BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #361779 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #361780 przez KAMI
jak u Was z pogodą? Ja chyba bedę musiała nieco przepakować w torbie ciuszki dla Maleństwa, u nas w piątek ma być - 2 stopnie brrrr

12 lata 10 miesiąc temu #361787 przez akciak84
KAMI, beadka
u mnie z ruchami tak np dzisiaj że od razu po jedzeniu nic...trzeba nasłuchiwać przez następną godzinę. A teraz to już skończyłam liczyć bo w tą i spowrotem z czkawką :)

12 lata 10 miesiąc temu #361791 przez akciak84
to jest opis, który mam z tyłu "karty ruchów"
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #361792 przez Martita

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kami u mnie dziś 15 stopni, nie najcieplej i też nie wiem jak będzie z tą pogodą przy wyjściu do szpitala, bo w środku czytałam na stronie, że jest ciepło..małemu spakowałam raczej wszystko z długim rękawem, ale na zapas wzięłam cieplejsze czapki i cieplejszy kombinezonik, taki z polarku, zawsze też można owinąć kocykiem. Przezorny zawsze ubezpieczony :) Ja się zastanawiam czy mu zakładać czapkę w samochodzie, jak np będzie 26-30 stopni?

12 lata 10 miesiąc temu #361796 przez akciak84

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #361797 przez beadka7
Ja kiedyś próbowałam liczyć ruchy, ale według mnie to się nie da, bo niby jak to liczyć? jeden kopniak to jeden ruch? a czy jak po kopniaku jeszcze się wyciągnie tą nóżką to drugi czy to ciągle ten sam ruch ? a czkawka? jedno czknięcie to jeden ruch ? ja poprostu czuwam czy się rusza :)

U mnie też chłodno i wietrznie, ja mam spakowane też pajacyki z długim rękawem, ale też mam z krótkim, na wyjście mam długi dresik, w razie czego mąż dowiezie :)

12 lata 10 miesiąc temu #361803 przez aga2+1
Ja pytałam swojego lekarza co w sytuacji jak minie termin. Powiedział, że mam przyjść po skierowanie do szpitala, ale w szpitalu dowiedziałam się, że przyjmą mnie dopiero w 7 dobie po terminie i to na patologię i będą czekać na skurcze. No i ja już panikuję, bo nie chcę rodzić po terminie ( boję się tych zielonych wód). Dobrze, ze mam tam swoją położną to może da się coś zakombinować ( może przebije pęcherz i już). Sama nie wiem może ustawić cc.
U mnie też 15 stopni, torbę mam już przepakowaną - wzięłam cieplejsze rzeczy dla małejtj. body z długim rekawkiem i welurkowe śpioszki, a na wyjście grubszą bluzę z kapturkiem no i kocyk do fotelika.

12 lata 10 miesiąc temu #361808 przez Martita
Akciak ostatnio byłam u niego 3 tyg temu. Liczę, że powie wreszcie coś mądrego. A który termin jest ważniejszy, z usg czy z OM?

12 lata 10 miesiąc temu #361809 przez akciak84
beadka

12 lata 10 miesiąc temu #361814 przez Martita
Aga ja właśnie tego samego się obawiam, tym bardziej, że nie mogą ustalić mi konkretnego terminu z powodu nieregularnych miesiączek..z resztą ta moja ostatnia w sierpniu trwała 2 dni, mogło to równie dobrze być plamienie już w ciąży

12 lata 10 miesiąc temu #361815 przez Ingrid29
Ja mam spakowane ciuszki z długim rękawem. Pajacyki, body, czapeczki, skarpetki i ciepły kocyk-myślę, że to wystarczy-bo tak na prawdę synek będzie tylko chwilę na powietrzu-ze szpitala do auta i z auta do domu (a przegrzewać dziecka nie mam zamiaru).

U mnie dalsza głodomorra - ciągle bym jadła. Troche pobolewa mnie brzuch, a poza tym żadnych więcej objawów. W czwartek mam wizytę u ginki (będzie akurat około tygodnia do porodu)-ciekawa jestem czy da mi skierowane na KTG- bo do tej pory nie miałam ani razu robionego.

12 lata 10 miesiąc temu #361816 przez akciak84
Martita

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #361823 przez ewel7
Martita miejmy nadzieję, że jak porozmawiasz z tym swoim lekarzem z wawy to, że Cię uspokoi i pogada normalnie... co do terminu z OM to mi już minął bo był 13 maja, pocieszam się jednak faktem, że nigdy nie miałam cykli co 28 dni ( a dla takiego cyklu zrobione jest wyliczenie) zawsze rozpiętość była większa nawet do 30+kilka dni. Więc bliższy na pewno jest mi termin z USG czyli 20 maj. Jeśli chodzi o ten czop to biorąc pod uwagę, że chyba schodzi mi od tygodnia już, albo prawie to niewykluczone, że już zszedł w całości.
beadka ja też nie liczę ruchów, lekarz mi kazał tylko być czujną i jeśli przestanę je odczuwać przez dłuższy czas to jechać na IP od razu.

tak jak pisze akciak trzeba zachować tu zdrowy rozsądek ... mój Bobo np największe przypływy aktywności ma w godzinach nocnych, wczoraj tak wariował, że szok, wkurzał się chyba mocno na coś :silly: ;)

12 lata 10 miesiąc temu #361829 przez akciak84
do szpitala mam rózne ciuszki, trochę z długim trochę z krótkim- bodów i koszulek...też kocyk i rożek. Na wyjście cienki sweterek...jak bedzie zimno na wyjście to mamy w domu kombinezonik misiaczka i śpiwór...ale to wszystko mąż ma ewentualnie z fotelikiem przynieść jak bedzie nas odbierał.
Ludzie wydaje mi sie ze się nie wkłada czapeczek w samochodzie jak słońce wali i jest 30 stopni,co?
z resztą mam nadzieję spytać sie połoznej przy wyjściu.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka