- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- gosiulek3679
- Wylogowany
- gaworzenie
www.zapytajpolozna.pl ] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=34932 [/url]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Co do materaców to też znajome mamusie polecają te gryka-pianka-kokos, myslę, że akurat na tym nie ma co oszczędzać, bo maluszek też musi mieć wygodnie.
Jeśli chodzi o wit A słyszałam, że trzeba rzeczywiście uważać i dlatego też nie powinno się w ciąży jeść np wątróbki, o zawiera jej b.dużo.
Ja znalazłam już wózek, który napewno kupimy- tu jest link www.babyactive.pl/jet/ - z serii Jet Classic. Jeśli któraś ma ochotę zobaczyć Wózek super- lekki b.skrętny, osobiście składałam dotykałam i wszystko co tylko możliwe Kolory beże albo szarości Cena też myślę przestępna, za komplet 3w1 1370zł.
pozdrawiam
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33160
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- gosiulek3679
- Wylogowany
- gaworzenie
www.zapytajpolozna.pl ] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=34932 [/url]
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
co do wit. A to słyszałam, że nadmiar nie wskazany, ale jak łykasz tabletki. Z tego co wiem, to organizm, jak jest za dużo wit. to jej nie bierze z jedzenia ( nie przyswaja).
My wczoraj byliśmy u jednego naszego gin. i Miluś waży podobno prawie 1 kg i ma 5 cm stopę Wszystko w normie Był ułożony tym razem buziaczkiem przy pępku a nóżkami z lewej strony w dole. Gdyby było 3d to byłaby taka fota, że ja cię...ale to było tylko szybkie USG.
Jak byłam na USG połówkowym, to lekarz powiedział, że główkowe ułożenie w cale nie świadczy o za wczesnym porodzie.
Co do badania glukozy (test marszowy, który wzbudzał kontrowersje) powiedział, że ok to mu w zupełności wystarcza. Nie muszę robić 75g. Pytałam się też o skurcze B.-H. i że mam takie twardnienie jak np. chodzę. Podobno jak się chodzi to nie są skurcze macicy tylko najnormalniejsze przystosowywanie mięśni brzucha do ciąży. Nawet powiedział, że po 30 tc. może się pojawić tępy ból w podbrzuszu...co też nie jest porodem. Oczywiście sprawdził szyjkę i czy nie ma rozwarcia i podobno wszystko w normie....uffff.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
A co Ci w nim nie pasowało ??
Gosiulek ten wózeczek ostatni naprawdę fajny
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Wszystkiego co najlepsze dla Was, Waszych Walentynek (zarówno tych Dużych i tych Malusich pod serduszkiem )
My dziś spędzamy dzień z tatą i wieczorkiem mamy się gdzieś wybrać
- asiale26
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Kubuś ur. 28.04.2012; waga 3400g ; 51cm
Co do kolorów: do wózków pomarańczowych i pistacjowych (jasna zieleń) ciągną muszki i owady, a rodzimy w maju, więc można mieć to na uwadze. Odradzałabym też kolory ciemne, granaty i czernie bo szybko się nagrzewają.
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
W tym wózku akurat nic mi się nie rzuciło w oczy co by mi przeszkadzało dlatego się na niego zdecydowałam.
Jakby nie było to my -MAMY- będziemy głównymi operatorami tych pojazdów także trzeba podpasować do siebie
A tak odchodząc od tematu- czy ćwiczycie te mięśnie Kegla ?? Podobno to ważne, ja staram się o tym pamiętać chociaż nie zawsze mi wychodzi hehe
- ajłona
- Wylogowany
- rozmowna
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
Moje Maleństwo zaczęło okazywać ją dzisiejszej nocy bardzo "serdecznie" tzn budziłam się kilkakrotnie bo Młody w nocy szalał w brzuszku... nawet Tatko przez noc kilkakrotnie czuł jak Młody baraszkuje zwłaszcza o 4 rano pokazał całą masę harców no i od rana też co jakiś czas szaleje ale i tak najfajniej przywitał się w sobotę z babcią trafiając z kopniaczkiem w sam środek przyłożonej dłoni
Właśnie oglądaliśmy program Mamo już jestem na TVN style... jutrzejszy temat to między innymi ćwiczenia przygotowujące do porodu...
a co do wózków... to już zgłupiałam... próbuje jakoś to co wiem poukładać sobie... przede wszystkim musi być lekki...w końcu to ja będę go wnosić na 4 (kamienica więc jak 5) piętro... no i szukam najpierw wózka a potem opinii w necie na temat tego jak się dany model sprawuje... mnóstwo tego jest... na koniec jeszcze dojdzie obejrzenie modeli które ewentualnie spełnią "kryteria" na żywo...
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania