- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
On napewno powie to co najlepsze dla Ciebie i maluszka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Martita skąd do nas dojedziesz ?
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
Martita Brzuszek i mi już troszkę tez przeszkadza ale kocham ten brzuszek całym serduszkiem ale jeszcze moge usiąść normalnie ale wiązanie butów to juz sie zaczyna problem robić
Paula88 Gratuluje chłopca najważniejsze że wszystko ok
misia88 ewel7 akciak84 HappyMummy
Mi złote pasują ale wam dobrze widziałyście sie :)to ja mam nadzieje że rozpoznam 3 ciężarne w jednym miejscu dokładna godzinkę trzeba ustalić i gdzie w tych złotych bo są troszeczkę duże
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
marzenieeee gdzieś czytałam, że badanie z glukozą wykonywane jest ok. 24-28 tygodnia tak więc może faktycznie lekarz zleci później... i z tego co mówiła lekarka czeka się godzinę...
ja piersi zawsze miałam duże... nawet bardzo teraz na razie trochę się zaokrągliły ale na szczęście za mocno jeszcze nie powiększyły... mam nadzieję, że za mocno tego nie zrobią bo kręgosłup to chyba wogóle już nie wytrzyma... no i ze stanikiem masakra... a co do Mężusia to przyzwyczaja się powoli do myśli, że będzie się musiał nimi podzielić z Synkiem
Paula88 witaj w gronie Mamuś z Synkami
aaa... i Maluśkiego w końcu możemy powoli wyczuć na zewnątrz... tzn kopniaczki mam sporo sadełka i do tego jeszcze podobno łożysko na przedniej ścianie się umiejscowiło... ja czułam wcześniej ale Mężuś ma szanse dopiero teraz
i jeszcze jedno... wczoraj byłam przypadkiem w Lidlu... mają fajne śpiworki dla maluchów... oczywiście standard albo róż albo niebiesko-granatowy, takie z welurku... w cenie ok 28 zł... tak więc raczej niedrogo... niestety tam gdzie byłam to najmniejszy rozmiar jaki mieli to był 70... ale i tak kupiłam... akurat pod jesień będzie dobry ... no i maja trochę śpiochów w zestawie z koszulką i jakieś bodziaki... ale akurat same różowe już zostały
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
Ja biorę Prenatal Classic. Już mi sie kończy... Ale opakowanie miałam na bardzo długo, bo 9o tabletek za ok 30 zł.Dziewczyny, powiedzcie jeszcze raz jakie witaminki bierzecie, bo zastanawiam sie jednak czy swoich nie zmienię. Przyznam, ze dla mnie Femibion natal 2 jest juz troche za drogi, w szczegolnosci ze ostatnio musialam zaplacic za niego o ok.13 zl wiecej.
marzenieeee napisał:
Ja na to badanie idę też dopiero ok 26-27 tygodnia, więc myślę, że i gin Cię też jakoś w tym czasie wyśle. Gin na pewno wie co robi, nie martw siębeadka7 tylko wiesz u mnie jest inna sytuacja ... ja dla dobra dzieciątka leżę cały czas z nogami w górze wstaje tylko do kibelka a tu mam siedzieć 2 godz w poczekalni ... myślę że mój gin wyśle mnie na to badanie na ostatnią chwilę czyli gdzieś w 28 tc
Jeśli chodzi o zgagę to w jednej z gazetce napisane jest tak
Co szkodzi?
- potrawy tłuste, mocno przyprawione
- sok pomidorowy, soki cytrusowe, cebula
- napoje gazowane
- objadanie się (lepiej jeść częściej, a mniejsze porcje)
- czekolada
- jedzenie przed snem
- kawa, herbata, alkohol, napoje kofeinowe, nikotyna
- wysiłek zaraz po jedzeniu (wskazany odpoczynek w pozycji siedzącej)
- częste schylanie się
- noszenie obciskających brzuch ubrań
- spanie bez poduszki (głowa powinna być ułożona wyżej niż żołądek!)
Co pomaga:
- dieta bogata w produkty, które usprawniają działanie systemu trawiennego i chronią śluzówkę żołądka
- maślanka, kefir, ciepłe mleko
- migdały
- korzeń imbiru (w potrawach lub jako napar)
- napar z rumianku albo mięty
- siemię lniane - 2 łyżeczki nasion trzeba zalać szklanką wrzątku, poczekać, aż przestygnie i wypić, najlepiej na noc.
Środki dopuszczalne w ciąży, np. sól Vichy (w postaci tabletek musujących), Manti, Maalox, Rennie, Gaviscon - oczywiście, gdy powyższe metody zawodzą, a objawy się nasilają.
Mi osobiście pomagają migdały.
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ewel dojechałabym z Siedlec prosto na sródmieście, więc do tarasów mam najbliżej,jeśli oczywiście dla Was to nie byłby problem..tylko chyba narobiłam zamieszania za co z góry przepraszam, bo zapomniałam, że w poniedziałek najbliższy (bo chyba o ten chodzi?) mam badanie połówkowe.Więc może spotkajcie się teraz same a jak zorganizujecie spotkanie za jakieś pewnie 2/3 tyg. to ja też bardzo bym chciała!
A co do piersi, to miałam dość krągłe przed ciążą więc stwierdzenie mojego męża w okresie ciąży to (przepraszam za wyrażenie) "ale masz cyce" więc chyba też jest zadowolony
MartiO przecudny ten śpiworek
Misia zupełnie się zgadza z tą zgagą, rzadko u mnie występuje ale właśnie po tłustych i ostrych potrawach..
Z kolei u mnie porobiły się okropne zaparcia, ostatni raz wypróżniałam się 5 dni temu..lekarz jeszcze wcześniej zalecił mi Dicoman (błonnik),zobaczymy czy skuteczny..:)są jakieś naturalne sposoby na to?
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
Co do zaparć, to ja niestety też na nie cierpię. Staram się pić dużo soków 100%, to mi pomaga...
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
raz mi mleko pomogło, dwa razy po śledziach ale ogólnie tez się staram pić dużo ale nic nie pomaga
Co do spotkania zawsze możemy troszkę późniejsza godzinę wybrać Ja mam czas jak coś
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Widze że chyba jestem jedyna której partner nie cieszy się z większego biustu tylko próbuje go zaakceptować he he he
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012