BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #304067 przez Dotka
Mothercare/ELC C.H. Arkadia,
Godziny otwarcia: pon -sob 10:00 – 22:00 niedz 10:00 -21:00

Mothercare C.H. Galeria Mokotów,
Godziny otwarcia: pon- sob 10:00- 22:00 niedz. 10:00-21:00

Mothercare C.H. Janki Mall,
Godziny otwarcia: pon. –sob 9:00-21:00 niedz 10.00- 20.00

Mothercare/ELC C.H. Reduta,
Godziny otwarcia: pon –sob 10:00 – 21:00 niedz 10:00 -20:00

Mothercare C.H. Sadyba Best Mall,
Godziny otwarcia: pon- sob10:00 – 21:00 niedz 10:00-20:00

Mothercare/ELC C.H. Targówek,
Godziny otwarcia: pon- sob 10:00 – 21:00 niedz 10:00-20:00

Mothercare/ELC C.H. Wola Park,
Godziny otwarcia: pon - sob 10:00 – 21:00, niedz 10:00-20:00

Mothercare/ELC Park Handlowy Targówek,
Godziny otwarcia: pon- pt 10:00 – 21:00 niedz.10:00-18:00

Mothercare/ELC C.H. Promenada,
Godziny otwarcia: pon- pt 10:00 – 21:00, niedz.10:00-20:00

a tu jest lista wszystkich placówek :)
www.mothercare.com.pl/storelocator.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #304084 przez aga2+1
Martita no widzisz jakie te nasze dzieci są raz szaleją, a potem cisza:) U mnie już wszystko wróciło do normy młoda dokazywała dzisiaj cały dzień:)
Co do złego samopoczucia to też tak mam niestety:( To te nasze hormony szaleją i czasami mam takiego doła wszystko mnie denerwuje zaczynam myśleć czy dziecko będzie zdrowe i zaczynam szukać po necie jakiś głupot.

12 lata 10 miesiąc temu #304123 przez ruzyczka18
Poziomka masz bardzo dobre wyniki ja na czczo miałam 4,40 mmol/l a po glukozie 4,16 mmol/l to inne jednostki ale tez mniejsze i pani doktor powiedziała ze mamy porostu bardzo dobra przyswajalność więc ty pewnie tak samo

12 lata 10 miesiąc temu #304143 przez ruzyczka18
Glikemia na czczo
prawidłowa < 100 mg%(5,6 mmol/l)
cukrzyca ≥ 126 mg%(7,0 mmol/l)
Glikemia po 2 godz.
prawidłowa < 140 mg%(7,8 mmol/l)
cukrzyca ≥ 200 mg%(11,1 mmol/l)

12 lata 10 miesiąc temu #304398 przez labelo
Odebrałam wczoraj wyniki glukozy i... przeżyłam szok-CUKRZYCA ciążowa:(, załamałam się:(, na czczo 71, po godzinie 150, po dwóch godzinach 153.
dostałam skierowanie do szpitala na karowej,ponoć przeszkolą mnie co do diety cukrzycowej i używania glukometru,jejku:(. Ale postanowienie - wszystko przetrwam dla Maleńkiej!!

12 lata 10 miesiąc temu #304486 przez agata250885
No tak kobietki macie rację w kwesti wózka. Szkoda tylko ze prędzej nie przemyśleliśmy tego i podjeliśmy decyzję zbyt pochopnie.
Dotka sprawdziłam dokładnie i nasz wózek kosztuje 700 zł nowy, 2w1dnym bo fotelik mamy już. I co najgorsze kupiliśmy go w ciemno bo zamówiliśmy z internetu. :dry: Trudno najwyżej będziemy zmieniać po jakiś trzech miesiącach. Tylko szkoda kasiory :( a Może nie będzie taki zły.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #304512 przez ruzyczka18
labelo: nie jest tak źle narazie to stan przedcukrzycowy pilnuj się tylko

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #304569 przez nikita
cześć majówki jestem z marca 2011 :lol:
jeśli mogę doradzić w sprawie wózków to najlepiej idźcie do salonu i wypróbujcie, my chcieliśmy kupić odrazy na allegro ale jakoś tak przy okazj poszliśmy do salonu i sie okazało ze ten co chciałam kupić to masakra jakaś sztywny taki ze szok :ohmy: źle mi się nim jechało wiec najlepiej wypróbować i przetestować bo maja rożne zawieszenia a jak ju będziecie wiedzieć to wtedy kupić na all zawsze parę groszy taniej :silly:
my mamy z jedo i sobie chwale :lol: zawieszenie na paskach
używane wózki jak najbardziej jeśli ktoś ma okazje kupić, takie maleństwo gondoli nie pobrudzi mija rada sprawdźcie spacerówkę bo dziecko będzie w niej dłużej jeździć niż w gondoli

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #304591 przez agata250885
Kurcze nikita słońce -no to mnie nie pocieszyłaś. W wekend już będzie tan wózek,i to jest wielka nie wiadoma co to przyjdzie.Tak to jest jak człowiek jest nie doświadczony w pewnych kwestiach i się nie doradzi innych działając zbyt pochopnie. Pospieszyliśmy się trochę chyba. Mam tylko cichutką nadzieje ze to nie będzie żaden szajs i nie będzie aż tak żle.Ciekawa jestem.....Zobaczymy :huh:

12 lata 10 miesiąc temu #304596 przez nikita
agatuś a co kopiliście :unsure:
może nie będzie źle, moze wam podpasi

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #304651 przez agata250885
Kupiliśmy z internetu pościel do łóżeczka i do wózka, podgrzewacz, laktator no i ten wózek. :) . Łóżeczko już mam. Dostanę też ciuszki po moim chrześniaku to nie muszę na szczęście kupować tyle. :) Teraz w wekend jadę na zakupki to uzupełnie trochę swoją listę. Do szpitala też już wszystko mam, tylko torbę muszę kupić jakąś bo mam same podróżne. :)Jeszce troszkę mam zakupów. A jak twój maluszek się miewa :) Miałaś takie straszne począdki z dzidziusiem? Bo mnie tak straszą koleżanki że masakra normalnie. :huh:

12 lata 10 miesiąc temu #304710 przez Dotka
Agatka nie martw się na zapas z tym wózkiem :) może akurat będzie ok ja tez mam stracha czy wszystko dobre kupuje i czy nie będę żałować że kasa poszła na coś. Najlepiej się uczymy na własnych doświadczeniach :) Przy drugim będzie łatwiej :D

labelo będzie dobrze wiem jak się obawiasz mi wyszło ok ale tez miała stracha a ty dasz rade wierze w Ciebie.

12 lata 10 miesiąc temu #304736 przez agata250885
Święta racja Dotka ja mam zupełnie to samo z zakupami. Ale już teraz bendę to konsultować z doświadczonymi mamusiami...labelo trzymaj się będzie wszystko dobrze zobaczysz. Tak się zdarza kobietką no. Ale będzie ok, zobaczysz. 27 pierwszy test przedemną. Zobaczymy jak to u mnie będzie to wyglądało ..Buziaki

12 lata 10 miesiąc temu #304782 przez akciak84
co do brzusia to u nas 97 cm w obwodzie ( na wys. pępka).

agatka
jaki laktator kupiłaś, bo ja też się przymierzam...

w ogóle dziewczyny, czy któraś na tym sprzęcie się zna. Jaki laktator polecacie?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #304803 przez Dotka
akciak dobry temat zaczęłaś ja tez chce kupić myślę własnie czy trzeba kupować taki który pasuje do twoich butelek czy inny ?? na co zwracać uwagę ??
w sklepach jest strasznie drogo ostatnio byłam obejrzeć parę rzeczy to powiem szczerze ze jak lubię kupowac w sklepach dotknąc iśc i kupic miec nie czekac tak co do rzeczy dla niuni powiem szczerze że internet to chyba najlepsze rozwiazanie chociaz tak jak patrzyłam na butelki bardzo zastanawia mnie czemu na jednej aukcji mozna znaleźć np za ok.20zł/szt. a na drugiej za nie całe 10zł/szt.?? obawiam sie ze to są jakies podróbki no i mam stracha co wy myślicie??

a co do obwodu brzuszka to jak sama widziałaś duży juz mam :) u mnie jest juz 100 :) he he he

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka