BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 1 miesiąc temu #305154 przez dziewczyna84
Dziewczyny, jeżeli będziecie chciały piękną "ciążową" pamiątkę w postaci fotografii,
polecam Wam w Warszawie studio fotograficzne: Choc-Light Production. Właśnie założyli swojego FunPage'a na Facebooku. www.facebook.com/ChocLight .
Stronę mają w przebudowie, ale posiadam ich kilka zdjęć. Jeżeli ktoś będzie chciał zobaczyć mogę podesłać na maila (podajcie na priv). POPROSTU REWELACYJNE.
Mi robili ślubne. Uważam, że mój mąż wyszedł jak z reklamy VISTULA :)
A ich produkcje to m.in. na każdej stacji ORLEN - fotka Hołowczyca.
Sympatyczni ludzie do tego.

Będziecie sobie robić takie sesje? Ja sobie zrobię za 1,5 miesiąca gdzieś. Jak będę miała jeszcze większy brzuchol :)))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #305170 przez labelo
aga2+1 dzięki wielkie za słowa otuchy:*. Wynik mnie zszokował,po prostu zawsze mega aktywna byłam teraz w ciąży chodzę 2x w tyg na pilates w ciąży, chodzę min 3 km dziennie, a waga, przed ciążą niedowaga., dlatego taki szok z ta cukrzyca:(

13 lata 1 miesiąc temu #305171 przez misia88
Dziewczyny, jakie są normy tej glukozy, bo u mnie wyszło po 2h przy obciążeniu 75g - 144mg/dl. Na czczo było 87mg/dl. Obawiam się, że to za dużo...

13 lata 1 miesiąc temu #305195 przez aga2+1
misia po 1 h powinno być poniżej 140, a po 2 h poniżej 120 ( tak też jest po posiłakach dlatego ja mierzę teraz glukometrem poziom cukru 2 h po jedzeniu i na razie wszystko jest ok, ale jak mi skoczy powyżej 120 to muszę danego dania)

13 lata 1 miesiąc temu #305201 przez marzenieeee
u mnie w lab sa takie normy:

Glukoza na czczo 70,00 110,00 N
Glukoza po 1 godz. 160,00
Glukoza po 2 godz. 140,00

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

13 lata 1 miesiąc temu #305291 przez akciak84
dzięki za info o laktatorach, bo ja w ogóle nic na ten temat nie wiedziałam...może się jeszcze wstrzymam

dziewczyna

ile ten wasz fotograf bierze za taką sesję?

A z tą glukozą Aga tak właśnie mi się wydawało, ze gdyby coś to nie jest tak źle. Więc misia i labelo chyba nie ma się co tym aż tak martwić.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #305540 przez Brzuszek

13 lata 1 miesiąc temu #305703 przez dziewczyna84
Ja się z laktatorem też wstrzymam. Jeżeli chodzi o sesję, mam do nich dobry kontakt, więc
zapytam się w poniedziałek jakby wyglądała taka sesja, ile zdjęć i ile by kosztowała.

13 lata 1 miesiąc temu #305747 przez Poziomka
Co do laktatora to się też narazie wstrzymam, zobacze czy będzie mi potrzebny, ale to dopiero po porodzie. Zaczynam sobie uświadamiać, że zbliża się on wielkimi krokami :) Ja z powodu tego, że spadła mi troche hemoglobina, piję teraz codziennie soczki z marchewki i burarka.... Ale jak pójde na wizyte to zapytam się o jakiś wspomagacz, a Wy bierzecie coś ? Chodzi mi o jakieś żelazo. Pozdrowionka !
U mnie brzuszek na wysokości pępka - 79 cm.

13 lata 1 miesiąc temu #305753 przez akciak84
Poziomka
też miałam z tym lekki problem ale biorę pregna plus i biofer folic. W tym drugim jest żelazo z wit. c co wspomaga wchłanianie, bo to "żelastwo" ciężkie do wchłaniania :)

13 lata 1 miesiąc temu #305756 przez Poziomka
akciak84 dziękuje bardzo :blink:

13 lata 1 miesiąc temu #306312 przez Martita
Hej dziewuszki,
byliśmy dzisiaj na wizycie, wszystko ok, oczywiście zlecono mi badanie glukozy :) no więc czeka mnie to co większość z was już minęło :) Poza tym wszystko zdrowo i dobrze..dostałam ochrzan od lekarza..za dużo o 3 kg przytyłam.. :( muszę stosować się do diety bez słodyczy i bez pszennych rzeczy..tą co wy na diecie dla cukrzyków..

Aha, i czytałam o tych laktatorach..piszą, że dobre są ręczne, bo pobudzają proces laktacji bardziej niż te elektryczne..dobre są Aventu i Tommee tippee :) Podobno, a się okaże w praktyce :)

Akciak bez syropku nic nie idzie..nic oprócz tego mi nie pomaga..a lekarz całe szczęście pozwolił mi jechać na nim do końca ciąży..

13 lata 1 miesiąc temu #306389 przez aga2+1
Martita no własnie na tej diecie schudłam 1kg a cukier spadł mi do 59 no i wczoraj musiałam zjeść batonika i normalny obiad. Poziom cukru wrócił do normy do 89 2h po posiłku. Może jednak nie mam cukrzycy. Idę w środę do lekarza to zobaczymy co powie na takie skoki.

13 lata 1 miesiąc temu #306472 przez Martita
O popatrz Aga to chyba dobrze, że cukier spadł..i fajnie, że kilogram zleciał,super..więc ja też zamierzam tak jeść..bo inaczej przytyję 25 kilo i będę ważyła tyle co mój mąż !!! :)

13 lata 1 miesiąc temu #306622 przez labelo
Dziewczyny, a powiedzcie, dostałyście jakieś dokładne wytyczne co do diety cukrzycowej od lekarza?Ja dopiero w środę idę do szpitala na "szkolenie", pewnie mi jakoś to wszystko powiedzą, ale już od piątku, czyli jak tylko się dowiedziałam o wynikach staram się żyć bezcukrowo:p

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka