BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 11 miesiąc temu #280784 przez Brzuszek
Poziomka gorsetów i pasów poporodowych można dopiero używać po połogu, najpierw macica musi się samoistnie obkurczyć i wszystko ładnie zagoić.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #280807 przez Poziomka
Ja właśnie używam ich chusteczek nawilzanych i kosmetyków dla mam i jestem bardzo zadowolona, dlatego własnie o nich myśle :P

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #280817 przez ajłona
Pozdrowienia przesyłam.Odnośnie badania obciążenia glukozą mój gin także mi powiedział, że nie jest konieczne bycie na czczo. Cholerka sama już nie wiem bo różne rzeczy na ten temat czytam w necie...a ja w przyszłym tygodniu lecę na to badanie. I tak się zastanawiam bo ciężko mi na głodniaka wyjść z domu. Od razu jak łapię pion muszę coś zjeść!
Dziewczyna nie wiem czy mnie już dopisałaś bo u mnie też SYNUŚ - potwierdzony na 100% po badaniu połówkowym.
Ciuszki kupujecie przepiękne...
pozdrawiam gorąco

aaaa ktoś pytał o kogoś z Gdańska, więc ja z okolic jak co... chyba Beadka o ile się nie mylę. W czymś mogę pomóc??
Martita nie ma problemu, jak by co służę pomocą :blink:

12 lata 11 miesiąc temu #280828 przez Martita
Dzięki dziewuszki za rady co do zaparć,wzięłam wczoraj na wieczór ten błonnik i dzisiaj rano i poszło..uff..ale takie twarde kamienie kałowe..jak mi się skończy ten błonnik to spróbuję metod naturalnych, te śliweczki co pisałyście, a jak nie pomoże to zobaczę ten syropek..bo ten błonnik jest dość drogi,wystarcza na tydzień a kosztuje 20zł..

Miki gratuluję synusia, dobrze, że u Was wszystko ok :)
Beadka zazdroszczę Ci Twojego częstego wypróżniania, hehe :)
Ewelko ja mam tylko w poniedziałek to badanie i w warszawie drugie w czwartek, także przyszły tydzień wchodziłby w grę, ale nie chcę Wam psuć nic, mogę zaczekać, śmiało spotykajcie się w poniedziałek, ja przy następnym dojadę :)
Poziomka ja tak jak Aga zdecydowałam się na Nivea (jeszcze nie kupiłam) a w razie jakiejś wysypki i czy bardzo suchej skórki kupię Emolium (cena w granicach 25-30zł) ale Aga mówi, że po Nivea nic nie powinno się dziać. :)

I polecam na pielęgnację pępuszka nie spirytus, znalazłam świetny artykuł, żeby pępuszek spryskać preparatem odkażającym OCTENISEPT (nie na bazie spirytusu) cena ok 20zł i nawet ostatnio znalazłam go u mamy w szafce, bo dorośli na różne rany też mogą go stosować,bo dobrze odkaża bakterie :)

12 lata 11 miesiąc temu #280829 przez Martita
Ajłona gratuluję synusia!
Poziomka myślę, że kosmetyki Babydream też kupię, jak dzidzia będzie troszkę starsza, tak ok.3 miesięcy :) ale na pewno kupię ich patyczki do uszu i płatki do buzi bo są tańsze :) i słyszałam też bardzo dobre opinie o tych rosmanowych pieluszkach

12 lata 11 miesiąc temu #280834 przez Poziomka
Moja siostra rodziła w czerwcu i mówiła mi, że na pępuszek najlepszy spirytus, bo jak psikała też, to gorzej sie ślimaczyło.

12 lata 11 miesiąc temu #280836 przez Martita
ale Octeniseptem psikała?Bo po nim nic nie powinno się mazać,koleżance odpadł po tygodniu jak nnim psikała..no ale każda dzidzia jest inna i inaczej reaguje..ja spróbuję ten preparat a jak będzie źle to spirytus..może..

12 lata 11 miesiąc temu #280838 przez Poziomka
Właśnie o to chodzi, że każdy dzidziś inaczej reaguje. Trzeba bedzie zobaczyć. :woohoo:

12 lata 11 miesiąc temu #280840 przez Poziomka
A też tak często biegacie siku ? Bo ja bardzo. I to często mam tak, że już tak bardzo mi się chce, a jak pójde to tylko troszke się okazuje.

12 lata 11 miesiąc temu #280844 przez ajłona
Poziomka zdarza się ;) zależy jak dziecię ułożone ;) a jak z ruchami dzidziolków czujecie często w ciągu całego dnia. Zdarza się u mnie, że parę godzin nie czuje...a zdarza się też, że w ciągu jednej godziny bryka jak szalony ;) u Was też tak różnie?? czy to się jakoś stabilizuje? od 28 tygodnia chyba trza liczyć ruchy, co nie? dla sprawdzenia czy wszystko gra...tak wyczytałam

12 lata 11 miesiąc temu #280850 przez Poziomka
U mnie tak samo, czasem maluszek się więcej rusza, czasem mniej. Ale u mnie najwięcej raczej wieczorem, a i jak ostatnio byłam u denstysty, to chyba mu się ta wizyta nie spodobała, bo kopał mnie bardzo dużo :P
A jak się powinno odczuwać skurcze braxtona-hicksa ? Czujecie już je ? :blink:

12 lata 11 miesiąc temu #280868 przez beadka7
ajłona :) tak ja pytałam czy ktoś z Gdańska, ja też w sumie z okolic :) pisałam, bo chciałam pytać czy szkoła rodzenia gdzieś jest, ja nie mogę znaleźc na ten temat info. Wiesz coś może?? a może chodzisz??

Poziomka ja też biegam siku i to bardzo często, czasem dla 2 kropelek budzę się w nocy :) także w ciągu dnia nie liczyłam, ale w nocy około 2-3 razy się budzę do toalety.. męczące, bo niestety potem się wybudzam i mam problemy z zaśnięciem, ale cóż :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33159
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33160

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #280880 przez Dotka
katiuszka he he he :) wolałabym pisać mój mężuś :P ale nie jesteśmy po ślubie troszkę za dużo to kosztuje taki normalny slub a mój partner :P nie chce takiego szybkiego cywilnego wszystko ma byc tak jak powinno biała suknia kościół :) tylko skąd kasę wziąć :dry:

Miki007 No ja właśnie tez ostatnio zaczęłam myśleć o porodzie i sie przeraziłam też zaczynam czuć stracha ale to chyba normalne wszyscy sie boimy tego co jest nieznane :)

akciak84 Mój lekarz tez cos takiego powiedział że nie wie on jak one to zrobią bo on nie chce glukozy na czczo ?? więc w sumie mówisz że po pobraniu krwi zjeść coś godzine poczekać później wypić glukoze w ciagu 15min. i po godzinie od wypicia wejść na badanie krwi tak??

Ja z kosmetyków kupię albo na nivea albo zwykłe bambino :)
a do pupki zwykłą mąkę ziemniaczana :)ja jak bylam dzieckiem miałam uczulenie na pudry i mama zwykła mąke uzywała i ja też nie bede eksperymentować na swojej córeczce :)

12 lata 11 miesiąc temu #280887 przez Poziomka
Co do porodu, to ja uważam, że nie należy oglądać ani słuchać o porodach innych kobiet. Każda z nas przeżyje go inaczej. A niektorzy lubią wyolbrzymiać pewne sytuacje. Nie powiedzą tego co było dobre i przyjmne tylko będą się wywodzić na tym, że im było źle. Po co tego słuchać ? Ja próbuje się nastawić pozytywnie. To już połowa sukcesu. :blink:

12 lata 11 miesiąc temu #280894 przez ewel7
Martita nie pisz głupolek co do psucia planów, myślę, że ten poniedziałek to była luźna propozycja, a fajno byłoby żebyś też się z nami spotkała :)

co do ruchów dzidzi to Wam powiem, że u mnie też się ostatnio nasiliły wieczorkiem i w nocy. Wczoraj jak oglądałam film do późna to Synuś tak fikał, że szok. A najlepsze było jak Mąż położył rękę na brzuszku, a ja leciuchno pukałam i Malusi odpukał trzy razy do nas ;)
Parę dni temu jednak trochę się nawet martwiłam bo prawie w ogóle go nie czułam... na szczęście jednak następnego dnia nadrobił i uspokoił mamę :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka