- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny czy dajecie dzieciaczkom chlebek z masełkiem jako np. śniadanie lub kolację?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Aga ja daję małemu chlebek z masełkiem (malutką kromkę- gdzieś od 2 tygodni) rano o 6 00- bardzo lubi , bo je wtedy to samo co mamusia (ja jem swoją kanapkę, a Artek swoją), a potem kaszę o 8 00.
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Poziomka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
- Brzuszek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Ingrid mamy identyczną szczoteczkę Barti też ją lubi.
A moje słonko rozpoczęło dziś wspinaczkę, aż mnie dziś strach obleciał, a jaki zadowolony. Póki co opanował wspinaczkę na pudełko od zabawek by sięgać po książki, spryciul jeden ;P
a tak poza tym rozpoczęłam pisanie nowego bloga, zapraszam link pod suwaczkami
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do butów my mamy takie z żółtą stopą na opakowaniu kupiłam za 100 zł. bo była wyprzedaż Kupiłam nr 19 będzie na maj idealne. Bedę miała w czym go na spacerze postawić bo już wiosnę naprawdę czuć i już dziś też przy +10 było super ze staniem.
U nas nadal tylko dwa zęby na dole i nie widać aby mu coś szło a mega marudny:( Mało co mu pasuje. Godzinami stał by przy pralce i patrzył jak pierze i już prawie dosięga do pokrętełka, które tak mu się podoba, że zawsze się śmieje i gada pod nosem z zadowolenia. A tak zabawki go znudziły.Nie mogę wyjść do kuchni bo od razu leci za mną i wiesza się na moich nogach. Często buja się na szafkach w kuchni ( niestety tak skonstruowane mieszkanie i szafki).
Poza tym chodzimy do klubu mam:) Sobie przyrzekłam, że postaramy się chować Artka tak, że mniej kompa a więcej prawdziwych spotkań. Bo tak to on uwielbia wszystkie piosenki(gumi miś, olimpiada w jarzynowie, mucha w mucholocie...) i oglądałby godzinami. I normalnie boje się że tylko na gg albo innych będzie siedział. Daję mu pooglądać do 30 min. max i to nie codziennie, bo już tak się przyzwyczaja, że nawet mąż, który musi w domu popracować na kompie nie może tego uczynić bo jest RYYYYKK:( bo przecież on aż się trzęsie do kompa.Masakra.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Co do bucików, moj Krzysio nosi te usztywniane, ortopedyczne i już przeszłam na rozm 20, bo 19stka już była ciasna.
Ewel ale spryciarz z tego Bartka, mój maly ostatnio u babci probował się na schody wspiąć, ale nie dałam mu więcej próbować, bo już miałam wizję jak z nich spada!
Mamy 1,5 ząbka mówię 1,5, bo ten drugi jeszcze cały nie wyszedl i tak śmiesznie to wygląda
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój też podobnie reaguje, jak się czegoś zabrania. Wchodzi często w kabelki, jak mówię nie wolno to dyskusja ze mną. Ja jednak jestem nieugięta, przenoszę go w inne miejsce. Jak krzyczy, to krzyczy. Po chwili się uspokaja i znajduje sobie coś innego do zabawy. Mój Arturek na razie nie wstaje, ale czepia się wszystkiego i próbuje się podnieść. Na razie raczkuje po domu i rozwala wszystko co mu na drodze stanie
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie i mleko i kaszke pije z aventu z 3ki w smoku tym co ma regulacje. z lovi takim specjalnym do kaszek sie ksztusi jeszcze.
Poziomka - witaj po tylu misiącach )) fajnie ze u ciebie tez wszystko super. Melko modyfikowane pewnie bedę podawac do konca drugiego roku. jeszcze nie wiem. ale wiem ze Macius ma wrażliwy zołądeczek. wiec nie wiem jak zareaguje.
Jakk daje mu kasze na noc to sie budzi i chce jesc, jak samo mleko na noc - przesypia noc (d0 4 rano bo u mnie juz sie dzie nzaczyna ze względu na pracę o tej godzinie ) )
Beatka, Aga , Karolina - u Maciusia tez się zdaza czasem taki napad agresji. jestem w szoku skąd to sie bierze. za duzo energii? ale trwa to chwilke. odstawiam go przy lóżku, uderzy w łożko raz czy dwa rączkami, spojrzy na mnie- ja wtedy wstaje i nie reaguje, patrzę surowo. a on wtedy patrzy na mnie, też schyla glowe potem znow patrzy i bierze jakąś zabawke i zaczyna sie smiać. wiec dolączam do zabawy i udaje że nie było akcji.
Kami - przykro mi. I niech mi ktos powie że ten kraj zacheca do rodzenia dzieci!!! (
MartiO - ja też trzymam za ciebie kciuki. najważniejsze zebyś sie dobrze czula i żeby dzidzia się dobrze rowijala.
Aga - ja daję kawałeczek bułeczki ale bez masełka. Mój maluch tak jak u Kami - zarłok , ale akurat tego daje mało. Lubi jogurciki, deserki, melko, kaszki.
IABELO - ja tez sie zastanawiam co z butami. czy jeszcze wytrzymac z miesiac. czy nie.
Macius ma kombinezon który mu zakrywa stopy. jeszcze dobrze nie chodzi ,tylko po domu przytrzymywany za rączke. ale nie jest to samodzielne chodzenie. i nie wiem co zrobic.
A wy jak wychodzicie na spacer to pozwalacie dzieciaczkom już chodzić po chodniku?
akaciak - mysle ze TAK, wszystkie tak sięzachwoują jak czegos nie wolno