BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #360915 przez Martita
Aga to się nazywa niesamowite szczęście..szok. Ale swoją drogą to ja bym miała stracha jakby moje wody były zielone..
MartiO będziesz jechała na sygnale! :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #360921 przez aga2+1
Martita ona też się bała, ale skąd mamy wiedzieć co tam się dzieje. I tak dobrze, że po tygodniu wzięli ją na wywołanie, bo ktg super, usg super więc lekarz prowadzący stwierdził, że dziecko może jeszcze posiedzieć z tydzień. Dobrze, ze dał jej na wszelki wypadek skierowanie do szpitala, a tam miała już umówioną położną z jajami.

12 lata 7 miesiąc temu #360927 przez Martita
Aga właśnie dlatego, że nie wiadomo co tam się dzieje ja się boję..a lekarze mogą zbadać wody płodowe w jakiś sposób czy nie są zielone?Oni różnie do tego podchodzą..jeden weźmie na wywołanie a drugi będzie kazał czekać. Chciałabym urodzić do 20..

12 lata 7 miesiąc temu #360934 przez aga2+1
Mozna zbadac wody, ale trzeba jakies nakłucie pęcherza zrobić. Też wolała bym urodzić w terminie, ale tak jak pisałam dzieci mają inne plany niż my mamusie:)
Kurcze od rana coś mi niedobrze nie wiem co jest :(

12 lata 7 miesiąc temu #360935 przez beadka7
Witam Was w ten piękny słoneczny dzień :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Katiuszka ja mam ubraną pościel już od 2 tyg i przykrytą tak jak reszta mamusiek :) zwyczajnie się nie mogłam doczekać :D

martita a ananas podobno działa na tej samej zasadzie co napar z tych liści malin czy ten wiesiołek, a że ja lubię słodkie to sobie ananaska wpierdzielę :)

Ja już nie wiem kogo mam obstawiać następnego do porodu, ale przypuszczam, że znów będzie taka lawina porodów hihihi :)

12 lata 7 miesiąc temu #360940 przez Ingrid29
Karolina dziękuje za życzenia i oby się spełniły:)

12 lata 7 miesiąc temu #360941 przez Martita
Oj beadka znam ten ból, pcha się niesamowicie na dół i to boli.. :dry: Podejrzewam tak samo..że dzień po dniu będzie się coś wykluwało :)

12 lata 7 miesiąc temu #360946 przez KAMI
ja wczoraj w nocy też tak mówiłam, że jeśli te bóle tak mają wyglądać przy porodzie to ja dziękuję ;)

12 lata 7 miesiąc temu #360947 przez beadka7
martita ale myślisz, że to oznacza, że się w ten kanał dziecko wpasowuje czy co? bo ja naprawde wczoraj myślałam, że pojade do szpitala i że mnie cofną bo to przecież nie skurcze.

12 lata 7 miesiąc temu #360958 przez Martita
Właśnie nie wiem Beadka, myślę, że może dlatego, że szyjka jest już skrócona maksymalnie i tak może będzie się robiło to rozwarcie..ale ucisk jest bolesny i to bardzo..

12 lata 7 miesiąc temu #360963 przez Martita
Właśnie zapewne się już wpasowało, bo brzuch mam opuszczony bardzo, lepiej mi się oddycha i więcej jem :) A z tego co widzę po zdjęciach Ty też już masz niziutko :) Ten ból u mnie był większy jakieś 3 dni temu, teraz już mniej..ale ja to dosłownie nie mogłam chodzić, mowy nie było

12 lata 7 miesiąc temu #360977 przez beadka7
No mi też już sporo opadł, jest ogromna różnica w oddychaniu, a i zwyczajnie lepiej mi się siedzi. Mnie np boli jak wstanę i idę, pierwszy moment jest najgorszy tego ucisko, potem troche maleje, ale jak już dłużej pochodze lub postoję to znów wraca taki ból jak na początku. Dlatego mam wrażenie, że on mi zaraz wypadnie :) - wogóle chodzę jak jakiś pingwin czy kaczka, mąż do mnie woła "kwa kwa" :P

12 lata 7 miesiąc temu #360978 przez ewel7

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #360980 przez katiuszka
To ja też sobie poprasuje i założę a na wierzch dam prześcieradełko co by się nie kurzyło a co:) Też się nie mogę doczekać.
Aga Dotce też było niedobrze, może to już? Tylko proszę bądż ze mną w kontakcie bo jajko zniosę i zasypie Cię sms-ami jak się nie odezwiesz;)
Kami jak takie skurcze fest miałaś to pewnie już rozwarcie masz;) Masz jeszcze planowaną jakąś wizytę u ginia? Trzymam kciuksy:*

12 lata 7 miesiąc temu #360983 przez akciak84
no bez kitu...ja już nie wiem od ilu rodzimy- od 2 tygów?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka