BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #307575 przez gosiulek3679
Przewidywany termin porodu wg OM to 19.05.2012, a według pierwszego USG 14.05.2012

www.zapytajpolozna.pl ] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=34932 [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #307732 przez beadka7
Witam wszystkie mamusie :)

Co do materaców to też znajome mamusie polecają te gryka-pianka-kokos, myslę, że akurat na tym nie ma co oszczędzać, bo maluszek też musi mieć wygodnie. :)

Jeśli chodzi o wit A słyszałam, że trzeba rzeczywiście uważać i dlatego też nie powinno się w ciąży jeść np wątróbki, o zawiera jej b.dużo.

Ja znalazłam już wózek, który napewno kupimy- tu jest link www.babyactive.pl/jet/ - z serii Jet Classic. Jeśli któraś ma ochotę zobaczyć :) Wózek super- lekki b.skrętny, osobiście składałam dotykałam i wszystko co tylko możliwe :) Kolory beże albo szarości :) Cena też myślę przestępna, za komplet 3w1 1370zł.

pozdrawiam ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33160

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307820 przez marzenieeee
beadka7 my też mieliśmy go na oku ale zrezygnowałam coś mi w nim nie pasowało ... a chcesz z aluminiowym stelażem go?

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 10 miesiąc temu #307894 przez gosiulek3679
Ładny wózeczek ale najważniejsze jest to, aby był wygodny dla mamusi i dziecka:). Ja się zastanawiam nad takim allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-3w1-cone...hit-i2092739239.html oraz nad takim allegro.pl/kunertgold-aluminium-4-gratis...kki-i2095791316.html . A i jeszcze ten wchodzi w grę allegro.pl/hit-baby-merc-q7-classic-fote...isy-i2063618728.html . Raczej wybiorę ten ostatni... jakoś wizualnie mi przypadł do gustu:)

www.zapytajpolozna.pl ] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=34932 [/url]

12 lata 10 miesiąc temu #307965 przez akciak84
cześć gosiulek
co do wit. A to słyszałam, że nadmiar nie wskazany, ale jak łykasz tabletki. Z tego co wiem, to organizm, jak jest za dużo wit. to jej nie bierze z jedzenia ( nie przyswaja).

My wczoraj byliśmy u jednego naszego gin. i Miluś waży podobno prawie 1 kg i ma 5 cm stopę:) Wszystko w normie :) Był ułożony tym razem buziaczkiem przy pępku a nóżkami z lewej strony w dole. Gdyby było 3d to byłaby taka fota, że ja cię...ale to było tylko szybkie USG.

Jak byłam na USG połówkowym, to lekarz powiedział, że główkowe ułożenie w cale nie świadczy o za wczesnym porodzie.

Co do badania glukozy (test marszowy, który wzbudzał kontrowersje) powiedział, że ok to mu w zupełności wystarcza. Nie muszę robić 75g. Pytałam się też o skurcze B.-H. i że mam takie twardnienie jak np. chodzę. Podobno jak się chodzi to nie są skurcze macicy tylko najnormalniejsze przystosowywanie mięśni brzucha do ciąży. Nawet powiedział, że po 30 tc. może się pojawić tępy ból w podbrzuszu...co też nie jest porodem. Oczywiście sprawdził szyjkę i czy nie ma rozwarcia i podobno wszystko w normie....uffff.

12 lata 10 miesiąc temu #308062 przez beadka7
Marzeniee tak raczej wezmę z aluminiowym stelażem, ważne jest dla mnie żeby wózek był lekki. Moja siostra w podobnym wózku z tej firmy chodzi już 6 rok i bardzo sobie chwali, poza tym wiele osób mi odradza ciężkie masywne metalowe stelaże.

A co Ci w nim nie pasowało ??

Gosiulek ten wózeczek ostatni naprawdę fajny :)

12 lata 10 miesiąc temu #308097 przez ewel7
akciak to dobrze, że wszystko dobrze u Was :) mnie też lekarz powiedział na połówkowym że położenie główką do dołu w tym momencie nic nie znaczy, ważne żeby ułożył się tak do porodu.

Wszystkiego co najlepsze dla Was, Waszych Walentynek (zarówno tych Dużych i tych Malusich pod serduszkiem :laugh: ) :kiss:
My dziś spędzamy dzień z tatą i wieczorkiem mamy się gdzieś wybrać ;)

12 lata 10 miesiąc temu #308152 przez asiale26
Dziewczyny, moja sugestia odnośnie wózków. Wródźcie uwagę na to czy przednie kółka jeśli są skrętne mają możliwość blokowania ich na stałe do jazdy na wprost. Bardzo przydatna cecha gdy podjeżdża się pod krawężniki. Poza tym nie każdej będzie odpowiadała forma w jakiej prowadzi się wózek ze skrętnymi kółkami (oczywiście to kwestia wprawy), ale lepiej mieć wybór.
Co do kolorów: do wózków pomarańczowych i pistacjowych (jasna zieleń) ciągną muszki i owady, a rodzimy w maju, więc można mieć to na uwadze. Odradzałabym też kolory ciemne, granaty i czernie bo szybko się nagrzewają.

12 lata 10 miesiąc temu #308189 przez marzenieeee
beadka7 wiesz co dokładnie nie pamiętam co mi w nim nie pasowało bo ja ten wózek oglądałam w kwietniu w tamtym roku

12 lata 10 miesiąc temu #308344 przez beadka7
Asiale26 bardzo dobra uwaga :) też właśnie mi zależało na tym, aby przednie były skrętne z możliwością blokowania i ten takie ma :)

W tym wózku akurat nic mi się nie rzuciło w oczy co by mi przeszkadzało dlatego się na niego zdecydowałam.
Jakby nie było to my -MAMY- będziemy głównymi operatorami tych pojazdów :) także trzeba podpasować do siebie :)

A tak odchodząc od tematu- czy ćwiczycie te mięśnie Kegla ?? Podobno to ważne, ja staram się o tym pamiętać :) chociaż nie zawsze mi wychodzi hehe :)

12 lata 10 miesiąc temu #308365 przez ajłona
Pozdrawiam wszystkie Mamuśki ;) Witam nowe :) a co myślicie o takim wózeczku?? www.tutek.pl/produkt,145,GRANDER_G5_GRAFIT_+_SREBRNY Wczoraj byłam u gina i mój SYNULEK waży już 1,5 kg ;) i jest już naprawdę dużym chłopem ;) wyniki wszystkie piękne, czego i Wam życzę! Najlepszego z okazji Walentynek :*

12 lata 10 miesiąc temu #308366 przez MartiO
Witam wszystkie Mamusie Walentynkowo :silly: i życzę duuuużooo miłości na dzisiaj :silly: no i nie tylko na dzisiaj :silly:
Moje Maleństwo zaczęło okazywać ją dzisiejszej nocy bardzo "serdecznie" :lol: tzn budziłam się kilkakrotnie bo Młody w nocy szalał w brzuszku... nawet Tatko przez noc kilkakrotnie czuł jak Młody baraszkuje :silly: zwłaszcza o 4 rano pokazał całą masę harców :silly: no i od rana też co jakiś czas szaleje :silly: ale i tak najfajniej przywitał się w sobotę z babcią trafiając z kopniaczkiem w sam środek przyłożonej dłoni :woohoo:

Właśnie oglądaliśmy program Mamo już jestem na TVN style... jutrzejszy temat to między innymi ćwiczenia przygotowujące do porodu...

a co do wózków... to już zgłupiałam... próbuje jakoś to co wiem poukładać sobie... przede wszystkim musi być lekki...w końcu to ja będę go wnosić na 4 (kamienica więc jak 5) piętro... no i szukam najpierw wózka a potem opinii w necie na temat tego jak się dany model sprawuje... mnóstwo tego jest... na koniec jeszcze dojdzie obejrzenie modeli które ewentualnie spełnią "kryteria" na żywo... :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #308381 przez akciak84
ajłona
o duży już SYNEK :) Pół kilo na dwa tygodnie :) no nieźle

MartiO
najfajniejsze jest jak babci przybija piątkę. Moja mama była wczoraj w delegacji przejazdem na wieczór u nas i też go poczuła. Ale się cieszyła :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #308416 przez labelo
Kochane Dziewczyny!
Wam również życzę mnóstwa miłości w takim miłosnym dzionku:P, oby Wasze Maluszki pięknie się rozwijały:)

P.S. słodkie mamusie (z cukrzyca ciążową), tez na początku diety chodziłyście MEGA głodne??:P

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #308471 przez marzenieeee
MartiO oj na 4 piętro ja pamiętam jak na 3 do mojej babci rower wnosiłam i ledwo żyłam ... a ty na czwarte ojoj ... je tez mieszkam w kamienicy ale niższej nic u ciebie na 2 piętrze i wózek tez wtachać trzeba a na dole nie ma gdzie zostawić

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka