BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #361296 przez ewel7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #361353 przez misia88
alicja Brawo, dzielna byłaś! :) Gratuluję synusia. :)
Dotka To troszkę się pomęczyłaś z tymi partymi. U mnie na szczęście Lilka była od początku nisko, więc szybko poszło, 15min partych i po wszystkim. :)

12 lata 7 miesiąc temu #361362 przez beadka7
alicja dzielna mamuśka z Ciebie :) zawsze się wzruszam jak czytam o tych porodach :)

Ja mam okna pomyte, firany wyprane i powieszone, kuchnia posprzątana, pranie zrobione i powieszone, zmywarka wstawiona, zakupy zrobione :) a teraz robię galaretkę z owocami, bo mnie coś tak na słodkie wzięło, a wolę to niż tabliczkę czekolady schrupać :P

Póki co zero jakiś drastycznych objawów porodu :P jedynie po tym wysiłku plecy bolą, ale mam nadzieję, że może pod wieczór się coś zacznie (!!!!DAJ BOŻE!!!!!!)

12 lata 7 miesiąc temu #361365 przez ewel7
beadka ja mam to samo, póki co oprócz bólu pleców i tego dziwnego ucisku na pęcherz to nic... ale by było jakbyśmy dziś obie wylądowały na porodówce ;) :silly: choć ja szczerze mówiąc nie łudzę się zbyt mocno...

12 lata 7 miesiąc temu #361366 przez beadka7
Ewel masz rację, to by było jakbyśmy razem zaczęły rodzić :D Ale w sumie nie ma co się nakręcać, bo się można rozczarować i pewnie tak będzie. Chociaż myślę, że jak już to Ty szybciej pojedziesz niż ja choćby ze względu na termin :) Mały taki coś słabo ruchliwy dzisiaj, śmiałam się do męża, że tak w nocy się zmęczył, że teraz odpoczywa :P

12 lata 7 miesiąc temu #361393 przez KAMI
Alicja raz jeszcze gratulacje i wyrazy uznania :) dzielna mamuśka z Ciebie :)

12 lata 7 miesiąc temu #361411 przez akciak84
alicja
dobrze, że już po wszystkim nie? czego o nas nierozpakowanych nie można powiedzieć :(
ja bóli jakiś nie mam...tylko twardnienie i biegunkę i rozwarcie jakieś tam. Coś czuję że wody mi pójdą i może się zacznie.

Albo niech mnie położą do tego szpitala na wywołanie. Jeszcze tydzień.
Lepiej nie myślę jak u mnie będzie, bo każda ciąża jest inna. Np. kolezance wody poszły i wcale czynność skurczowa się nie nasiliła ( tak jak u misi-chyba) i dostała oksytocynkę.

misia

dacie sobie radę z malutką. Właśnie trudniej chyba będzie mężowi niestety bez was.

A tego filmika z tą matką to nie da się oglądać...bleee

12 lata 7 miesiąc temu #361432 przez beadka7
akciak już się wyczuwa taką rezygnację "co będzie to będzie", co ? :) bądźmy dobrej myśli :) najważniejsze, że póki co nie jesteśmy PO terminie, więc teoretycznie nie powinnyśmy narzekać :) Teoretycznie mówię :D jasne jest to, że wszystkie chciałybyśmy mieć to za sobą i nasze pociechy w ramionach :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #361441 przez akciak84
beadka
już mi się olewator wkluczył bo zwariować idzie.

A przecież każda z nas urodzi...nic innego nie pozostało.Ja to bym już mogła iść nawet na cc.

PO terminie to PO 42 t.c. bo ciąża ludzka trwa od 38 do 42 t.c. A 40 tydzień to jest średnia! A my się tutaj nastawiamy, że każda ma urodzić do tzw. TERMINU. Prawdziwie przenosić nam przecież nie dadzą!

12 lata 7 miesiąc temu #361442 przez akciak84
a gdzieś jeszcze czytałam, że zrobili badania, że pierworódki rodzą średnio w 288 dni- co daje 41 i 4 a wieloródki średnio w 283 dni- to właśnie daje 40 t. B)

12 lata 7 miesiąc temu #361447 przez beadka7
Zgadza się kochana :) ja jedynie sobie życzę urodzić w przedziale 38-40 tc :) hihihihi
Szanse jeszcze mam :)

12 lata 7 miesiąc temu #361452 przez ewel7
Wróciłam z długiego spacerku z mężem i padam na dziś, nic już nie robię i leżę do góry brzuszkiem. U mnie Miśko dziś bardzo aktywny :) właśnie dostał czkawki.
Jakoś nie wierzę, że ten dzisiejszy wysiłek coś przyniesie... ale jest spory plus, bardzo milusio się zrobiło i można odpoczywać :)

12 lata 7 miesiąc temu #361458 przez beadka7

12 lata 7 miesiąc temu #361476 przez akciak84
beadka
no koleżanka 3 lata temu miała tak, że odeszły wody w dzień przed terminem...my też mamy szansę :) liczę na to, że będzie weekend na porodówce

ewel
ja też dziś dużo chodziłam i właśnie twardnieje mi brzuch często wieczorami a o 11 na ktg wczoraj wielkie NIC

12 lata 7 miesiąc temu #361495 przez Martita
Dobry wieczór
jestem po wizycie..zła jestem jak nie wiem, ostatni raz do niego poszłam..czekałam od 14.30 do 17.30..nogi mi z butów wychodziły..bo pan doktor stwierdził, że będzie przyjmował najpierw nieciężarne a potem nas..no ale tak tu u mnie jest państwowo..

W każdym razie na mojej 5minutowej wizycie z badaniem gin i usg dowiedziałam się, że rozwarcie 2cm, na zapisie KTG skurcze od 50% do 100% (ale nawet tego nie odczytał) i nic więcej nie powiedział co mam robić..jak to switował "...i tak urodzi pani 2 tyg po terminie..". W dupie go mam,całe szczęście, że jadę do Warszawy w piątek.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka