BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

11 lata 9 miesiąc temu #576903 przez Ingrid29
ewel mi się wydaje,że misia miała być 2 lub 3 miesiące u męża na Ukrainie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #577182 przez MartiO
Hej Dziewczyny... u nas to samo z tym że zaczynam coraz bardziej czuć drugie... zaczęło mnie mulić i pobolewa mnie brzuch a z Jakubem nie ma zmiłuj... :( w środę byłam u ginki, ale na razie żeby potwierdzić to usg 12.03...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Jakub mega maruda i najlepiej to cały czas na rękach... albo ucieka... ale żeby tak trochę w miejscu się pobawił to nie... no i dalej gryzie... próbowałam z silikonowymi osłonkami... ale za cwany na to jest, nie chce wziąć do buzi, ryk i próbuje ściągać... zaczynamy przestawianie na butlę...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577811 przez Poziomka
Martio wytrwałości Ci zycze, bo domyślam sie, ze Ci cieżko. Nie da sie już tak odpoczywać jak przy pierwszej ciąży. Karolek przespał ładnie kolejna cała noc. Zębów dalej brak :) teraz cały czas powtarza ko ko, chyba za dużo rosłu jadł hehe :)

11 lata 9 miesiąc temu #577966 przez karolina238
MartiO dużo wolnych chwil Ci życzę żebyś mogła jak najwięcej odpoczywać :)

U nas też chyba skok rozwojowy się szykuje albo zęby tak bardzo dokuczają, mała budzi sie w nocy z płaczem i nie może zasnąć. Kurcze Julka je 3 razy w nocy mleczko i nie wiem czy to nie za dużo troszkę??
Ile zupki jednorazowo jedzą Wasze pociechy??

11 lata 9 miesiąc temu #577996 przez aga2+1
karolina Tosia zjada duży słoik i jeszcze z naszego talerza podjada:) Mleko pije wieczorem 190 ml, w nocy 120-130 ml i w południe 150 ml poza tym cały czas coś podjada a to chrupki, a to owoc albo coś od nas:)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #578133 przez Ingrid29
Artek zjada 3/4 dużego słoika albo mały (na obiad)- ilość zależy od dnia.
3 razy mleko po 180ml (2 w dzień i 1 w nocy). kaszka z owocami na śniadanie, owoc na podwieczorek. No i waży 9,3kg.

11 lata 9 miesiąc temu #578264 przez KAMI
oj to wychodzi, że Maksio to żarłok straszny
u nas rano obowiązkowo jogurcik Gerberkowy, potem kaszka 150 ml, obiadek 200-250 ml, znowu kaszka lub owsianka z owocami ok 190 ml no i cyc za cycem, w nocy teraz nawet 5 pobudek mamy

dzisiaj zrobiłam owsiankę, ugotowałam płatki owsiane na wodzie potem zrobiłam mleko mm małą ilość i dodałam odcedzone płatki no i to z owocami, Maksio się aż trząsł z uciechy i zajadał z ochotą :)

11 lata 9 miesiąc temu #578291 przez Ingrid29

11 lata 9 miesiąc temu #578296 przez KAMI
ACH JAK MY JESTEŚMY TAJEMNICZO SKONSTRUOWANE :) :) :) nic pewnego ! same zagadki i niespodzianki :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #578310 przez Ingrid29
bo kobieta to skomplikowane stworzenie :laugh: :S

Pytanko dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki też lubią sobie krzyczeć głośno?

Bo mój ostatnio tak krzyczy, że chyba wszyscy w bloku słyszą :blush: Krzyczy, a potem się śmieje.

11 lata 9 miesiąc temu #578482 przez aga2+1
Ingrid oj moja młoda też krzyczy a najbardziej lubi pokrzyczeć sobie w sklepie:) Jedzie w wózku i krzyczy/śpiewa aaaaaaaaaaaaaaa, eeeeeeeeeeeeee itp. na cały regulator i się cieszy oczywiście jak mówię, żeby była ciszej hehe

11 lata 9 miesiąc temu #578955 przez MartiO

Mój też głośno lubi pokrzyczeć ;) a co do jedzonka... to np zupka to pół dużego słoiczka i to często niecałe... ale ostatnio udało mi się ugotować coś własnego... szczerze mówiąc bez dzielenia na oddzielne gotowanie mięska (pierś kurczaka) i wcinał jak nie wiem... poza tym jogurcik albo dwa, 1-2 kromek/piętek chleba (zwłaszcza jak jem... bo jest awantura niesamowita jak nie dostanie) jakiś owoc/deserek, czasem powoli kaszka ale tylko kilka łyżeczek zje no i cyc... z tego musimy powoli wyjść...

11 lata 9 miesiąc temu #579024 przez labelo
brat meza tez tak sie pojawil na swiecie, tesciowa karmila i po 10 mies w nastepnej ciazy:P

dzis pierwszy raz ugotowalam sama dla Wikuni, zje jutro na obiadek, hehe, zobaczymy,czzy bedzie chciala jesc:P, przyzwyczajona do sloiczkow.

wlasnie, cosik misi nie ma dlugo....

11 lata 9 miesiąc temu #580330 przez labelo
jakoś pusto na forum....piękna pogoda,pewnie mamusie z brzdącami na podwórku:)

11 lata 9 miesiąc temu #580412 przez Poziomka
Mamy pytanie w sprawie zabkow. Jaka szczoteczke polecacie i jaka paste używanie dla maluszkow ? Czy w ogóle pasta jest potrzebna od pierwszego zabka, bo szczoteczka wiadomo, ze tak :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka