacie takie śmieszne papucie dzieciakom. Tak tylko do zdjęcia czy one w tym chodzą???
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Kaska sprawdzaŁAM pocztę ale mam same meile z horoskopami... A Twojego ni widu

- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dziewczyny ja uslyczalam w jakim sprogramie, chyba w DDTV, gdy bylo wlasnie o rozszerzaniu diety malucha, zeby sie nie zrazać jak dziecko na początku wypluwa nowosci jakie mu podajemy. Podobno potrzeba ok 10 prób aby dziecko zaakceptowało nowy smak. Nie wiem czy to prawda ale tak mowili

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Pocieszyłaś mnie tym co napisałaś

- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co myślicie o nowym papieżu? Raczej taki sympatyczny starszy pan

Dziś podałam M marchewkę. Jadł. Miałyście rację,że na łyżeczkę trzeba położyć coś smaczniejszego

- Sander
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Czy któraś dawała do mleka w butli kaszkę??? Bo nie wiem w jakich proporcjach robić...
Byłyśmy u kardiologa i mam dobre wieści! Dziurka w sercu prawie zarosła i jest teraz mikroskopijna

Zuzu Izka też mnie machła dziś jak łyżeczkę trzymałam z kaszką i kaszka na kanapie i foteliku. Ja karmie w foteliku bo mi powiedziała rehabilitantka że leżaczki są nie dobre na kręgosłup, po za tym jak miała 2 miesiące to zabawki z tego leżaczka sie odczepiły i na nią spadły!! Więc zaraz poszedł w odstawkę. a samej to ciężko karmić jedną ręko - przynajmniej ja sobie jeszcze nie radze.
Co do papieża to mi też się spodobał!! Jakoś takie pozytywne nastawienie mam do niego. On jest taki "normalny".
Patrzyłam na foteliki w sklepie dziecięcym...ale te ceny jak z kosmosu... 1020 zł... mnie na to nie stać. Popatrzę na allegro to pewnie znajdę coś w normalnej cenie!