- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
Na zdrowy rozum...jak zjadłam śniadanie ( które ma glukozę i Agato mierzyła...te wszytkie bułeczki i jak po nich cukier skacze)jeszcze po nim dowaliłam 50 g.glukozy to wysiąście z tramwaju tyle spaliło, że hu hu...
Dziewuszki nie mam zielonego, słuchajcie swoich lekarzy...
ja w pon. idę jeszcze do jednego zobaczymy co powie. Bo ten co mi zlecił taką glukozę stwierdził, że mam wykluczoną nietolerancję glukozy bo 99 ze śniadaniem i 50g. to super.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Poziomka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nie ma sie co martwic, ze dzidzius czasem jest mniej aktywny
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
aga ja też tak mam, mała sie rusza ogólnie często i bardzo żywo ale nie dawno w sumie dopiero wróciliśmy to bylismy na wyjeździe i mała była bardzo grzeczna rzadko łobuzowała w brzuszku tez sie tak troszkę niepokoiłam o to ale jak tylko wróciliśmy to mała znowu zaczęła swoje harceDziewczyny a jak z ruchami maluchów u Was? Czy też tak macie , że bąbel szaleje kilka dni , a potem 1-2 dni spokój (tzn. mniejsza aktywność). Młoda jest najbardziej aktywna wieczorem i to późnym ok. 22.00, ale czasami jest taka cisza przez godzinę i już panikuję.
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Moja niunia juz ma takie stałe pory zawsze o 12am. tak 18-20 o 12pm. rozrabia oczywiście w nocy tez potrafi obudzić ale tak jak pisałam na wyjeździe bylo zupełnie inaczej pawie nic przez 4 dni ale teraz wróciła do swoich przyzwyczajeń
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
a ostatnio-czy wy dziewczyny też tak macie- że robi mi się krzywy brzuch. Leże na boku przekręcam się na plecy a mój brzuch jest przesunięty na lewo i widać, że synuś wypina się właśnie na tą stronę. Albo leżę na lewym boku i nagle brzuch mi wstaje na prawo i też takie śmieszne wybrzuszenie. Czasami nie ma kopniaków, takich uderzeń tylko rozciąganie.
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mi niunia dzisiaj tez bardzo skakała w brzuszku całą noc jak zaczęła od 0.30 tak chyba do 4 rano i koło 9 znowu pomimo braku snu całą noc miałam usmiech na twarzy
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agata250885
- Wylogowany
- budujemy zdania
Martita - no słyszałam od koleżanek że wznieśli vat na odzież dziecięcą w Polsce. Proszą mnie nawet żebym czasem coś przywiozła, bo są tu fajne przeceny na małe ciuszki. Ale wiesz co przeraża mnie dosłownie to co się dzieje w tej Polsce. Wszystko idzie w górę! Nawet nic się nie opłaca przywozić z tej polski pomału tak jak kiedyś. Wiesz ja do piątego miesiąca ciąży nie wiedziałam jeszcze ze bende rodziła w Niemczech, bo myślałam ze mój mąż zjedzie. Dostał lepsza ofertę i postanowił zostać tu, dlatego dołączyłam do niego bo nie chcialam być sama z dzidziusiem w Polsce.I wiesz co, szczerze Ci powiem ze nie żałuję wcale teraz, chociaż się bałam bo mój język jest na poziomie podstawowym.Ale wiesz co - ciuszki tanie, całe laboratorium na miejscu u lekarza, wiec nigdzie nie muszę dojeżdzać jak w Polsce. Nie mósze chodzić prywatnie tu tak jak w Polsce bo lepiej ponoć .Wszystko refunduje kasa chorych - glukoza bez płatna. Byłam na takich dzwiach otwartych w szpitalu dla ciężarnych. No super.Wszyscy bardzo mili, położne sympatyczne. Dostałam całą masę róznych próbek kosmetyków dla dzidzi i dla mnie. Mogę sobie wybrać jaka metodą chcę rodzić. Mogę nawet w wannie i wszystko bezpłatne, znieczulenie takze. A u nas?! Wiesz co pierwsze usłyszałam od mojej koleżanki która urodziła w sierpniu w Polsce - No Agatka były nawet dla mnie ok i zadbały ale tak z 1000 zł przygotuj w kieszeń dla jednej.Boże! Ja nie chcę się broń boże przechwalać, bo trafiłam tu przypadkiem można powiedzieć. Ale się cieszę bo naprawdę dużo więcej zaoszczędze niż w Polsce. Szkoda że tam najwyższą cenę odgrywa pieniądz a nie bezinteresowna chęć pomocy ludzią, a zwłaszcza przyszłym mamą- wszystko pod górkę, to przykre . Ale cuż takie życie. Śpiworki kupie bo są dobre oraz tanie i mam nawet zamówienie do polski na nie Buziaczki
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2...SZCZECIN%2F783527417
a co do badań... glukoza w górnej normie ale się mieści z lekkim zapasem jeszcze nie będzie powtórki