- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja znowu słyszałam, że wielorybieć zaczyna się po 6 miesiącu takie też są doświadczenia znajomych mamuś
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
A u mnie od miesiąca waga stoi w miejscu, z czego się dosyć cieszę ale to nie zmienia faktu, że od początku ciąży przytyłam 10 kg też słyszałam, że najwięcej się przybiera pod koniec ciąży w III trymestrze. Ale wydaje mi się, że to różnie bywa i zależy od osoby. Szczerze to daję sobie jeszcze do przytycia max 10 kg bo głodzić się nie będę, a znam swoje możliwości.
pozdrowionka
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33160
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
ja też mam te skurcze brakstona - hixa. Podobno do 10 dziennie można mieć. Nie częściej niż 3 na godzinę.Ja byłam w poniedziałek u gina i mówił że jak to się dzieje to zmienić pozycję. Ale słuchaj jak Ci się robi brzuch krzywy to nie jest skurcz tylko dzidzia się wypina i w tym miejscu jest twarde. To nie żadne skurcze. Popukaj w to miejsce to zobaczysz jak ten " SKURCZ" się ruszy lub ucieknie.
Mnie to już normalnie dziewczyny BOLI jak synek się pręży.
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
a porodu też się boję ale po szkole rodzenia mniej się boję...bo wiem co i jak....i postaram się spokojnie....i mąż się zgodził być przy porodzie bo już wie co i jak i że jest potrzebny My pewnie w Instytucie M. i Dz. pewnie będziemy się "rozwierać"
- gosiulek3679
- Wylogowany
- gaworzenie
A co do wagi to przytyłam 10 kg od początku ciąży. W sumie nie dużo ale porobiły mi się paskudne rozstępy z tyłu ud, wyglądają jak zaognione blizny... :>
www.zapytajpolozna.pl ] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=34932 [/url]
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja też miewam skurcze braxtona..wczoraj zrobił mi się stożek na brzuchu ale kopanie jeszcze mnie nie boli
U mnie masakra..ja już mam 10kg więcej, podobnie jak ty beadka, tyle, że u mnie waga w miejscu nie stoi..ale nie jem słodyczy i białego pieczywa..zobaczymy jak dalej pójdzie.Bardzo nie chciałabym przytyć 20 kg..przed nami 7,8 i 9 miesiąc..w 7 i 8 napewno najdą kilogramy ale słyszałam, że w 9 prawie wcale się nie przybiera na wadze. Przynajmniej ani moje siostry ani żadna znajoma nie przybrała..więc obliczając po 2kg na miesiąc to w całej ciąży przytyję ok 15kg..jeśli 3kg to ok 17kg..powiem wam, że bardziej się tego boję niż porodu..Na prawdę, poród mnie nie przeraża..oby wszystko poszło dobrze bez komplikacji..nie jest to coś ponad nasze siły nasi faceci na pewno by wymiękli!
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
Martita miejmy nadzieję, że nas to nie spotka Aha no i zazdroszczę, że nie masz rozstępów
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
obawiam się, że to nie od objadania zależy...tylko np. moja koleżanka przytyła 30 kg, ale miała ciążę z problemami...stan przedrzucawkowy w jednej i problem z utzrymaniem w innej...taka waga jest anomalią tak z obserwacji. Poza tym na niektóre kobiety tak działają te wszystkie hormony. Ja przytyłam 6 kilo a nie mogę więcej choćbym "żarła". To nie od jedzenia zależy.
- karolina238
- Wylogowany
- budujemy zdania
U nas 8 kg na plusie póki co, ale na wizycie tydzień temu to w miesiąc przyleciało nam 3 kg jak tak dalej pójdzie i za każdym miesiącem będzie tyle samo do przodu to sporo będzie do zrzucenia ja też jeszcze nie mam rozstępów ale pewnie się pojawią bo brzuszek strasznie mi wypina do przodu mam taki stożek dziwnie to trochę wygląda ale tam aby malutka była zdrowa i poród szybko przebiegł.
Dziewczyny jak macie położone łożysko i szyjke macicy? bo u mnie łożysko jest na przedniej ścianie a szyjka jakoś strasznie z tyłu i głęboko, gin powiedział że może być problem przy porodzie jak zwykle mamy pod górkę
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
Pozdrawiam
- Poziomka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja mam teraz tak, że jem o wiele więcej słodyczy ale nie zawsze, po prostu odczuwam jakieś większe zapotrzebowanie na słodkie hehe Ale wyszedł mi niski cukier, więc staram się tym usprawiedliwiać
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
Poziomka a ja mam właśnie teraz tak, że nie mam ochoty na słodkie, tzn coś tam przekąszę, ale na początku to nie mogłam się oprzeć słodyczom, a teraz są w domu, a nawet ich nie ruszam Może dlatego też moja waga stoi w miejscu.