- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
Moja Lila od 2 dni gorączkuje. Na szczęście dzisiaj już lepiej, ale też troszkę katarku ma.
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
Jakoś już słabiutko forum działa. A pamiętacie jak kiedyś było tu gwarno
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Krzycho ma już 16 zębów- od jedynek do czwórek. To już wszystkie? czy dzieci powinny mieć po 20 zębów ?
U nas z gadaniem ciągle zastój- mały coraz więcej wymyślonych słow mówi, ale nic konkretnego. Chciaż coraz częściej mówi na mnie mama- bo wcześniej to ja byłam też tata
Na szczęście też nie choruje ostatnio (tfu tfu), ja mam teraz tydzień urlopu i nadrabiam spacerki i zabawy z małym, chociaż dzisiaj u nas straszna pogoda, -10 stopni, sypie śnieg i taka zawieja się zrobiła, więc zostajemy wyjątkowo w domu.
A tak poza tym to myślę ostatnio coraz częściej o drugim dziecku
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajnie, że myślisz o drugim dziecku ja jeszcze muszę trochę poczekać, żeby Arturo był w miarę samodzielny. Bo niestety jestem większość czasu sama w domu (mąż wyjeżdża na delegacje na 1-2 miesiące, potem wraca na tydzień i znów wyjeżdża).
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
u nas mały szpital polowy mężuś przytargał jakiś katar i złapał Kuba i Zuzka też trochę, teraz mnie łapie... wczoraj byliśmy u pediatry (jak zresztą ostatnio co tydzień bo Młoda mało przybiera i co tydzień mamy się pokazywać) no i Młoda w miarę ok osłuchowo, Młody zatoki i antybiotyk... nie wiem skąd mu się to wzięło... choć ostatnio w miarę często jakoś te katary... może jakoś uda się podciągnąć go do pionu...
z ząbkami jeszcze tylko piątki nam zostały...
a co do słówek... mama, mamo, mamusia, bapcia, Jasia, tata, papa, dziadzia, chcie, nie, jaja, telnia (patelnia), s/ziusia (Zuzia) no i czasem z czymś jednorazowo wyskoczy jak np udało mu się coś w rodzaju przyjedziesz... lubi książeczki, rysowanie klocki i układanie wieży, i jest nadal małym cwaniakiem. czasem nie nadążam za tym co może wymyślić np przyciągnąć krzesło z kuchni i przystawić je do łóżeczka turystycznego Zuzi w salonie, żeby do niego wejść... a mój telefon to nie wiedziałam, że ma niektóre funkcje sam sobie znajdzie numer np babci, dziadka (mają przypisane zdjęcia) dzwoni, wciska głośnomówiący i jak odbierze to zaraz krzyczy "bapciaaa" a potem coś po swojemu do tego no i jeszcze bebuś/bubuś (Kubuś)
Zuzka z kolei ma już 3 m-ce i twardo próbuje siadać jest spokojniejsza i grzeczniejsza niż Kuba
Beadka i Ingrid przy dwójce faktycznie jest roboty... na razie na tym etapie jestem trochę jak księżniczka w wieży... nie jestem w stanie sama się z nimi wybrać tak na spokojnie gdzieś... Kuba większości znoszony i wnoszony, Zuźka też...
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny przy 2 dzieci jest ciężko, ale na poczatku potem jak już dzieciaki zaczynają się razem bawić jest super. Dobrze, że Tosia ma starsze rodzeństwo, które od czasu do czasu zajmie się nią, a ja mogę chwilę odpocząć lub podjechać do sklepu.
Tosia już kilka razy zrobiła siusiu na nocnik - powiedziała siusiu usiadła na nocnik i po prostu zrobiła:) A tak to wielka gaduła już zaczyna składać słowa w zdania np. tata choć am am, Tosia idzie tam.
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
też czasem coś złożonego z dwóch słów np powie (bapcia siadź pokazując że ma usiąść )
Aga macie się z Tosieńką oby było lepiej i w końcu przestała łapać choróbska
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
My się rozłożyliśmy i jesteśmy na zwolnieniu, Bartuś zapalenie ucha i oskrzeli, ja też się zapaprałam i jestem na antybiotyku.
Bartuś gada jak najęty i coraz lepiej się dogadujemy, poza tym iskierka jest moja kochana
A tak w ogóle też coraz częściej myślę o drugim dziecku
buziaki i pozdrowienia
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aga a jak tam Tosia?
No i zaczęła się wiosna. W końcu będzie można dłużej na dworzu szaleć i w końcu te choróbska pojdą sobie precz
Buziakujemy razem z Arturem
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A jak tam Artur i jego frekwencja w żłobku?
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzisiaj byłam z Tosią u lekarza, bo cały czas ma temperaturę i kaszle, zrobiłam badania krwi no i znowu antybiotyk, bo już ma biały nalot na migdałkach