- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
Moja Lilka jest tylko na cycku, teraz to nawet się upomina co 2h Od wczoraj podaję jej tylko troszkę herbatki koperkowej, bo wzdęcia ma i brzuszek ją pobolewa. Sama też piję tą herbatkę.Misia fajnie, że malutka juz tak Ci przybiera na wadze, a poza tym żeby dużo cycusia piła to coś jeszcze musisz podawać? A badania to z krwi z paluszka będą czy jak?
Dotka napisał:
Tak, Lilce też schodzi skórka, już teraz mniej. Ja kąpię Małą w ciekłej parafinie i po niej jest super. Nie warto płacić grube pieniądze za emolienty. Położna mówiła mi, że takie łuszczenie się skórki jest normalne u noworodków i powinno przejść po kilku tygodniach. No i powiedziała, że ciekła parafina to dobre wyjście.misia czy twojej malej schodziła skorka ??
HappyMummy napisał:
Moja Lila też często domaga się cyca, tak jak pisałam co 2h nawet. Ogólnie to dużo je, bo jak dzisiaj siostra butelką karmiła to zjadła 140ml Położna też mi wspominała, że dziecko może mieć taki etap wiszenia na cycu, ale podobno to mija. Trzeba wtedy dawać cyca tak jak się domagaCześć mamuśki!
Dawno mnie nie było ale to wszystko przez mojego głodomora który non stop wisi na cycu Nie wiem czy rozpakowane mamuśki też przez to przechodzicie? Czasami ledwo mi się uda do toalety wyjść
Dzisiaj byliśmy na 2 wizycie u pediatry i w końcu mała zaczęła przybierać na wadze- w ciągu tygodnia przybrała 200g i waży teraz 3360g
Niestety niepokojąca jest ciągle widoczna żółtaczka i zalecono nam albo pasteryzowanie własnego mleka przez 3 dni albo ściąganie mleka i podawanie mieszanki Nutramigen. Do tego zaraz minie 3 tydzień życia a oczko ciągle ropieje i dostaliśmy antybiotyk w kroplach
Strasznie długo czekamy na odpadnięcie pępka
Dotka mojej córci schodziła skóra i smarowałam ją oliwką i przeszło Czy ty jeszcze nie byłaś na spacerze?
U nas nie kazali żadnej mieszanki podawać. Zresztą nie ma takiej potrzeby, bo je dużo.
beadka7 napisał:
Ja mam takiego rogala i polecam, super sprawa.
dzisiaj przyszła do mnie ostatnia przesyłka zamówiłam sobie taką poduszkę rogala do karmienia na allegro. Moje koleżanki świeżo upieczone mamy korzystają i mi poleciły więc sobie zafundowałam
No i na koniec przykra wiadomość.. 23 kg na plusie i ważę równo 100 kg [/hide]
JA CHCĘ JUŻ URODZIĆ !!!!!!
Nie martw się wagą, zrzucisz na pewno, a jeszcze jak będziesz karmić piersią to szybko samo zejdzie.
Brzuszek napisał:
Ja starałam się nie zamoczyć pępka, rano i wieczorem spryskiwałam octeniseptem i gazikiem oczyszczałam. Zawsze też lekko nim poruszałam (tak mówiła pediatra), no i po 9 dniach odpadł
Mamusie rozpakowane, jak pielęgnujecie pępuszki? Nie wiem co mam kupić.
beadka7 napisał:
Teraz żadnymi spirytusami się nie przemywa. Wystarczy octenisept. Poza tym dobrze go kupić, bo on ma długą datę ważności, a jest dobry na różne rany. Np. jak dziecko nam później skaleczy kolano to też można wykorzystać.Nam też na szkole rodzenia mówili o spirytusie.
Poziomka napisał:
Nie masz pokarmu? Czy taka jest Twoja decyzja?Mam pytanie do rozpakowanych Mamuś, czy każda z Was karmi piersią ? Bo ja swojego Maluszka karmię z butelki, mlekiem Nan pro 1.
alicja891 napisał:
To ile wy byliście w tym szpitalu, że już odpadł pępek?Witajcie
Nam pępuszek odpadł w dniu wyjścia ze szpitala więc już mam luzik tylko że troszkę krwawi :/ My jeszcze na spacerku nie byliśmy, położna środowiskowa poleciła aby jeszcze posiedzieć w domu i w niedziele wybieramy się na pierwszy spacer
Oliwierowi również skóra schodzi na rączkach i nóżkach też smaruje to oliwką
Czemu już macie wizyty u pediatry?? ja mam tylko się zgłosić w 6 tygodniu życia na usg stawów biodrowych, a może sama mam sie wybrać do lekarza czy mój maluch przybiera na wadze??
Do pediatry powinno być zapisane każde dziecko w kilka/kilkanaście dni po urodzeniu. Powinna odbyć się tzw. wizyta patronażowa. Pediatra powie też jakie są szczepienia itd. itp. Sprawdzi czy z dzieckiem wszystko jest ok, no i przede wszystkim da skierowanie do ortopedy.
Martynka Trzymam za Was mocno kciuki! Oby szybko i sprawnie poszło!
Martita Tak jak pisze aga, czekaj na rozwój wydarzeń... Oby to już było blisko
Dziewczyny, ja też miałam ciuszki 56 i wszystkie za duże na Lilkę (miała 55cm).
Ależ pogoda paskudna, nawet na spacer nie można wyjść.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Idę poleżeć, dziś nic nie dam rady zrobić
- Poziomka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- HappyMummy
- Wylogowany
- gaworzenie
- Nina ur. 26.04.2012, 3210g, 53cm
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- Poziomka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Martita
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Poziomka i HappyMummy szkoda, że macie takie problemy z karmieniem, może laktacja jeszcze się unormuje tzn zwiększy? Tego Wam życzę
Misia piszesz, że czasem ktoś karmi z rodzinki z butelki. Nie masz problemu z malutką, żeby później ssała pierś? Jakiej butelki i smoczka używasz?
Kami niezły skład tej mikstury:) Będziesz testować na sobie?
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Martitanarazie nie panikuj a czekaj na regularność tych skurczy. I ciesz się, że wogóle coś się dzieje kochanie każdy taki skurcz to krok do przodu, macica musi dobrze sie wytrenować nim zacznie porządną pracęfajne te stronki..
Dziewczyny..od rana wypróżniłam się już 2 razy..i od rana boli mnie brzuch..nad ranem miałam silne bóle ale przeszły..potem zaczęło mnie boleć jak na okres..przestało i teraz już jakoś długo boli mnie po bokach brzucha..no i oczywiście stawia mi się brzuch..tak ma być??Nie da się tego zmierzyć,boli ale nieregularnie. Panikować czy to te przepowiadające?
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
tak się zaczęłam zastanawiać czy nie zgłosić się na ktg wcześniej... tzn w piątek, w dniu terminu... ginka mówiła żeby zgłosić się 22 jak nie urodzę... ale nie mam jakiegoś skierowania czy coś... wiec w razie czego mogę powiedzieć, że miałam się zgłosić w dniu terminu
wiadomo już coś co z Martynką?
Akciak, Martita przynajmniej coś się dzieje
- HappyMummy
- Wylogowany
- gaworzenie
- Nina ur. 26.04.2012, 3210g, 53cm
We wtorek jestem umówiona na wizytę do pediatry to zapytam co dalej z karmieniem!
katiuszka przypuszczam, że masz tzw. przepowiadające, dopóki skurcze nie są regularne możesz być spokojna. Stawiający się brzuch to również trening przed porodem ale oczyszczanie organizmu u mnie pojawiło się w dzień porodu- o 1-ej w nocy nadeszły skurcze!!!
Jestem pewna, że już wkrótce twoje maleństwo przyjdzie na świat- bynajmniej wszystko na to wskazuje
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania