BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #362042 przez HappyMummy
Cześć mamuśki!
Dawno mnie nie było ale to wszystko przez mojego głodomora który non stop wisi na cycu :dry: Nie wiem czy rozpakowane mamuśki też przez to przechodzicie? Czasami ledwo mi się uda do toalety wyjść :(
Dzisiaj byliśmy na 2 wizycie u pediatry i w końcu mała zaczęła przybierać na wadze- w ciągu tygodnia przybrała 200g i waży teraz 3360g :)
Niestety niepokojąca jest ciągle widoczna żółtaczka i zalecono nam albo pasteryzowanie własnego mleka przez 3 dni albo ściąganie mleka i podawanie mieszanki Nutramigen. Do tego zaraz minie 3 tydzień życia a oczko ciągle ropieje i dostaliśmy antybiotyk w kroplach :dry:

Strasznie długo czekamy na odpadnięcie pępka :(

Dotka mojej córci schodziła skóra i smarowałam ją oliwką i przeszło :) Czy ty jeszcze nie byłaś na spacerze?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #362054 przez labelo
HappyMummy ,
a u pediatry byłyście na inflanckiej, czy juz w rejonie?
czyli na sucha skorke oliwka najlepsza?
Moja jest tylko małym glodomorkiem, cyca ssie co 2-3h, takze narazie ok:P

Wczoraj mialam miec zdjete szwy,ale niestety, lekarz powiedzial,ze ze wzgledu na MEGA popekanie (przez ten cały proznociag), najpredzej w pt moge zdjac.
Dziewczyny, boli zdejmowanie??

12 lata 10 miesiąc temu #362062 przez HappyMummy
ja byłam u siebie w pobliżu u pediatry, co do oliwki tak mi poleciła środowiskowa i po 2 dniach skórka jak nowa!!!
Ze szwami u mnie było podobnie kazano mi przyjść ba 5 dobę ale po zbadaniu niestety rana nie była zagojona i byłam 8 dnia- ściąganie szwów troszkę boli i sczypie- psikają octenispetem ale przy bólu przy porodzie to bajka- poza tym od razu poczujesz ulgę

12 lata 10 miesiąc temu #362073 przez beadka7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

JA CHCĘ JUŻ URODZIĆ !!!!!!

12 lata 10 miesiąc temu #362093 przez Brzuszek
Wczoraj o 22 wzięłam ostatnią dawkę leku i już dziś w południe zauważyłam, że coraz częściej spina mi się brzuch, ale na razie bezboleśnie.

U mnie w szpitalu dzieciaczki są w ubrankach szpitalnych, więc mam problem z głowy, dopiero będę się głowiła jak ubrać Małą w dniu wypisu.

Mamusie rozpakowane, jak pielęgnujecie pępuszki? Nie wiem co mam kupić.

12 lata 10 miesiąc temu #362134 przez dziewczyna84
Brzuszek nam w szkole rodzenia polecały: Octenisept. i to też zakupiłam. Pani w aptece również to polecała.

12 lata 10 miesiąc temu #362188 przez Ingrid29
U mnie w szpitalu trzeba mieć swoje ciuszki-po porodzie ubierają w ciuszki które trzeba wziąć ze sobą.

Ja też mam octenisept - nam w szkole rodzenie polecili, że najlepiej po kąpieli osuszyć psiuknąć raz i poczekać aż wyschnie-albo lekko gazikiem osuszyć.

12 lata 10 miesiąc temu #362226 przez aga2+1
Hej Dziewczynki:)
Własnie wróciłam z ktg i tak: skurcze od 25 do 70, mała bardzo dobrze sobie radzi ze skurczami co tez dobrze swiadczy o wydolności łożyska. Poza tym jeżeli chodzi o zielone wody płodowe, to na ktg widać, że coś jest nie tak. Skurcze, które mamy - te bolesne, uczucie głodu jak i mulenie to tylko swiadczy o tym, że organizm przygotowuje się do porodu ( i to w najbliższych dniach) szyjka robi się miękka, krótka i zaczyna robić się rozwarcie. Połozna powiedziała, że należy tylko się cieszyć, bo poród szybciej idzie:)

12 lata 10 miesiąc temu #362245 przez beadka7
aga wkońcu jakieś dobre wieści :)

12 lata 10 miesiąc temu #362257 przez Poziomka
Witajcie dziewuszki :)
Długo mnie nie byłona forum, musze nadrobić zaległości :)
U nas wszystko dobrze, synuś rośnie sobie i przybiera na wadze. Byliśmy dzisiaj na pierwszej wizycie u pediatry. Spacerek też już mamy za sobą :) U mnie szycie ładnie się goi, brzuszka już nie mam, już nawet znowu noszę kolczyk w pępku, bo mi dziurka nie zarosła :D
Teraz muszę poczytać co tam u Was :)

12 lata 10 miesiąc temu #362264 przez Poziomka
Brzuszek my pępuszek przemywamy spirytusem, tak robili w szpitalu i położna jak była u nas na wizycie też tak nam powiedziała, żeby robić.

12 lata 10 miesiąc temu #362267 przez beadka7
Nam też na szkole rodzenia mówili o spirytusie.

12 lata 10 miesiąc temu #362275 przez KAMI
ja z tego przejedzenia zasnęłam, potem obiadek i teraz się potulimy trochę z mężusiem :)

ja też mam octenisept, chociaż nie wiem czy spirytus nie byłby prostszy bo na pewno tańszy :(

Aga no fajne wieści, z fachowej strony :)

Labelo i Poziomka dobrze Was "słyszeć" :)

12 lata 10 miesiąc temu #362276 przez martynka790
Cześć brzuszki i mamuśki ;)
Piszecie tak dużo, że aż ciężko ogarnąć..

Ja po dzisiejszej wizycie dowiedziałam się, że szyjka praktycznie całkowicie skrócona i rozwarcie na prawie 3cm ;) Na jutro mam skierowanie do szpitala. Mam się stawić na 7:30.

Nie martwcie sie brakiem objawów- ja czopu w ogóle nie dostrzegłam, mam tylko nieraz twardnienie brzucha całkowicie bezbolesne i zero skurczów...

12 lata 10 miesiąc temu #362278 przez Brzuszek
Właśnie coraz częściej słyszę i czytam opinie, że pępuszka nie powinno się traktować alkoholem. Zgłupieć można.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka