- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Poziomka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Także jestem cała podekscytowana, wręcz troszkę się denerwuje czy mnie tam za bardzo nie wybuja na tym promie
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- HappyMummy
- Wylogowany
- gaworzenie
- Nina ur. 26.04.2012, 3210g, 53cm
Rzeczywiście coraz częściej pojawiają się myśli o porodzie zwłaszcza, że od 2 tygodni chodzę do szkoły rodzenia- do szpitala praskiego (może ktoś z Was również).
Czy któraś z Was ma zamiar rodzić w Praskim lub na Inflanckiej w Warszawie?
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
- Poziomka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
a u nas wg ważenia u ginki od listopada przybyło nam jakieś niecałe 2 kg... nie wiem ile od samego początku bo szczerze mówiąc nie znałam dokładnej wagi... ona i tak stwierdza że powinnam oszczędnie bo i tak mam dużo na plusie od normy... możliwe więc, że z jednej strony trochę gubię a z drugiej Maluśki przybiera... ważne, że rozwija się prawidłowo...
na rozstępy używamy oliwki z rossmanna... w sensie jak nie zapomnimy to raz dziennie... ale rozstępy miałam na brzuchu jeszcze na długo przed ciążą... po prostu taką mam skórę i nawet w okresie dojrzewania kiedy rosłam i np rosły mi piersi to od razu z rozstępami teraz też w okolicy pępka pojawiło się kilka nowych... na szczęście nie są za duże... ale z tego co mówili w "Mamo już jestem" takie objawy mogą sugerować, że nie ominie mnie nacięcie krocza... ale cóż jeśli ma pomóc...
- Brzuszek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
O porodzie myślę już od dawna i jestem przerażona. Strasznie boję się bólu i fizjologicznej strony porodu.
Jak nie zapomnę i mi się chce to smaruję brzuszek, piersi i biodra oliwką z BabyDream.
- Majorka
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja smaruje się przynajmniej 2 razy dziennie i u mnie sprawdziła się oliwka. Ostatnio gdzieś wyczytałam że bardzo dobry jest olejek z migdałów, podobno bardzo dobrze się wchłania ma dużo witamin i nie uczula (podobno jest bardzo dobry dla dzieci).
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
My byliśmy u kosmetyczki na paznokciach i regulacji brwi, od razu jakoś tak inaczej jak człowiek zrobi coś dla siebie i trochę się ogarnie
Co do balsamów to zakupiłam w aptece internetowej palmers masło kakaowe na brzuszek i smaruję na zmianę z oliwką na razie rozstępów nie mam. Waga póki co 8 kilo na plusie także chyba tak nie za dużo, nie za mało.
Słoneczko moje ruchliwe mocno, ostatnio takie wygibasy w brzuszku, że szok. Czasem jakby chciał wyskoczyć z brzuszka
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
U mnie +4kg na Plusie, mam nadzieję,że max. 10kg będzie. Ginka mi powiedziała, że ma max. można przytyć 12kg, nie więcej. Jem owocki, warzywka,chude mięsko, jogurty i kanepeczki z dodatkami. Od czasu do czasu jakiś batonik. Oczywiście wczoraj był pączuś.
Ja też już się zaczynam martwić porodem. Dla mnie najważniejsze,żeby synek urodził się zdrowy i nic się przy porodzie nia stało. Naoglądałam sie i naczytałam o tych wszystkich komplikacjach, potem porażeniu dziecięcym itp. i strach mnie ogarnia.
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
fakt nie smaruje się codziennie bo nie zawsze pamiętam a smaruje sie balsamem dla dzieci takim jak zawsze sie smarowałam ponieważ takie dla kobiet minie pasowały źle sie wchłaniały a te dla dzieci jakoś lepiej moja skora toleruje
co do jedzenia to mam teraz smaka na truskawki poki co są tylko mrożone i prawie codziennie wcinam truskawki z mlekiem zmiksowane mniam
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja optymistycznie zakładam, że mnie uratują geny kobiety w rodzinie raczej nie miewają rozstępów, póki co smaruję się raczej codziennie oliwką bambino i balsamem z ryżem z Avonu. Tych kosmetyków używałam też przed ciążą. Jest dobrze bez rozstępów i oby tak zostało. zauważyłam też, że zniknęła oponka oczywiście na rzecz brzuszka ale cieszy to, bo zawsze miałam problemy z talią.