- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
Jeśli chodzi o spotkanie mam w Wawie to poniedziałek mi pasuje jak najbardziej. Wtorek ewentualnie też mógłby być, ale środa i czwartek odpadają, bo we czwartek mam egzamin z literatury...
Z ruchami mam podobnie jak u Was, w dzień słabo czuję, ale wieczorem i w nocy się nasilają, zatem jest wszystko ok.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
U mnie na początku ciąży było baaaardzo wysokie, niestety teraz nie odczuwam żadnej potrzeby... wiem, że jeśli ciąża przebiega prawidłowo, to nie ma w sumie przeciwwskazań, jednak ja mam ciągle obawy, że coś może się stać, wydaje mi się, że z tego powodu nie mam ochoty na żadne igraszki.. a mój mąż nie jest z tego powodu zadowolony.
Jeśli macie ochotę, to podzielcie się swoimi odczuciami w tej kwestii.
Pozdrawiam
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33159
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33160
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
w pierwszym trymestrze przez mdłości nie miałam chęci ale teraz potrafię się w nocy obudzić z wielką chęcią
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ajłona ja ruchy odczuwam dopiero od kilku dni..i bardzo żadko..smuci mnie to,mam nadzieje, że się to poprawi..
Ewelka i inne Warszawianki jak zaczekacie do przyszłego poniedziałku to super,przyjadę
Beadka na początku ciąży nie miałam ochoty, natomiast teraz jest takie jak przed ciążą a nawet wyższe! i nie bój się! jeśli wszystko jest dobrze to kochajcie się!to dobrze wpływa na samopoczucie!hihi
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
ja też latam często siku i czasami mam wrażenie, że mały leży na pęcherzu. Chce mi się siku mocno, a później się okazuje, że 3 krople.
dziewczyny z wawy
jak dla mnie możemy przełożyć na inny dzień, tylko nie poniedziałek po południu (23.01.2012), bo mamy szkołę rodzenia. Ty Dotka też idziesz?
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Martita co do ruchów to na pewno dzidzia fika koziołków moc, tylko Ty póki co sporadycznie to czujesz, ale to zmieni się bez wątpienia dlatego nie smuć się. Ja jak Malusi nie daje znaków to z nim rozmawiam i pomaga
Beadka u mnie w pierwszym trymestrze złe samopoczucie, nudności, ale przede wszystkim plamienia nie dawały żadnych możliwości w tej materii... Teraz już jest inaczej myślę, że nawet bardziej potrzebuje tej bliskości by czuć się nadal atrakcyjną dla przyszłego tatusia. Jeśli nie ma jakichkolwiek przeciwwskazań lekarskich to nie obawiaj się bo ten stres na pewno blokuje Cię najbardziej. Myślę, że szczera rozmowa z Mężem też jest w tej sytuacji bardzo potrzebna, by nie czuł się odtrącony i nie zrozumiał źle tej blokady.
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/drugi-trymestr/tydzien-23.aspx takie tam do poczytania fajne filmiki do tego mają i jest gdzieś jeszcze osobno sam temat o seksie właśnie....
u nas też różnie z tym bywa bo jak czasem zmęczenie dokucza to niewiele się chce a poza tym chwilami mam wrażenie jakby to Mężuś bał się, że nas uszkodzi czy coś...
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
Pozdrawiam laseczki
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33159
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33160
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Co do tej bliskości to myślę, ze każda z nas jej potrzebuje w tej formie czułości, zwłaszcza gdy samopoczucie nie dopisuje, albo doskwiera jakiś ból. Ja ostatnio proszę Męża o masaż właśnie pleców bo bolą mocno,a to nie tylko pomaga, ale też i relaksuje. Grunt to rozmawiać o swoich pragnieniach i potrzebach z partnerem i nie zamykać się. Myślę, że to może najbardziej pomóc w tej sytuacji.
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
ja miałam dwa dni temu taki ból po lewej stronie pleców, ale się okazało, że chyba źle spałam, bo pojawił się głównie rano. Trudno aby nas nic nie bolało. Ja np. nie mogę się nigdy ułożyć, bo mam manię uważania na brzuch i próbuję się przyzwyczaić do lewej strony.
ja też lubię się ostatnio bardziej przytulać Lipido jest dobre tylko szybko się męczę.
Poza tym napiszę jeszcze o moich leukocytach w moczu:
okazało się ( z czego się bardzo cieszę ), że posiew nie wykazuje namnażania bakterii w moczu ( bakturia ujemna)....uffffffffff
Ale praktycznie od początku ciąży walczę z drożdżakiem w drogach rodnych. Już przez 10 dni brałam globulki Nytamycyne i teraz znów te leukocyty w osadzie moczu to po prostu to. Najważniejsze, że nie ma bakterii w układzie moczowym.... A gino mi powiedział, że ten grzyb może mi się ciągnąć do porodu fuck.