BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #307207 przez Brzuszek
Jeszcze mam pytanie dotyczące podkładów poporodowych.
Jakie kupić? Hartmann, czy Bella? Z tego co widziałam na allegro różnią się kształtem, ale czy jeszcze czymś...?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #307208 przez Dotka
Dzięki akciak :) dziś kąpiel :) he he he więc widzimy się później :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307217 przez Dotka
a te z rurką sa antykolkowe ale czy warto od razu taką kupic ? to nie wiem te zwykłe tak jak juz było pisane mają juz jakis odpowietrznik w smoczku więc czy dodatkowy bajer potrzebny ?? kiedyś były zwykłe smoczki i zyjemy :) widziałam jedna i druga butelke a żywo i powiem ci szczerze że do antykolkowej zniechęciło mnie troszke bo tam jest taka rurka która po kazdym karmieniu trzeba wymyć taka malutka szczoteczką wiec dodatkowa robota a czy naprawde tego bedzie potrzebowało twoje dziecko ??
ja chce kupić zwyłe bo odpowietrznik jest i brak dodatkowych zakamarków do mycia :P
co do cen tez się zastanawiam czemu tak rózne ceny są na allegro ??

12 lata 10 miesiąc temu #307222 przez ewel7
witajcie wszystkie nowe Mamusie i pozostałe Brzuszki :)
My w weekend byliśmy u moich rodziców, dziś troszkę ogarniamy w domku, ale teraz mamy małą przerwę i oglądamy "Mamo już jestem" na tvn style, bardzo fajny program z poradami dla mam, ale i kobiet w ciąży (ktoś już chyba polecał ten program, tylko nie pamiętam kto).

12 lata 10 miesiąc temu #307230 przez MartiO
my też właśnie oglądamy Mamo już jestem :silly: Marzenieeee ostatnio o nim pisała ;) teraz leci akurat o laktatorach... no i też weekend spędziliśmy u moich rodziców :silly: a od dziś prawdopodobnie jesteśmy sami :( Mężuś jedzie w delegację... tzn trzecie walentynki z kolei osobno bo tak jakoś zawsze mu wymyślą wyjazd w tym czasie :(

12 lata 10 miesiąc temu #307278 przez labelo
My również prosimy o dopisanie na pokazywarka.pl/majowki2012/
Termin: 07.05.2012, dziewczynka, wiktoria.

Dziewczyny, jest któraś z Warszawy i wybiera się dziś na szkole rodzenia Inflancka na 17??:P

12 lata 10 miesiąc temu #307289 przez dziewczyna84
hejka
wszystkie "nowe" dziewczyny, napiszcie mi wszystkie na priv, potrzebne dane
ktore mam wstawic do naszej tabelki
w ten sposób wszyscy będą miec informacje za jednym zamachem ;)

12 lata 10 miesiąc temu #307345 przez karolina238
Cześć,
Witam nowe mamusie :)
Też proszę o dopisanie na listę: karolina238->dziewczynka->Julia, Hania lub Zosia->23.05

W końcu wiemy na 90% że będzie dziewczynka :)
Kurcze dziewczyny ja to jeszcze zadnych butelek nie kupowałam, jak patrze na moją listę to mam tylko ubranka jeszcze tyle zakupów i wydatków przed nami :(

Jak chodzicoe na usg to jak wasze maluszki są ułożone?bo nasza kruszynka już od 4miesiąca jest główką w dół na każdym usg, boję się że przez to będzie coś nie tak, nie wiem czy malutka ma za mało miejsca żeby się przekręcić.

12 lata 10 miesiąc temu #307384 przez aga2+1
Hej Dziewczynki:)
MATERACYK najlepsze to gryczany-pianka-kokos
BUTELKI Tommee te z rurką są antykolkowe dlatego są droższe i są super (przetestowane przez pare osób) dla maluszka na pierwsze 3 miesiące bardzo się sprawdzają, a później można kupować już te zwykłe z dodatkową dziurką w smoczku.
Martio nie martw się ja też na Walentynki będę sama, bo mój też wyjechał:( Ale pocieszam się tłustym czwartkiem hehe:) Wiem , ze przy cukrzycy nie powinnam, ale gin powiedział, że na jednego mogę sobie pozwolić:) :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #307538 przez gosiulek3679
witam :). Od jakiegoś czasu czytam wasze forum i postanowiłam się ujawnić. Też jestem majową mamusią i termin porodu mam na 19 maja. pozdrawiam :laugh:

www.zapytajpolozna.pl ] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=34932 [/url]

12 lata 10 miesiąc temu #307541 przez gosiulek3679
A przy okazji chciałam zapytać czy uważacie na witaminę A? Dzisiaj przez cały dzień piłam Kubusia marchewkowo - bananowo- jabłkowego i dopiero później przeczytałam na etykiecie, że 100 ml soku zawiera ok.50% witaminy A.... a ja wypiłam prawie 700 ml. Martwię się czy to nie zaszkodzi dziecku:> . Podobno większa ilość tej witaminy powoduje poważne wady u płodu :( :(

www.zapytajpolozna.pl ] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=34932 [/url]

12 lata 10 miesiąc temu #307549 przez dziewczyna84
myślę, że nie mamy co popadać w paranoję a mamy skłonnosci w tym stanie hihi ;)). Tylko nadmiar "danych" rzeczy szkodzi. Nie jedna sztuka itp. Ja też sie przejmuje jak cos wyczytam czy czegos sie dowiem (ostatnio dowiedzialam sie ze płynow do plukania ust po myciu zebow nie mozna uzywac bo fluor ma dzialanie toksyczne dla dziecka); ale bez przesady ;) Nie martw sie, tak to nic nie moglybysmy jesc i pic. Czasami wolno wszystkiego w odpowiedniej ilosci :)))

12 lata 10 miesiąc temu #307554 przez aga2+1
Witajgosiulek:)
Witamina A jest szkodliwa gdybyś łykała tabletki, ale w sokach czy owocach jest nie szkodliwa ( jest to karoten)

12 lata 10 miesiąc temu #307565 przez gosiulek3679
Dziękuję uspokoiłyście mnie kochane. Ja w tej ciąży dużo się martwie o to by maluszek był zdrowy i żeby się urodził w terminie... wynika to z moich przeżyć z przeszłości (ciąża bliźniacza która zakończyła się poronieniem w 20 tygodniu. Najpierw dowiedziałam się, że jeden bliźniak się wchłania, a po miesiącu od tej informacji na zwykłej wizycie kontrolnej okazało się, że drugiemu dziecku serce przestało bić... Niestety lekarze po dziś dzień nie znaleźli przyczyny... Teraz o każdą "błahostkę" drżę i dmucham na zimne, aby tylko nie powtórzył się dramat z przed roku)

12 lata 10 miesiąc temu #307570 przez gosiulek3679
aha i proszę o wpisanie mnie na listę majowych mamusi :). Mój skarbek, którego noszę pod sercem to chłopczyk o imieniu Jasio. A i jesteśmy z Lublina :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka