- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
Dziś byłam na szczepieniu i Artur waży 10250g. Nawet dzielnie to zniósł, bo tym razem w ramię dostał szczepionkę. Chwilę zapłakał, a potem to nawet pediatrę zaczepiał.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
A jak u Arturka skaza białkowa? Dajesz mu jogurty i inne rzeczy z nabiałem? Tosia ostatnio w ogóle prawie nie chce jeść Mleka wypija 80-120 ml, słoiczki też słabo wchodzą, deserków nie ruszy nawet bananów już nie chce. Jeszcze wchodzą jej parówki i chleb z masłem i szyneczką. Z naszego obiadu cos tam skubnie, ale ogólnie masakra:( Sama nie wiem co mam jej dawać. Poza tym wysypało ją na brzuchu i plecach, ma szorstką skórę teraz trzeba będzie odstawić wszystkie dorosłe posiłki i wrócić do tych papkowatych, które ją nie uczulają
ruzyczka moja Tosia jezdzi codziennie samochodem i niestety po 10 minutach marudzi, krzyczy i co chwila chce coś nowego. Jak już bardzo dokazuje to daję jej chrupki kukurydziane i picie. Ja bym wybrała podróż nocą. Dzieciaki śpią i jest święty spokój.
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Zapomniałam się Wam dziewczyny pochwalić- mały ma już czysto w uszkach, wyleczyliśmy już te bakterie które mu tam siedziały jupiii!!!!! 10 miesięcy walczyliśmy i puściło wkońcu to cholerstwo!!!!
Z tej okazji mamy dzisiaj szczepienie, bo omijało nas już to 3 szczepienie od września.
No i ząbków nam przybyło, bo wyszło aż 5 na raz!!!
Ah no i pierwsza poważna śliwa na oku za nami- dziś tak się wygłupiał, że łukiem brwiowym uderzył mocno w stół i ma śliwe jakby go ktoś pięścią potraktował biedny tak płakał, że aż mnie serce bolało!
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja je chrupki kukurydziane, herbatniki bebe no i wcina suchą bułkę lub rogala maslanego. Wydaje mi się, że mała ma dość papek i chce coś konkretnego tylko niestety mamy ograniczenia ze względu na skazę białkową
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W sierpniu wybieramy się na wesele w góry i będę musiała kupić sobie sukienkę, bo waże równo 50 kg i całą garderobę mam do wymiany. Przed ciążą ważyłam jakieś 62kg, a teraz tyle co na początku studiów
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ingrid u mnie wyglada to tak, że jak robię obiad to musze wziąć pod uwagę starsze dzieciaki i co one lubią. Jak robie mięso w sosie to zabielam śmietaną i młodej już tego nie mogę dać, bo zaraz ją wysypuje .
To odłóż ten sos prze zabieleniem dla małej w iny garnek i jej zabiel mlekiem modyfikowanym i będzie git
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
Teraz jak nie ma mojego męża to ja praktycznie wcale nie gotuję dla siebie, bo ja tam obiadu zjeść nie muszę- a małemu podam sloiczek, lub jak jestem u mamy to on jakiś obiad u mamy zje, mam jeszcze parę własnych obiadków zamrożonych I JEST GIT
Dzisiaj Krzysia śliwka wygląda tak jakbym mu pomalowała powiekę całą na fioletowo śmiesznie to wygląda
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
Lili ostatnio też pluje kaszkami i papkami. Wczoraj zrobiłam jej ziemniaka i rybkę gotowane na parze w kawałkach to jadła aż się uszy trzęsły. Gorzej z kaszkami, bo muszę brać ją sposobem, ale powoli zjada.
My jeszcze nie miałyśmy szczepienia, bo babka w przychodni mówiła, że dopiero po 13 miesiącu. Zobaczymy co powie jak pójdę w następnym tygodniu.
Co do jazdy samochodem, Lila po prostu uwielbia, na szczęście. Jeździmy z nią w długie trasy i albo je przesypia, albo patrzy sobie przez okno, bawi się lalką. Mamy co prawda przenośne małe dvd i można by było je brać ze sobą, ale póki co nie ma takiej potrzeby.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
A teraz jak byliśmy na szczepieniu wczoraj to mały dostał tę szczepionkę 5w1 i jeszcze w drugie udo na żółtaczkę, bo nas omijało, także 2 szczepionki i jeszcze to limo podbite i zęby i wszystko na raz! wczoraj przechodził samego siebie!
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ingrid ja wiem, że można odłożyć mięsko, ale czasami jestem tak zmęczona, że zapominam o tym i wszystko zabielam smietaną Dobrze, że w przyszłym tygodniu jest długi weekend to troszkę odpocznę.
Tośce idą 2 dwójki na górze ślina cieknie, ręce w buzi i maruda na maksa:(
misia oj Tobie to tylko pozazdrościć takiego spokojnego dziecka:) Mąż się śmieje, że taki mały chuligan rośnie Wszędzie jej pełno w każdym pokoju wszystko powywalane z szafek, obślinione i pogryzione hehe. Pies się chowa jak ją widzi, bo go ciągnie za uszy, ogon i ściska mu pysk.
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
ostatnio dreptamy na całego no i broimy.... a przy okazji sporo nowych siniaków niby nie uderza się aż tak często no ale wszędzie go pełno...
a co do Groszka.... mamy 21 tydzień... znowu od jakiegoś czasu czuję kopniaczki podobnie jak z Jakubem łożysko jest na przedniej ścianie może przez to trochę słabiej wyczuwalne ale z dnia na dzień robią się solidniejsze... nadal nie wiemy kto się tam ukrywa... byłam w poprzedni wtorek na usg... ale moja pinda (pani doktor) stwierdziła, że 20 tydzień to za wcześnie na określanie płci i ona ma ważniejsze rzeczy do sprawdzenia... nawet nie próbowała zobaczyć... no cóż nfz... czyli jak chcesz wiedzieć wybierz się prywatnie... wyszłam wkurzona jak nie wiem... zwłaszcza, że ładnie ją prosiliśmy... w dodatku tego dnia były urodziny teściowej i chcieliśmy mieć dla niej niespodziankę
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.