- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- katiuszka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Na szczęście pod koniec roku zrobiłam małe zakupki i troszkę już mam. Poza tym kuzynka obiecała, że cosik tam dla mnie odłoży więc może nie będzie tak źle.
Moja na drugie dostanie imię po babci (teściowej) Małgosia. Nie bardzo mi się podoba ale wiem że mojemu bardzo zależy i jakoś nie mam serca mu odmówić.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Paula88
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
- Dotka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.

Byłam i ja w tym sklepie powiem że ciuszki tanio naprawdę ale trzeba sie spieszyć bo duzo rozmiarów już brak

Co do samych zakupów to kupiłam tylko spodenki dwie pary ,skarpetki tak jak miałam rękawiczki , czapeczki i smoczek niestety z ubranek dużo juz przebrane i brak rozmiarów poza tym troszke mam dostać ubrań wiec nie chce za duzo kupować

Ja wózek juz kupiłam mam bebecara

Beadka Ja tez nie mam odlozonych pieniążków dlatego wszystko stopniowo kupuje wózek juz byl dawno teraz bylo troszkę ciuszków dziś jakies drobniejsze rzeczy jak tata wróci to pojedziemy butelki moze pościel i takie pierdy kupić później łózeczko i wanienke chyba że teraz wanienkę kupie bo w tez są obnizone ceny

MartiO co do wynikow to u mnie hemoglobina jest na poziomie 12,7 zobaczymy jak teraz po kolejnym badaniu bedzie.
Martita wózeczek naprawdę śliczny taki zgrabny

ruzyczka18 z tym kalkulatorem to mnie akurat pocieszyłaś bo myślałam że za dużo mi poszło ale cały czas w normie jestem

dominika1981 Witaj

ewel7 Nio to słodkie nagranie musisz mieć

akciak84 no popieram spotkanie sie na żywo

co do leukocytów to miałam w poprzednim badaniu za dużo lekarz dał mi globulki dopochwowe i teraz jest już ok białka ujemny za każdym razem. a co do szkoly to chyba sie spotkamy

dziewczyna84 Gratuluje chłopca

Uffff.. udało się napisać

- dominika1981
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
- misia88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
Nad Blanką też się zastanawialiśmyBeadka dla chłopczyka najpierw było Filip ale przeważył Marcel
a dla niuni nie wiem..może Laura,Blanka i dużo ruskich mi się podoba jak Tatianka, Nataszka czy Tamara ale mojemu mężowi nie więc odpadają niestety
Dla chłopca podobało mi się też Błażejek lub Borysek

ewel7 napisał:
My na pewno zrobimy sobie taką małą sesję u znajomego fotografa, tylko nie wiem jeszcze kiedy, bo on mieszka 200km od nas...co myślicie o sesjach ciążowych? ja myślę nad tym... tylko w sumie nie wiem kiedy najlepszy moment bo brzusio już w sumie duży, ale może mógłby być większy
z drugiej strony nie wiadomo jak później będzie się wyglądać... na razie nie mam rozstępów i balsamuje się co dzień by zapobiec, ale czy to wystarczy (mam nadzieję)

A co do rozstępów to chyba bardzo delikatne pojawiają mi się na biuście...

Martita napisał:
Ja na żywo jeszcze nie widziałam Cybexa, dlatego ciężko mi jest powiedzieć, ale koleżanka go kupiła i właśnie mówiła mi, że jego wadą jest to, że jest troszkę mniejszy od Maxi Cosi... Jak obejrzę na żywo to się wypowiem.Misia a co z Cybexem jest nie tak? Ja w sklepie patrzyłam i oglądałam z każdej strony dwa foteliki i maxi cosi i cybex i nie widziałam żadnej różnicy w wielkości, oba od 0 do 13kg i Maxi nie był większy..jedyna różnica to taka, że Maxi-cosi kosztował 430zł a Cybex 350zł..no i chodzi mi tu oczywiście o fotelik Maxi-Cosi model CITY a nie CABRIO,model City nie ma możliwości wpięcia bazy ISOFIX, natomiast CABRIO owszem, ma. A że ja nie mam dostosowanego samochodu do Isofixu to nie zwracałam uwagi na M-C Cabrio a zastanawiałam się nad Maxi-cosi City ale z powodu ceny wybrałam Cybex Aton Basic (bez bazy Isofix) a nie ten Cybex Aton z Isofixem. Ja tylko doradzam, oczywiście każdy wybierze co dla niego odpowiednie
więc nie ma co krytykować

Praktyczne, zależy dla kogo... Tak jak dla wielu łóżeczko turystyczne jest bardziej praktyczne, a dla innych nie... Ja uważam, że dziecko się przegrzewa w takim śpiworku, bo ma już śpiochy na sobie + śpiworek = za dużo. Latem, gdy jest ciepło wystarczy przykryć malucha kocykiem, bo w przeciwnym razie czekają nas problemy ze skórą malca...A co do śpiworków,owszem, są jak najbardziej praktyczne..nie chodzi o ciepło ale o to aby się dzidzia nie nakryła kocem/kołdrą i się nie udusiła..one są dość drogie,nowe ok 80zł ale że były w ciucholandzie za 5zł to dlaczego nie?
akciak Ja mam dużo wolnego, więc się dostosuję

Co do wyników to się nie wypowiem, bo będę robić na początku lutego... Czeka mnie badanie na cukrzycę z obciążeniem... bleee...
dziewczyna84 Gratuluję chłopczyka!

patrysiuniusia Szkoły rodzenia zaczynają się po 24-25 tygodniu. Najlepiej podzwonić i się dowiedzieć.
Wczoraj zrobiłam też zakupu wyprawkowe na allegro. U jednego sprzedawcy kurier 13 zł, a zakupy ok. 150. Zamówiłam takie rzeczy:
Pieluszki flanelowe grube 3 szt.
Płatki kosmetyczne dla niemowląt 60szt.
Patyczki do uszu 56 szt.
Wkłady poporodowe
Podkłady do przewijania 5szt.
Prześcieradełko frotte z gumką 2szt.
Pieluszki tetrowe 10 szt.
Ochraniacz na materac pod prześcieradło
Pieluszki flanelowe mini 2 szt.
Zestaw do paznokci
Majtki poporodowe Seni rozm.L - czytałam opinie, że są ok, zobaczymy...
Pielucho-ceratki 1 szt. - wypróbujemy, tylko 5zł

Śliniak frotte 3,50 zł

Czapeczka smerfetka 2 zł

Wkładki laktacyjne 84 szt. - kupiłam też opakowanie w Superpharmie, bo już mi siara tak leci, że wszystkie koszule nocne brudne...
Prześcieradło do wózka
Rożek
W tym miesiącu koniec z zakupami wyprawkowymi

- marzenieeee
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- misia88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
- Martita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja też już zrobiłam część wyprakwowych zakupów, a ile takich wkładów poporodowych będziemy potrzebować i ile majciochów?ja kupiłam narazie po jednej paczce. Majtki pani w sklepie mi doradziła jakieś siateczkowe co można oddychać i je prać, i 2 szt. kosztowały 7 zl,zła byłam bo sobie wybrałam tańsze 5 szt po 5zł ale ponoć skóra nie oddycha i jak mi tamte przyniosła to głupio mi było odmówić...

- Martita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

jeśli chodzi o spotkanie to ja też mam dużo wolnego bo jestem na zwolnieniu.
Wczoraj byłam u gin z ciążą ok, tylko pani doktor stwierdziła, ze moje kamienie się odzywają prawdopodobnie

Fajniusie Wasze zakupy

- Paula88
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- akciak84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-