BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #302938 przez marzenieeee
MartiO oj nawet nie wiedziałam że u nas się urodziły trojaczki

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #303014 przez misia88
Trojaczki to dopiero wyzwanie... :)

A my znowu myślimy nad wózkiem... Dzisiaj oglądaliśmy Jedo Fyn 4DS Freeline i się nam bardzo spodobał. Funkcje bardzo podobne do X-landera XQ, ale o wiele tańszy. Jeszcze mam na oku wózek Dorjan Danny Sport Prestige, ale nie mogę go nigdzie znaleźć w sklepie i ciężko go ocenić tylko w necie. Poza tym pod uwagę bierzemy też Espiro Vector Pro... Powoli głupieję...
Zatem do porównania są trzy wózki:
1. X-lander XQ - chiński i drogi
2. Jedo Fyn 4DS Freeline - polski, dużo tańszy od X-landera
3. Dorjan Danny Sport Prestige - skórzana tapicerka, też tańszy od X-landera, ale nie wiem czy można wpiąć fotelik Maxi Cosi Cabrio, no i nie widziałam na żywo
4. Espiro Vector Pro - nie widziałam na żywo, ale podobno też dobrze się prowadzi i jest ok

Może Wy mi doradzicie :)

12 lata 10 miesiąc temu #303055 przez akciak84
misia88
my myślimy nad jedo ale używanym plus nowy fotelik maxi cosi
ale z początkiem marca bardziej będziemy szukać bo będzie kasa i kupimy.

12 lata 10 miesiąc temu #303072 przez Dotka
:) he he he jestem mega szczęśliwa okazało się po obciążeniu 75g że jest ok najwyższy wynik jest poniżej 100 wiec z tego co widzę bardzo dobrze :)
więc jak wyjdzie wam glukoza 50g wysoka to się nie martwić póki nie ma się wyników tej drugiej :) mi dziś mały kamyczek z serca spadł :)

12 lata 10 miesiąc temu #303237 przez martynka790
Aga u mnie z tymi ruchami jest różnie nieraz dzidzia cały dzien harcuje a nieraz praktycznie caly dzien jest cisza, ale jak wieczorem poloze sie na plecach to czuje ruchy dosc wyraxnie.Ostatnio lekarz mowil zeby sie nie martwic ale zawsze jakies lęki sa...

12 lata 10 miesiąc temu #303240 przez misia88
akciak84, no my już sami nie wiemy który wybrać. Wózek chcemy kupić nowy wózek, żeby mieć gwarancję, no i na koniec marca, żeby ta gwarancja dopiero od wtedy leciała...

12 lata 10 miesiąc temu #303249 przez marzenieeee
dla tych co siedzą w domu i się nudzą polecam program "Mamo już jestem" o godzinie 13 od poniedziałku do piątku na tvn style

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 10 miesiąc temu #303307 przez aga2+1
martynka u mnie właśnie przez 3 dni był spokój mała jakoś mało dokazywała, ale dzisiaj już nadrobiła:) Wierciła się przez cały dzień, a teraz wieczorkiem kopała pełną parą:) Jestem spokojniejsza:)

12 lata 10 miesiąc temu #303357 przez Poziomka
Witajcie Mamusie !
Ja jednak juz dzisiaj przyszlam na badania. Wlasnie sobie czekam w poczekalni. Wypilam ta glukoze. Nie byla, az taka zla :p

12 lata 10 miesiąc temu #303472 przez akciak84
Dotka
to super :) po to jest to drugie badanie :) cieszymy się :laugh:

Dziewczyny myślicie, że te wózki aż tak sie psują?

12 lata 10 miesiąc temu #303698 przez aga2+1
akciak jeżeli kupisz solidny wózek znanej firmy to raczej nie powinien się psuć. Ja miałam 2 używane wózki dla moich dzieciaków i hulały jak złoto. Teraz kupuję nowy, bo nie mam od kogo odkupić, a ja muszę wózek zobaczyć na żywo. Te które mi się podobaja i są używane to niestety na drugim końcu Polski:(

12 lata 10 miesiąc temu #303796 przez Dotka
Akciak co do wózków to ja mam używany który w ogóle nie wygląda żeby był chodzony już :) myśle że z wózkami to tak jak z ubrankami jak jest coś dobrej firmy to używane wyglada dalej jak nowe wiadomo tylko trzeba troszke przygotowac ja wnętrze wózka wyczyszczę a raczej odświeżę :silly: i będzie oki :) koła są ok mój partner oglądał już wszystko. teraz stoi i czeka na naszą niunie :)

12 lata 10 miesiąc temu #303801 przez Dotka
Szkoda mi kasy na nowy wózek tym bardziej że znane marki nie maja tanich wózków a wózeczek po jednym dziecku nie uważam za coś złego mozna kupic nowy tani wózek ale co po tym jak za dwa miesiące może skrzypiec pękać widziałam juz takie przypadki.

12 lata 10 miesiąc temu #303811 przez agata250885
Na prawdę te tańsze tak się psują szybko? My nie chcieliśmy takiego drogiego i rozglądaliśmy się za takim do 1000 zł. Jeszcze tyle innych rzeczy trzeba przecież kupić. Nie możemy się tak rzucać bo mamy również wiele innych wydatków.Myślicie ze szybko będę musiała zmieniać na nowy? :unsure:

12 lata 10 miesiąc temu #303812 przez Poziomka
Mam już wyniki glukozy. Wyszło mi 67, a podana mam norme 70-110, a po godzinie 65. A hemoglobina 12,1. Miała któraś z Was podobny wynik glukozy ?? :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka