- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Tosia idzie 1 lipca tak na 2 godziny na 9.00 po sniadaniu. Zobaczymy jak to bedzie, ale na pewno będzie ryk w pierwsze dni. Ona bardzo lubi dzieci więc mam nadzieję, że szybko się zaaklimatyzuje.
- KAMI
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

2 lipca idziemy na kontrolę do lekarki do ośrodka rehabilitacji tam gdzie chodziliśmy, kazali przyjść jak już Max zacznie chodzić samodzielnie. Mnie tylko troche martwi to, że często przechyla się na jedną stronę tak jakby z ukosa mu się lepiej świat obserwowało. No i plecki nie są proste tylko przygarbione.
jak ja się cieszę, że mam te początki ze żłobkiem za sobą

- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
W poniedziałek idzie na 8 do 11 30, a we wtorek na 8 do 14 00 i w środę już na cały dzień.
Upatrzył sobie jedną panią - bardzo z resztą sympatyczną i koło niej się cały czas kręci. W ogóle dzieci bardzo dobrze go przyjęły i wszystkie zabawki mu przynosiły

- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2

ja też się zastanawiam co to będzie jak wrócę do pracy- póki co opiekunka tylko wchodzi w grę. jestem na etapie poszukiwań.
A tak poza tym to obecnie oduczamy Krzysia zasypiania z nami- w sensie, że któreś z nas z nim siedzi- wczoraj 4 dzień "wyzwania" i już było o niebo lepiej- w pierwszy dzień trwało to ok 40 minut, ryk jęki i wogóle darcie jakby go ze skóry obdzierali, a wczoraj daliśmy sobie 15 minut,a mały po o 4 minutach jęczenia położył się i zasnął!! Nasz mały sukces

Mały już biega :)wstaje sam jak się przewróci, ucieka mi jak jesteśmy koło bloku, wszystko teraz sam- nie chce chodzić za rękę, przy jedzeniu musi mieć swój widelec czy łyżkę i osobny talerzy :)ma 8 ząbków, niestety ciężko u niego z mówieniem- głównie chodzi i gada: dada, lala,czasem wyjdzie mu jakaś kombinacja dla, ada czy coś takiego, woła mama, tata czasem mu wyjdzie- ale nie chce ani wołać baba czy cokolwiek- codziennie siedzę i mówię jakieś proste słowa- a on nic.. nie chce robić tany tany, wcześniej robił papa, pokazywał jakie dobre i jaki jest duży, a teraz znów nic- jedyne co robi na okrągło to puszcza buziaczki- wciąga usta do środka i wypuszcza:) śmiesznie to wygląda.
A no i muszę iść z nim do ortopedy, bo coś krzyw stawia lewą nóżkę.. ehh zawsze coś.
- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- KAMI
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

beadka moja też mało mówi takich normalnych słów. Cały czas papla po swojemu, a mówi tylko dadi (tata), deti (dzieci), dzida(dzidzia),da(daj),ne(nie), ije (samolot)i woła do wszystkich EJ hehe, a tak poza tym to wszystko jest baby, dade.
- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

i wychodzi jego charakter - pani powiedziała, że mały złośnik z niego

- karolina238
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja jakoś mam obawy przed żłobkiem po tych aferach i wiązaniu dzieci, jak na razie niem mam problemu bo i tak czekamy na drugą dzidzię ale nie wiemy ja będzie w przyszłym roku z Julką- tyle że będzie już starsza to też chyba lepiej zniesie rozstanie z mamą, jak na razie przylepa niesamowita. Zaczyna się przestawiać na jedno spanie w dzień i pod koniec dnia albo jak za krótko pośpi to jest mega marudna.
Beadka Julka też zasypia przeważnie ze mną na łóżku i później ją przekładam do łóżeczka, zależy kiedy ale przeważnie około godziny musi się poprzewracać zanim zaśnie. Czasem jest ciężko

- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Podejrzewam, że się zaraził, bo był taki cherlający chłopiec w poniedziałek i wtorek.
No i jutro i w piątek na pewno do żłobka nie pójdziemy. Nie wiem czy jutro też nie skiknę do pediatry. Zobaczymy jak będzie w nocy i rano jaką będzie miał temperaturę.
Kami a Twój Maksiu często chorował na początku, jak do żłobka zaczął chodzić?
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A tak w ogóle to młoda dalej płacze, dzisiaj jak już zobaczyła budynek to zaczęła stękać.
Tak z ciekawości ile płacicie za żłobek? Mi wyszło za lipiec 440 zł