BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #361031 przez beadka7
Kurde a ja wczoraj miałam tyle zapału do pracy, a teraz jakoś chęci mi odeszły i nie wiem czy swoją listę zrealizuję .. kurde gdyby nie ten leń w dupce :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #361034 przez Brzuszek
U wszystkich coś się dzieje, tylko u mnie cisza :/
Jedynie co jakiś czas brzuch mi się zepnie, no i czuję straszny nacisk na krocze, ale to dlatego, że mała jest bardzo nisko.
Od jutra przestaję brać leki rozkurczowe, to może coś się ruszy.
Mąż codziennie pyta Niuni kiedy się urodzi :)

12 lata 7 miesiąc temu #361035 przez akciak84
KAMI
każda z nas pewnie ma rozwarcie. Ja pewnie już ze 2 cm i nic.

rozmawiałam z koleżanką która rodziła 3 lata temu.Podobno poszły jej wody 1 dzień przed terminem. Nie miała bolesnych skurczy przepowiadających.Rodziła w Wołominie. Kiepsko akcja szła i lekarz się spytał "rodzimy szybko, czy wolno?". powiedziała "jasne że szybko" i dostała oksytocynę. Dziecko z usg niby 3900gram...ale wyszedł 4600gram i nie obyło sie bez próżnociągu :(

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361036 przez katiuszka
Kami ale czad! Podoba mi się strasznie a tatuś taki kochany...
Nie mam nawet takiego filmiku, muszę dzisiaj upolować malutką za zabawach w brzuszku.
a co do rozwarcia to mam takie przeczucie właśnie, choć z tym moim zmysłem to różnie bywa :laugh:
A tak pozatym Kami Katowice nie są daleko od Wrocka to moze wpadniesz na napar z liści malin? Zaproszenie nadal aktualne:)
Wróciłam przed chwila z badań, ostatnich juz chyba w ciąży. Ale zapomniałam o siuskach i jutra z rańca znów muszę jechać. Dobrze, że wyniki są w jeden dzień bo wizytę mam jutro po południu a ja jak zwykle wszystko robię na ostatnią chwilę. W szoku jestem że wyniki z HIV są w ten sam dzień i VDRL na drugi dzień już, mega szybkie labolatorium...
A mam pytanko czy próby wątrobowe i any-HCV robi się na czczo? Ja łyknęłam z ranka herbatkę słodką bo zapomniałam, że będę się kłuć... :blink:
Brzuszek, mam te same objawy co Ty. Czyli praktycznie żadne :silly: Nie martw się na pewno sama nie zostaniesz;)
Misia nie jesteś sama, masz maleństwo ukochane i e-cioteczki pod ręką:* Buziole dla Lilusi:)

12 lata 7 miesiąc temu #361037 przez misia88
KAMI Dzięki, mąż uwiecznił tą wspaniałą chwilę :)

Ewel A księżniczka sobie leży właśnie w łóżeczku grzecznie i nie śpi. Włączyłam jej baby-muzykę. Zapewne niedługo znowu będzie domagać się cyca i potem zaśnie... :)
Jutro idziemy do położnej na wizytę i sprawdzimy ile Lilka urosła. :)

12 lata 7 miesiąc temu #361040 przez KAMI
Katiuszka jasne, że Wrocek niedaleko, autostrada chyba jeszcze darmowa :) nie omieszkamy skorzystać :) co do badań to ja zwykle wszystkie robię na czczo, jakoś tak mam i u mnie robią je do 8.00 więc problemu z głodem nie ma :)

Misia przecież ty już nie jesteś w domciu SAMA !!!!!

12 lata 7 miesiąc temu #361044 przez misia88
KAMI No miałam na myśli, że jestem sama z córeczką :P Nooo :D

Jejku, dziewczyny, muszę się wygadać... Mąż dostał decyzję, że wyjedzie na placówkę dyplomatyczną na Ukrainę od września... Fakt, to była nasza wspólna decyzja, bo to właściwie jedyny sposób, żeby zarobić większe pieniądze i w końcu kupić mieszkanie. Jednak jak jeszcze to nie było pewne to jakoś nie brałam do bani. Ale teraz, gdy już robi kurs, wszystko jest załatwiane i wiem, że od wrześnie go nie będzie z nami to płakać mi się chce. My dojedziemy do niego dopiero za kilka miesięcy, bo chcemy uporać się ze szczepieniami Małej. Strasznie boję się, że zostanę sama, że rozstaniemy się na długo. Jeszcze nigdy tak się nie rozstawaliśmy... :( Ja wracam na ten czas do rodziców, ale i tak nie wiem jak my to przeżyjemy... :(

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361046 przez katiuszka
Brzuszek a dlaczego Cię nie ma w pokazywarce?
Wspólczuję Misia, napewno nie będzie Ci łatwo, jemu też. Ale jak się mocno kochacie to przetrwacie ten czas, nie ma sytuacji bez wyjścia...
www.ewa.bicom.pl/darzyciapoezja/dzp43.htm

12 lata 7 miesiąc temu #361058 przez KAMI
....małe wielkie nieszczęścia potrzebne do szczęścia......

to piękne i prawdziwe

Ja już od dłuższego czasu staram się to praktykować, gdyby nie wiara, że będzie dobrze (nie lepiej ale dobrze) to dawno byśmy załamanie mieli. A tak każdego dnia coś miłego co daje siłę !!!!

12 lata 7 miesiąc temu #361065 przez misia88
Eh... życie to trud wyborów... wierzę, że damy radę, bo inaczej być nie może...

12 lata 7 miesiąc temu #361068 przez akciak84
KAMI
jesteś wielka!!!!...i super ten film :)

12 lata 7 miesiąc temu #361079 przez KAMI
Dziękuję Akciak :) w ogóle Wam wszystkim dziękuję, też jeszcze w marcu miałam ciężkie chwile teraz wszystko się póki co prostuje. A dzięki Wam łatwiej było przez to przejść - ukłony dla Was kochane

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Misia ty też kochana na pewno dasz radę, zobaczysz to szybko zleci a my Ci pomożemy na pewno kochana :)

bardzo Wam też dziękuję za miłe słówka nt filmiku :)

wzruszyłam się .....

12 lata 7 miesiąc temu #361101 przez beadka7
Dobra... nabrałam trochę chęci.. biorę się za mycie okien.. swoją drogą- ciekawe czy to rzeczywiście pomaga przyspieszyć poród ?? :unsure:

12 lata 7 miesiąc temu #361105 przez dziewczyna84
Brzuszek własnie, prześlij mi na priv wszystkie dane z tabelki do pokazywarki. to cię wpiszę.

Ja tak jak ty i Katiuszka nie mam objawów. nadal mi cięzko. W kwietniu miałam jeszcze bolesne skurcze, a teraz nic. cięzo mi na żołądku od ucisku. A do tego wczoraj skusiliśmy się na pizzę Napoletana z papryczkami japaleno, i wyskoczyła mi na brusiu jakaś delikatna na szczęście wysypka. swędząca. podobno to nie szkodzi dzidzi.w środę mam lekarza, ale liczę ze do jutra przejdzie.

Kami filmik z brzuszkiem - super. U mnie podobnie. mąż się śmieje że ciągle się przyglądam i się napatrzyć nie mogę jak on się tak giba. taki mały obcy hihi.

12 lata 7 miesiąc temu #361125 przez KAMI
dziewczyna84 no właśnie jak obcy :) jak oglądałam na początku ciąży takie filmiki na you tubie to nie mogłam uwierzyć, że tak się dzieje. Teraz w sumie też się nie mogę nadziwić ale te ruchy dziecka to chyba jedno z najpiękniejszych przeżyć w ciąży

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka