- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

U nas noc może fajna by była ale Filip od paru dni ma taki katar że mu przeszkadza w spaniu

Haniu mi kilka koleżanek które w innych krajach mieszzkają tez powiedziało że nauczyły się że to tylko polacy tacy przewrażliwieni są bo w Stanach to dzieci w zimie z gołymi nogami latają. Nie wspominając o czapce...
malutkamilka świetne to ostatnie zdięcie, faktycznie Ci się udało

a tu Filip chciał poćwiczyć

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
U nas noc nawet,nawet.
Chcialam odkleic pieroga bo przykleil sie do talerza..( przed wlozeniem do zamrazary zapomnialam posypac maka) i wbilam sobie czubek noza w poczatek paznokcia...krwi jakby swinie zazynali..i boli jak cholera.
Dobrze,ze obiad mam i nie musze nic robic.
Ikunia,oto krokiet.
Uzywam misa z rosolu,przewaznie kurak,indyk,moze byc krolik,wolowe...dodaje jarzynki z rosolu,marchewe,pietruche...mieso miele przez maszynke,dusze sporo cebulki pokrojonej w cienkie piorka..sporo tluszczu...oleju..by cebulka plywala,to mielez miesem...farsz doprawiam sola i pieprzem..nastepnie smaze nalesniki...zawijam z farszem,obtaczam w bulce i ponownie na patelnie...ale to juz przex jedzeniem...i sma cznego.
- Milady
-
- Gość
-
Wypiłam wczoraj Srenka toast z Marcinem za zdrowie Twoje i Twojego maluszka!

Jaka Wiktoria śliczna dziewczyna a Filipek jaki zuch do cwiczen moze 2 Pudziana bedziemy mieli

Ikunia no niestety tam praca na nas czeka i musimy wracac az niechce zeby to mieszkanko takie zrobione stało puste .... ale oszczednosci sie konczą.... i tak duzo pomogła nam mama bez niej byłoby ciezko odswierzyc to mieszkanie i odremontowac troszke po swojemu

A ze tak czystko to tylko tak do zdj tak to wszedzie zabawki maluchów są ....
Dziewczyny co ja wczoraj przeżyłam!!!!!!
Poszłam się kompać, Iwo raczkował w pokoju, bawił się z naszym pieskiem jak zawsze, M siedział obok na kanapie...Zadzwonił domofon , w momencie otwierania drzwi do mieszkania pies stał obok Iwa i tak głośno szczeknął, że mały się przestraszył i zaczął płakać. Ja w ręczniku, jakis gosc od ulotek w przedpokoju, m na kanapie i w momencie słyszę koniec płaczu........a mały się zapowietrzył!!!! Słyszę jak m woła mnie, ja wybiegam w ręczniku, mokra, krzycze, żeby dmuchnął mu w twarz...i dopiero mały łyknął powietrze cały przestraszony .;( Jezuuuuuuuuuuuuuu, ale panika była!! M w szoku, ja niewiem czy by się skapnął co robić, jakby mnie nie było... Mam tylko nadzieję, że by wiedział....
To ja Wam kochane tez składam życzonka :

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
Ja narazie parę raży dałam małemu czekolAdę deserową ale obadam jeszcze i kinderki

- Ikunia1910
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Takiego dobrego pterodaktylusa w ananasach zrobiłam a ten piździok nie wrócił, ja znów nie wyspana bo czekałam w końcu o 5 rano schowałam jedzenie do lodówki.
I zawsze go pytam czy wróci... także nerw mam od rana taki ze się robie w minutkę bordowa jak te wszystkie ozdóbki walentynkowe.
Apropos ja jak krzykne na Zośkę bo np. mnie nawala po brzuchu i w tym samym momencie ściąga koszyk z kometykami to żaba się na mnie patrzy i się śmieje, wiec nie wiem czy odziedziczyła to po tatusiu czy ja naprawde tak śmiesznie wyglądam jak się wkurzę.

Fifi ale ty jesteś osobisty mamy trener chyba:) I mina jakby krzyczał " matka nie opierdzielać się, zostaw to ciasto i ćwicz!!!" haha

Każdy robi jak uważa ale kinderka tez bym nie podała jeszcze. Nie ze względu na kakao które uczula ale na zawartość cukru przecież to jest bomba dla takiego dzieciaka co ani soli ani cukru. Daje czasem posmakować np. kruche ciasteczka które sama upiekę bez jakis ulepszaczy i o wiele mniej słodkie niż te sklepowe. Albo czekolade goszką polizać. No i my jeszcze nie mamy zębów... A jak są Ząbki to chyba po takich kinderkach to trzeba szczotkować bo przecież zaraz się próchnica wda:( przynajmniej tak mi się wydaje...
Milady to opłacało wam się robić mieszkanie po swojemu jak zaraz wyjeżdzacie? nie szkoda kaski? Sorki za wścipskość

Agusia dzięki za przepis. Zastanawiam sie właśnie czy zrobic krokiety czy rogaliki drożdżowe:P
A z hartowaniem to sie dziewczyny nie dziwcie ze np. w innych krajach tak nie ubieraja dzieciaków no przeciez my do innych temperatur przyzwyczajeni, kiedys zima to była zima -30 to jak tu czapki nie założyć. Pozatym u nas jest dość duża wilgotność powietrza to też inaczej odczuwalna jest ta temperatura. Tak mi się wydaje. Pozatym od nas na syberie to juz praktycznie rzut kamieniem

- Milady
-
- Gość
-
Marcin bd jezdził do Niemiec on chce bo dobry zarobek

ha!

Marta u nas bedzie kolacja w 4

- Milady
-
- Gość
-

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Ikunia1910
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
www.slodkiefantazje.pl/ciasto-walentynkowe tu masz całą instrukcje:)
Agusia święta racja.
Martusia romantyczna kolacja we trójke mi się podobuje:)
Właśnie moja mycha próbowala sie poraz pierwszy podnieść przy krzesełku na którym siedze ale jak się podciągnęla to nogi jej poleciały pod krzesło do przodu i wyglądało to jakby się na drażku podciagała, ciekawe czy załapie ze te nogi to pod pupunia musza być

B. napisałam walentynkowego smsa.
Ale nie wiem czy nie pojade do mamy dzisiaj w sumie tez nie wiem kiedy on przyjedzie a w walentynki samemu siedziec to tak smutaśnie:/
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!

Fifciu ale Ty grozne minki robisz , chyba faktycznie na mame krzyczal

Milady to mialas niezla awarie , sama bym spanikowala zreszta tez mialam taka sytuacje 3 razy bo mala tak plakala ze normalnie sie zapowietrzala i nie mogla powietrza zlapac to dmuchalam w buzie i jak krzyklam Gabryska tak dochodzila do siebie i sie uspokajala pozniej . I cala czworka jedziecie do Niemiec ?? Z Dzieciakami to chyba nie latwo bedzie teraz ??ale pogodzicie wszystko wazne ze miedzy Wami juz jest dobrze

Ikunia znowu nie wrocil

fajne to ciacho

Agusia ciekawa jestem jakby wtedy sie zachowywali , biedacy to pewnie z lozka by nie wstawali :/
Nuska spi po obiadku , ja dzisiaj robilam makaron z pasta z tunczyka

- Milady
-
- Gość
-
Dlatego pisze jak to zrobic .... i nie jest to dla mnie proste ! ... pieczenie mi nie wychodzi

KAroLka no łatwo nie bedzie z dzieciakami bo ruchliwe i podróz bedzie pewnie ciezka i postoji pełno

- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
Moj mial miec urlop od dzis ale sie ryplo i pracuje dzis i jeszcze pon. i wtor. a poyem urlop i remontowanie chalupki czesc dalsza. Wogole teraz jakos tak nie ciekawie sie u mojego w firmie zrobilo po tych wyborach w ktorych nie zaawansowal ze az sie boje czy jakiegos chaka na niego nie szukaja zeby go wywalic on naszczescie nie z takich na ktorego moznaby cos znalezc bo uczciwy i pozadny ale jak ktos chce sie przyczepic to zawsze cos znajdzie wiec ciut sie martwie i mowie mu zeby sv wysylal do innych firm bno jak tu straci prace to cienko bedzie i z samej strazy to starczy tylko na rachunki i kredyt a zycie z czego no masakra a mialo byc tak super.
Zdjecia sliczne
Miledi szkoda tak slicznego mieszkanka ale jak mus to mus obyscie tylko znalezli robote.
Ikunia szkoda tych pysznych obiadkow mnie tez szlak trafia jak chlop zostaje dluzej w pracy i nic o tym nie mowi a ja to czekam w nerwach wiec ci wspolczuje i oiby wreszcie mogl wracac do domu a nie tyle tyrac.
Ja to czekolade daje naogol po roku choc czasem cos liznie.
Agusia, Hania przegnajcie te zawirowania z tymi chlopami albo ich na cztery wiatry no zartuje to chyba taki stres walentynkowy te chlopy maja.
Milego dzionka i szalonego wieczorka i nocki , nie wiem czy odezwe sie wnweekend papa
- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!

Szosteczka czyli nie awansowal Twoj?? Mam nadzieje se nic na niego nie znajda i bedzie dalej pracowal

Ja tez mysle czekoladke dac dopiero kolo roku , wytrzyma tyle bez slodyczy ,