- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ewel taka chyba aura..ja po przyjściu do domu od 16 spałam do 18.30 i mój mąż też a w ciąży nie jest więc coś w tym jest ale to Ty pijesz żywca wodę czystą czy "chmielową"? :)hihi
KAMI tylko Ci pozazdrościć tak miłej obsługi w państwowej przychodni, u mnie to tak jak mówi brzuszek..jak za karę!no ale ze względu na skierowania i nieodpłatne badania krwi czy moczu muszę się tego trzymać..
Akciak mi nawet ten lekarz nie wytłumaczył co i jak,wsadził w rękę receptę (odpłatność 100% co by nie było ) i do widzenia..tak jak czytam to coś jest dopochwowo i chyba coś doustnie..jakieś Amoksycilini, pod spodem Nystatyni i jeszcze parę pozycji pod spodem i nie wiem sama..w aptece się doinformuję..
KAMI jeszcze wrócę do Twojej wady serca..tak to jest z tymi lekarzami, jeden tak drugi inaczej,i kogo tu słuchać?Ja bym w Twoim przypadku decydowała się na cięcie,operacja to fakt ale przy porodzie naturalnym nie wiadomo jak twój organizm zareaguje, czy da radę czy sama wiesz..ale to tylko moja rada, musicie pomyśleć z mężusiem..będzie dobrze
Paula jakie cudne te ubranka aż miło popatrzeć
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
jak mija dzionek? my byliśmy rano na badaniach hormonów tarczycy bo w czwartek mamy wizytę u endokrynologa i oddać mocz na badanie ogólne i posiew. Teraz chyba troszkę poczytamy.
Powiedzcie mi czy wykonujecie jakieś ćwiczenia? ja dostałam ostatnio od siostry fajną płytkę z ćwiczeniami dla ciężarnej, dostała taką w ramach internetowej szkoły rodzenia gdzie była zapisana na kurs. Ćwiczonka bardzo fajne, nie obciążają zbyt mocno i dobrze się po nich czuje.
- martynka790
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Patryczek 16.05.2012 :**
Myslałam, że z czasem strach zniknie...jak bardzo się myliłam...
A co tam u Was dziewczynki???
Macie może problemy z wzdęciami?? Bo mnie nieraz tak męczą, że szok- najczęściej w nocy- na szczęście espumisan pomaga...
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
dostałaś coś doustnie? to ja nie wiem... i współczuję ci tego lekarza. A musisz do niego chodzić?
Ja tylko ci powiem, że też się zastanawiałam parę tygodni temu czy stosować Nytamycynę. Lekarza mam dalece w porzo, ale tak jestem nauczona, że dzielę to co mówią na 4 Przeczytałam w ulotce, że lek działa miejscowo i nie wchłania się do krwi. I stwierdziłam, że jak już na ulotce tak piszą tzn. że jest super bezpieczny. Ponieważ z doświadczenia wynika, że producenci leków zabezpieczają się na wszelkie możliwe sposoby i że można od nich liczyć na stwierdzenie "skontaktuj się z lekarzem- w razie ciąży, karmienia". A tu nie
Ale z tymi ustnymi też bym uważała. Spytaj się w aptece. Przeczytaj ulotki tych leków, bo ten lekarz jakiś dziwny nie dziwię się, że nie ufasz.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Martynka masz rację, trzeba troszke o siebie zadbać, żeby się lepiej poczuć, ja też ostatnio sobie dogodziłam i byłam u fryzjera
Co do wzdęć to na szczęście mnie to już nie dotyczy.. gorzej mnie męczyły w I trymestrze.
Co do moich bólów w plecach- dzisiejsza noc była zaskakująco dobra, oprócz wyjść do wc nie obudziłam się z bólu ani razu Zobaczymy jak to będzie w kolejnych dniach i nocach
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33159
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33160
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
ostatnio mam problem z usiąściem w rozkroku. Mąż mnie skwitował "kobieto ty będziesz rodzić". Ogólnie z moją kondycją i gipkością jest krucho, bo od 5 mies. nie ćwiczę. Wcześniej tańczyłam taniec arabski (brzucha) I NA ZAJĘCIACH 30 MIN. 2 razy w tygodniu był wycisk z rozciągania (a zajęcia trwały 1,5 h) . Muszę trochę poćwiczyć, ale nie wiem co mogę robić w ciąży. W poniedziałek idziemy na szkołę rodzenia. Zajęcia rozpoczynają się gimnastyką...mam nadzieję, że dowiem się czegoś w tym względzie.
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zakupiłam dla maluszka fajny kocyk z kapturkiem
allegro.pl/kocyk-okrycie-z-kapturkiem-wi...mis-i2042722104.html
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33159
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33160
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
Martynka ja mam to samo, na każdą wizytę tak się cieszę, a jednocześnie się boję
Akciak trzymam się tego lekarza tylko dlatego, że daje mi skierowania na badania i nie muszę za nie płacić, bo jak bym robiła wszystko prywatnie to drogo by mnie wyniosła taka ciąża..ale tak jak mówisz, nie ufam mu..lekarz warszawski powiedział, że w ciąży upławy są większe i takie będą..a ten tu u mnie każe to leczyć..narazie się wstrzymam,w czwartek dopytam drugiego..
Beadka moje dziecko chyba umiejscowiło się na kręgosłupie i dlatego mnie też tak strasznie plecy bolą..
Aga kocyk cudny,to taki chyba też po kąpieli, co? Ja mam po kąpieli dwa, chyba wystarczy?I rzeczywiście..do tego szpitala to będzie waliza a nie torba hihi a to podkłady a to szlafrok i kupę rzeczy dla dzidzi..szok
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
beadka dobrze, że czujesz się lepiej... miejmy nadzieję, że to był fałszywy alarm (jeśli chodzi o kamienie)
akciak tak jak mówisz na pewno na szkole rodzenia wszystkiego się dowiesz:)
aga fajniusi ten kocyk
ja właśnie zjadłam kaszkę owocową (ostatnio kupiłam bo miałam ochotę na coś dla bobasów ) i Mały daje znać, że mu smakowała. Wierci się mocno
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/rozek-kapturek-uszka-coral-fl...osc-i2042722064.html
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa