BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 11 miesiąc temu #280366 przez aga2+1
katiuszka wybieram się z koleżanką na jogę dla ciężarnych:) Zajęcia są na Św. Antoniego we wtorki o 9.00 karnet 90 zł. Może przyłączysz się?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #280413 przez Miki007
Witajcie dziewczynki...
WoW bardzo tu aktywnie się udzielacie, ja co prawda zagląda tu w miare możliwości ale niestety nie mam za bardzo kiedy zająć się odpisywanie...a szkoda.
Ciesze się, że wszystko u Was dobrze, ze maluszki rosną, kopią i sprawiają nam tyle radości każdym ruchem.
U mnie lekarz za każdym razem potwiedza chłopca ( w sumie ja rowniez widzac na usg nie mialam wątpliwości), takze dołączam się do mam synkowych :)
Jestem juz po polówkowym usg, w srode bylam na glukozie (baaaardzo słodka) a teraz we wtorek kolejne usg na ktore juz nie moge sie doczekac...uwielbiam na niego patrzec.
Zajełam się również organizacją pokoiku dziecięcego, mam juz troche ciuszków takze pomalu kompletuje wszystko aby nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę.
Do szkoły rodzenia już sie zapisalam i moja grupa ma ruszyc w polowie lutego.
Jestesmy juz coraz blizej porodu, ktory jeszcze troszke mnie przeraża ale staram sie myslec pozytywnie. Skoro wszystkie kobiety rodzily i przezyly wiec i ja powinnam dac rade :)

Pozdrawiam Was serdecznie

12 lata 11 miesiąc temu #280422 przez akciak84
dziewczyny...Złote tarasy mi pasują :) Również może być późniejsza godzina, albo inny dzień.

Paula
gratuluję chłopca :) porobiło się tych facetów :laugh: Misia będzie z czego wybierać. Tyle "ciasteczek" :laugh:

Martita

też mam zaparcia, ale raczej wypróżniam się codziennie :laugh: Mój gino. (ten drógi, bo chodzę do dwóch) zaleciła mi po śniadaniu pić syrop Lactulosum ( bez recepty). Jak teściowa zobaczyła to sobie przypomniała, że podawała mojemu meżowi jak był mały. Więc dla dzieci też spokojnie :laugh:

Dziewczyny...jeśli chodzi o glukozę nadczo...moi lekarze to jacyś "nowocześni" są bo mówią że się obciążenia glukozą (test marszowy) nie robi naczczo! I że za ten test oblewają na ginekologii. Mam zjeść za godzinę popijać 15 min. glukozę i za godzinę wejść na pobieranie krwi.

12 lata 11 miesiąc temu #280441 przez akciak84
POSTĘPOWANIE W DIAGNOSTYCE CUKRZYCY CIĘŻARNYCH

I. Doustny test tolerancji glukozy w diagnostyce cukrzycy ciężarnych wg ADA (American Diabetes Association) - test można wykonać według jednego z poniższych schematów:

a. jednostopniowy 100g DTTG z oznaczaniem glikemii po 1, 2 i 3 godzinach lub 75g DTTG z oznaczaniem glikemii po 1 i 2 godzinach od podania roztworu glukozy,

b. dwustopniowy: najpierw wykonać test obciążenia 50 g glukozy z oznaczeniem glikemii po 1 godz.

Uwaga! Nie jest wymagane, aby pacjentka była na czczo. Test można wykonać w dowolnej porze dnia i niezależnie od przyjmowanych posiłków.

Gdy stężenie glukozy w osoczu jest równe lub wyższe 7,8 mmol/l (140,4 mg/dl) wskazane jest wykonanie testu jednostopniowego.

www.lab-bialystok.pl/doustnytesttol.htm

12 lata 11 miesiąc temu #280448 przez patrysiuniusia
Hej dziewczyny, widze ze warszawianki szykuja jakas poniedzialkowa impreze ;) z przyjemnoscia do Was dolacze :) jesli macie jeszcze wolne miejsca bo widze ze nasze grono sie powieksza i powieksza... :)

12 lata 11 miesiąc temu #280449 przez dziewczyna84
misia88 napisał:

Mój mąż to też tylko skomentował: "Ale masz teraz cyce...:P " :) Ja mu się zawsze podobam :D

Mój powiedział dokładnie to samo hihi. i to on wyleczył mnie z kompleksu małych, ale ciesze sie ze urosly
bo to tez urozmaicenie dla niego ;)

i dziekuje za info o witaminkach. skorzystam w waszych, ktorychs- tesciowa jest farmaceutka to mi doradzi.
bo moje starczajace na miesiacac w przedziale cenowym 60-73 to lekka przesada.

a Warszawianka zycze milego spotkania. moze kiedys uda mi sie (przed porodem jeszcze)z wami spotkac.
na razie pracuje wiec nie bardzo.

12 lata 11 miesiąc temu #280581 przez ewel7
dziewczyny z wawki może w takim razie spotkamy się w przyszłym tygodniu, ale innego dnia coby Martita mogła do nas dołączyć :) ?
może Martita zaproponujesz jakiś dzień?

12 lata 11 miesiąc temu #280607 przez beadka7
Martita napisał:

Z kolei u mnie porobiły się okropne zaparcia, ostatni raz wypróżniałam się 5 dni temu..lekarz jeszcze wcześniej zalecił mi Dicoman (błonnik),zobaczymy czy skuteczny..:)są jakieś naturalne sposoby na to?

Ja miałam ten problem na początku ciąży w I trymestrze, także szczerze Wam współczuję... obecnie (że się tak bezczelnie pochwalę :))wypróżniam się nawet 2 razy dziennie :)

Co do witaminek, biorę zwykły Falvit Mama, nie stać mnie na droższe tabletki, a te kosztują ok 6zł :)

Pozdrawiam :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33160

12 lata 11 miesiąc temu #280716 przez Poziomka
Co tam słychać Mamusie ? Dawno się nie odzywałam. Oglądałam Wasze zakupy no i naprawde są sliczne. My juz też mamy porobione część zakupów. Jeszcze dobra ciocia z Anglii przywiozła dla nas paczuszkę, między innymi super ciepłą bluzę z kapturem, ocieplaną, troszkę wiekszą, tak myśle, że na jesień się przyda :D Też mamy butelkę tommee tippee :p Teraz zastanawiam się na wyborem kosmetyków dla synusia. I tak myśle o bambino, albo o serii z rossmana baby dream i sama nie wiem. Może doradzicie coś ?

12 lata 11 miesiąc temu #280725 przez aga2+1
Poziomka bambino może być jak najbardziej, bo nie uczula. Ja kupiłam kosmetyki z Nivea też są dobre i nie uczulają maluchów (sprawdzone na dzieciach koleżanek:)) Najbardziej uczula Johnson

12 lata 11 miesiąc temu #280727 przez marzenieeee
Ja też słyszałam że Johnson uczula i wiem to nawet po sobie ... ja to bym skorzystała z próbek i zobaczyła jak dziecko reaguje i w tedy kupiła porządne opakowania ... to samo dotyczy pampersów

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 11 miesiąc temu #280745 przez Poziomka
Ja też właśnie słyszałam, że Johnson uczula. Mam teraz trochę więcej czasu i robię listę rzeczy potrzebnych do wyprawki do szpitala dla siebie, męża i okruszka i troche tego jest. Z tego co napisałam to najwięcej rzeczy będę potrzebowała dla siebie. A powiedzcie mi jeszcze, czy od razu po porodzie można się ściągać takim specjalnym gorsetem ? :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu #280746 przez katiuszka
Aga fajny pomysł, muszę to przedyskutować, bo jednak jak się ma tyle kredytów i dzieci to może być ciężko:/ Kiedy zaczynacie?

12 lata 11 miesiąc temu #280752 przez aga2+1
katiuszka we wtorek idziemy na pierwsze spotkanie:)

12 lata 11 miesiąc temu #280782 przez Brzuszek
Poziomka Słyszałam od koleżanek, że te kosmetyki Baby Dream z Rossmana są bardzo dobre i niedrogie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka