BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #303847 przez dziewczyna84
ja miałam dokladnie taki wynik po wypiciu glukozy: 67. (przed troche mniej)
lekarz powiedział, ze wszystko w porządku.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #303851 przez Poziomka
Ufff no to dobrze, dziękuje Ci bardzo :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #303899 przez Dotka
Agata 1000złoty to juz nie mało na wózek uważam że można naprawdę coś fajnego kupić a te naprawdę tanie wózki bardzo tanie są kiepsko zrobione wiec raczej radziłabym ci zobaczyć wózek przed kupnem dotknąć zobaczyć materiały z jakich jest wykonany poza tym jak sie przejedziesz nim to będziesz wiedziała czy to ten :)
w drogich wózkach tez się zdarza że plastiki trzeszczą. Ja akurat na to wyczulona jestem bo nie lubie jak mi cos piszczy :P

12 lata 10 miesiąc temu #303902 przez akciak84
Poziomka

po wypiciu glukozy masz mniejszą niż przed? łał :)

a co do wózków myślę, że nie o cenę chodzi tylko o sprawdzoną markę.

12 lata 10 miesiąc temu #303903 przez akciak84
Rzeczywiście jeśli o piszczenie chodzi to trzeba obejżeć. No my nie na allegro tylko w komisie, który jest koło nas. Widać stan wózka a np. w sklepie wózek za 2000 zł. a w komiesie za 1000 zł.

12 lata 10 miesiąc temu #303913 przez beadka7
Cześć mamusie :)

Dawno nie pisałam, ale z postami jestem na bieżąco :)

Co do ruchów malucha to mój synek również dokazuje szczególnie w nocy, co niestety nie pozwala mi na sen :( Czasem tak mocno, intensywnie i długo kopie, że filmuję się, że coś jest nie tak i wtedy nie mogę spać bo się martwię.

Zauważyłam też że coraz bardziej męczą mnie podstawowe czynności, chociażby zwykłe zakupy stają się udręką jak trzeba się schylać i szukać czegoś na półkach.

Ostatnio wg mam jakąś chandrę :( nic mi się nie chce, chodze taka przybita.. zamiast się cieszyć to mam doła.. :( nie wiem co się dzieje.. mój mąż też już ma dosyć mojego humoru.

Co do badań, w związku z tym, że nie mam kasy, aby za wszystko płacić-jutro idę po skierowanie na badania, krew, mocz, glukoza 75g i cukier z krwi. Przekonam się wkońcu czy ta glukoza taka zła jak mówicie :)

Ja na wózek przeznaczam około 1300 zł, bo mam zamiar kupić taki 3w1, już pare sztuk oglądąłam i da się kupić w tej cenie porządny wózek. Co do koloru wózka to chcę w odcieniach beżu, brązu lub szarościach- myślę, że to kolory uniwersalne :)

No i jeszcze chciałam się Wam pożalić, że nie możemy z mężem się dogadać co do imienia dla synka, ja swoje on swoje i póki co synek pewnie głupieje w brzuchu bo raz tak jest wołany a raz inaczej :)

Aaaa i oczywiście WITAM NOWE BRZUSZKI

pozdrawiam :)

12 lata 10 miesiąc temu #303923 przez Poziomka
akciak84 no tak mi wyszło, że po wypiciu miałam mniejszy poziom cukru, nie wiem czemu tak.

12 lata 10 miesiąc temu #303944 przez akciak84
Poziomka

no cukrzycy nie ma...ale skonsultuj to z lekarzem...jak za mało cukru też źle, ale ty masz małą różnicę

12 lata 10 miesiąc temu #303974 przez ewel7
witajcie Brzuszki :)

mój Bartuś dziś się tak w brzuszku rozpychał, że aż cały falował (brzuszek znaczy się ;) ) zabawny widok :laugh: my byliśmy wczoraj u gin, wszystko dobrze, wyniki ok, także pani doktor stwierdziła, ze nie ma się do czego przyczepić. Właśnie skończyliśmy pieczenie biszkoptów bo robimy tort dla babci ;) jedziemy do moich rodziców na weekend i akurat są mamy urodziny, postanowiłam więc zrobić jej niespodziankę :)

beadka ja też miałam wczoraj jakiegoś doła... i ryczałam mężowi... bywają i gorsze dni, ale jak maluszek się porusza to od razu mi lepiej :) mam nadzieję, że jak już go zobaczę to znikną wszystkie lęki, obawy i w przyszłości sprawdzę się jako mama.

U nas prawie 8 kilo na plusie i przybyły nam prawie 3cm w brzuszku (stąd i skóra swędzi, mam tylko nadzieję, że nie dopadną rozstępy teraz ponoć największe prawdopodobieństwo, że mogą się pojawić)

12 lata 10 miesiąc temu #303975 przez MartiO
przy cukrzycy tzw niedocukrzenie jest grozniejsze nawet niz nadmiar cukru... jest mniejsza granica tolerancji bo ponizej 60 moze powoli byc groznie... przy nadmiarze spiaczka wystepuje ok poziomu nawet 500-600 tak wiec rozpietosc jest duzo wieksza

przepraszam za brak polskich znakow ale cos przelaczylam przypadkiem i musze kompa zrestartowac :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #304008 przez Poziomka
Oczywiście, że skonsultuje to z lekarzem, ale no w sumie to nie mam dużej różnicy od normy, a cukier mialam zawsze niski. Myślicie, że jeżeli zmienię trochę dietę to powinno wystarczyć ?

12 lata 10 miesiąc temu #304009 przez aga2+1
Dziewczyny dzisiaj o 21.05 na POLSACIE będzie film 9 miesięcy:) Oglądajcie super komedia:)

12 lata 10 miesiąc temu #304033 przez Martita
Aga ja też czekam na ten film,pomimo, że już go oglądałam..no ale teraz jest szczególny czas :)A co do ruchów to tak się chwaliłam, że mały się rozkopuje a tu drugi dzień tylko spokojne wiercenia i cisza przed snem :) może się niedługo polepszy :)
beadka i ewel myślałam, że tylko ja jestem jakaś dziwna..też miewam chandry,tyle, że ta ostatnia trwała aż tydzień..tragedia..

dziewuszki z Warszawy, jadę w sobotę na wizytę i potem z mężem jedziemy obejrzeć szpital na Inflanckiej :) odwiedziłam też stronę internetową tego szpitala i mają super sale porodowe, zobaczcie sobie :)

12 lata 10 miesiąc temu #304036 przez Martita
A czy ten sklep Mothercare jest w Arkadii??Bo potem też tam jedziemy na zakupy.. :)

12 lata 10 miesiąc temu #304060 przez Dotka
z tego co wiem to jest w arkadii tez :)
a co do kiepskiego nastroju tez tak mam chce mi się płakać czasem nie wiem czemu.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka