BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #839926 przez KaRoLkA
Witam i ja dopiero :)

Srenka a co mamie do tego ??ona nie bedzie Wam dzieci wychowywac :/ To wasza decyzja a tym bardziej ze to mogl byc ostatni dzwonek na kolejne dziecko . Zamiast sie cieszyc to takie przykre slowa . Nie martw sie kochana wazne ze Wy jestescie szczesliwi :)

Gochens fajnie ze wieczorek udany :) i Alus dal Wam powalentynkowac :)

Martus nie zlosc sie na meza , a tesciowa jak chce to niech sie pozajmuje przez jeden dzien to odrazu zdanie zmieni :)

Haniu super ze po spacerku i obkupione :)

Milady udanych chrzcin , pokaz Nam tu pozniej fotki maluszkow :) a to jabłko cudne taki prosty prezent a jak cieszy oko :lol:

Ikunia relaksuj sie masz racje , nalezy Ci sie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

U Nas nocka lepsza niz ostatnia ale i tak sie budzila z placzem , kiedy Ona przespi noc ??
Moj jak wrocil to byl w szoku :lol: rano sie pytal jak to serce w srodku zrobilam hihi
a mnie cos bierze , glowa mnie boli i nos zatkany :/
Poszalelismy dzisiaj z moim i zrobilismy pozadny zakup :) tv i szafke pod tv :)
Mala sie obudzila wiec lecimy na spacer :)

Kochane dziekujemy za komplementy i slowa uznania :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #839928 przez kakaszka
witam was kochane.
mam chwilke to zajrzalam. do komputera nie moge sie dostac, bo moj caly czas necie, bo nawet tv polskiego nie ma, wiec troche przezywa.

robilysmy dzis elizie wszystkie badania, krew, mocz, kupke, w poniedzialek beda. szyjka o wiele lepsza po lekarstwach od dermatologa, jednak to byla atopowe zapalenie skory, a nie zadna alergia. co najwazniejsze powiedzial mi, ze dziecko nie mozna kapac czesciej niz 2 razy w tygodniu, co mnie zszokowalo, bo skorka jest zbyt delikatna, a tym bardziej z takimi suchotami jak my mamy.

dokumnety na paszport malej oddane.
dziadki na weekend pojechali na wies, a my siedzimy i czekamy na pradziadkow, bo zaraz maja przyjsc na kawe.

eliza wczoraj pierwszy raz siedziala na nocniku i odrazu sie wysikala, chyba ze strachu bo odrazu byl placz :D
juz wstaje na kolankach w lozeczku, wiec trzeba bedzie obnizyc lozeczko bardziej.
troszke mamy do dupy z czasem, bo eliza w ogole sie nie przestawila i zyje wedlug polskiego :) chodzimy spac o 23-24, ale za to spimy bez mleka i budzimy sie po 9 rano, wiec nie jest zle :)

nie wiem kiedy dam rade was nadrobic, ale mysle, ze kiedys bede miala wiecej czasu :-*

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #839937 przez Hania84
Karolka plazma, plazma? :lol: gratulacje zakupu walentynkowego ;)

kakaszka no to super że Elizka ma porobione tyle badań :) w końcu porządny lekarz się za to zabrał i fajnie ze leki działają :) tego jej było trzeba :)
Ja Lenę kąpie co 2 dzień :) tutaj też nie ma czegoś takiego jak w PL że dzieci kąpie się codziennie :)
Fajnie, że tam pojechałas i Elizka w końcu ma postawianą diagnozę. :) Wiesz na czym stoisz i teraz już tylko lepiej będzie :)
A czemu dziadki pojechali sobie? tyle Was nie widzieli...hmmm

srenka nie słuchaj mamy...przykre, ze tak Ci powiedziała...ale to Wasza decyzja. A to ona nie wie że musicie się starać jak najszybciej że takie głupoty gada?

Zupa w końcu zrobiona ufff...niby dużo roboty nie było ale długo musiała się gotować :P

kakaszka i odwiedzaj nas częściej bo tęsknimy :)

Lena zjadła i od 14 śpi bo niemiłosiernie marudziła już :P

11 lata 2 miesiąc temu #839940 przez kakaszka
hehe haniu pojechali, bo moja mama w goracej wodzie kapana juz przeginala i tato zabral ja zrelaksowac sie, no i pewnie walentynki chcial miec prawdziwe we dwojke :D

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #839944 przez Hania84
kakaszka haha :D chyba że tak :blink: a powiedz...odżyłaś trochę w swoim kraju co? :) lepiej niż w PL ? :)

No zupa zjedzona :) przepis na wegetariańską zupę fasolową jest na poczcie :) rewelacja jak dla mnie :) tylko ją lekko zmodyfikowałam dodając kostkę rosołową i łodygę lubczyku oraz łodygę liścia selery :) aha ja robiłam na 2-3 dni tę zupę i zrobiłam z 400g fasoli i 2,5l wody do tego 3 pietruchy, 3 ziemniaki i 7 marchewek :) wyszła fajna gęsta i sycąca :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #839950 przez KaRoLkA
Haniu wczesniej mielísmy plazme 32 cale a teraz sprawilismy sobie LG LED FUL HD z 3D i cała reszta bajerow , 47 czy 50 cali niewíem dokladnie w kazdym badz razie duza :D

Kakaszka fajnie ze z Elizka juz lepiej i wiesz juz co i jak :)

My na spacerku bo 12 stopni na plusie :)

11 lata 2 miesiąc temu #839953 przez KaRoLkA
Lenka w kapieli cudna ale miała frajde bo minka jak zwykle usmiechnieta :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #839957 przez Hania84
Karolka też mamy LED 3D więc mogę powiedzieć że super Tv :) my nie narzekamy :) chociaz w 3D jeszcze nic nie oglądaliśmy, no i trzeba miec okularki do tego a my nie zakupiliśmy na razie. Ale dobry wybór taki tv :blink:

Mój był sobie po chleb i przyniósł mi bukiet różowych tulipanów :P co prawda wygadałam mu że nic nie dostałam...to wtedy dopiero kupił...no ale... :S :side:

aha i musze was opierdzielić dziewuszki :S :P wysłałam przepisy na pocztę i prócz jednego obejrzanego żadna z Was nie obejrzała B) Ikunia...obiecałaś zobaczyć też :S :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #839968 przez KaRoLkA
Haniu my dostalismy 4 sztuki okularkow w zestawie z tv :) bedziemy testowac, wieczorkiem z moim jakis filmik sobie zapodamy :)

oj zaraz zerkne na poczte :)

My po spacerku, Niunia po deserku a ja popijam kawke i przegryzam ciachem walentynkowych :)

Vo tu taka cisza ??? Dalej swietujecie ???

11 lata 2 miesiąc temu #839971 przez Gochens
Mam chwile dla siebie :laugh: grzeje się w wannie i jest bosko :P

Srenka rzeczywiście mama nie fajnie powiedziała ale pewnie się martwi czy dacie rade bo przecież jeszcze dom do zrobienia.. U nas też teściowie mówią żeby poczekać ale jak to mój stwierdził " mają najmniej do gadania " :cheer:

Ikunia tak jak Hania pisze to się z nią zgodzę ale z 2 strony wiem że go kochasz wiec to nie będzie takie proste... Ojj szkoda że tak przestał zabiegać o swoje dziewczyny..

Marta jak teściowa chce niech się zajmie... Odpoczniecie trochę :blink:

Karolka to super zakup!! i fajnie ze Twój zadowolony z ciasta, spróbował by inaczej :woohoo:

Hania czyli jednak dostałaś kwiatki no i dobrze, lepiej późno niż wcale mojemu tez czasem musze powiedzieć żeby na coś "wpadł" Lenka cudna. Jeśli chodzi o przepisy zaraz zobaczę bo wciąż na telefonie jestem ale zaraz odpale kompa to od razu foty wstawię :silly:

Rysa to teraz Fifi będzie smutny chodził, daj mu chociaż jeden garnek :side:

Kakaszka fajnie ze u was wszystko ok i całe szczęście że Elizka juz lepiej.

U nas niestety kąpiel musi być codziennie bo to znak dla Alana ze zaraz będzie mleko i sen :S próbowałam kilka razy ale dupa :S

Mój gra dziś w PSA, byliśmy w lesie na spacerku wzięliśmy tez psa teściów wiec się nasza suka wybiegala, później obiadek u nich i teraz w domku juz

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #839986 przez Ikunia1910
jednak wracamy do domu, zapomnialam mleka :angry: , mama nas odwiezie jak beda jechac z babcia na lotnisko bo leci dzis do UK. Zrobimy nalot, ale na bank nie dam mu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
bede go traktowac jak lokatora kumpla o ile wogóle bedzie w domu.

Lenka syrenka śliczna :*
Kakaszka ciesze sie ze z szyjka lepiej.
Marta wierze ze bedzie lepiej i moze daj sie wyazac jaśnie teściowej :blink:
Gochens dawaj foty z londonu i dmuchnij no tu pianą z tej wanny:P

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #840002 przez srenka_918
Dziewczyny moja mama nie wierzy że w takim wieku mogę mieć jakąkolwiek chorobę przez którą można nie mieć dzieci... Ciągle słyszę"jak ja chodziłam do ginekologa, to mówił mi niech pani uważa z seksem do 40 roku życia co najmniej, jak nie chce mieć za dużo dzieci" i myśli że tak wszyscy mają... Swoją drogą ona jakaś dziwna jest, bo ma 51 lat i okres regularny!!! Mówi że jakby nie uważali to jeszcze bym siostrę mogła mieć... Trochę to dołujące, że moja mama taka "płodna" a ja muszę łapać szansę za ogon i rogi i nie puszczać przez 9 miesięcy...

Haniu ja mam czas tylko na forum wejść ;) Pocztę odpuszczam ;) Chyba że będę miała zachciewajki pokarmowe i z nikąd inspiracji to będę wiedziała gdzie zajrzeć ;)

Ikunia nie dziwię Ci się że słodzisz mamusi, bo pewnie by sama Cię spakowała, bo po co masz sama z dzieckiem całymi dniami i często nocami jak mogłabyś mieszkać u niej, mieć pomoc i do kogo buzię otworzyć... Nie wiem co Ci radzić, bo go kochasz... Ale chyba nie powinnaś być dla niego taka słodka... Nie tylko Tego nie daj ale jeszcze nie zrób mu np obiadu, bo myślałaś że nie przyjdzie i tak kilka razy.... no nie wiem co CI jeszcze poradzić...

Mój syn zdjął sobie skarpetę i krzyknął "buhahaha" jakby jakiś szatański plan wykonał ;) Coraz bardziej mnie rozbraja a myslałam że jego najsłodszy czas mam już za sobą ;)

Kakaszka wchodź do nas jak najczęściej ;)

Sorki że do każdej się nie odniosę, ale popędza mnie głód, który za chwilę zmieni się w "nie tknij, bo polecisz" więc idę szybko coś zjeść ;) Paluszki się skończyły jak Was czytałam ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #840016 przez Hania84
srenka to masz jeszcze młodą mamę...i takie staroświeckie poglądy ma? dziwię się. Nie rozumiem...jak można innych oceniać wg siebie ...ja jestem płodna to na pewno Ty też B) śmieszne to takie dla mnie. Ale mojego A. śp. tato taki sam był...nie mógł zrozumieć że mnie głowa mega mocno bolała jak byliśmy na leciu jego żony brata i przez to zamiast do 3 bylismy do 1 w nocy (i miał do mnie pretensje że nie miałam fryzury zrobionej) ,...a ja od 5 na nogach byłam bo przed 6 musiałam być w mięsnym bo od 7 czynny pracowałam do 15 a na 17 było to lecie...jak wróciłam do internatu to ledwo zdażyłam się wykąpać i A. już był po mnie że jedziemy :ohmy: a gdzie fryzjer :ohmy: zresztą w soboty fryzjerzy czynni do 14-15 godziny. Także niektórzy ludzie tacy są, ze nie potrafią zrozumieć innych...bo jak on ma wolne to Ty pewnie też... B)

Gochens ja zaraz też lecę do wanny...ale raczej w tej wannie się opłukam prysznicem :blink:

Ikunia

dziewczyny i co? fajne te przepisy co nie? zupa marchewkowa może byc całkiem dobra i chyba ją wypróbuję :) smakowicie wygląda tez przepis na naleśniki z wędzonym łososiem lub kurczak tikka masala :)

miłego wieczoru

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #840033 przez Gochens
Ojj Ika mam nadzieje ze Wam się w końcu ułoży i że będziesz tak na 100% szczęśliwa :side:

Nasza chatka :)

11 lata 2 miesiąc temu #840035 przez kakaszka
jeju ikunia z tego co zdarzylam poczytac to smutasnie troche u ciebie. czeszko co kolwiek doradzic, bo jednak uczucia to uczucia. jak co twoj facet na to wszystko mowi? o ile pamietam mial miec teraz mniej pracy? a co ma tak daleko z pracy do domu, ze mu sie nie oplaca wracac na noc?

mnie dzis moj wkurwia niesamowicie, niech juz wypierdala do tych niemiec.
elize uspialam 2 godziny, az sie poddalam i dopiero teraz do mnie dotarlo, ze wedlug polskiego czasu dopiero 7.30, noz kurwa. nic dziwnego, ze eliza nie chciala mi zasnac.

srenka kazda kobieta jest inna, wiec jedne plodza na podege, drugie maja mniej tych jajeczek, czy jak to sie nazywa. najgorsze kiedy kobieta jest calkowicie bezplodna i nigdy nie zazna macierzynstwa.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka