BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #363268 przez KAMI
a ma ktoś kontakt z ewel? ona była wysoko w naszych rankingach :) na fb też nie była dziś aktywna :unsure:
a jak ty Akciak? coś się dalej rozwija ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #363269 przez beadka7
aga ja też nie wiem, odpuszczę sobie chyba.

akciak masz rację, ewel się nie odzywa i na fb też jej dzisiaj nie widziałam. Może została już mamuśką :) ajjjjjj :)

12 lata 7 miesiąc temu #363270 przez aga2+1
MartiO to chyba nie da rady wpisać polskiego adresu. Szkoda, bo czytałam, ze fajne rzeczy przysyłają pieluszki, kremy i jakieś gadżety dla dziecka typu smoczek, butelka.

12 lata 7 miesiąc temu #363271 przez katiuszka
Akciak no to może kolejna mamunia zobaczy dziś swoją pociechę? Ma ktoś kontakt z Ewel?

12 lata 7 miesiąc temu #363283 przez Ingrid29
Martynka gratulacje!!!!!!!!

12 lata 7 miesiąc temu #363291 przez katiuszka
Jagielo jak tu zaglądasz to mam pytanko do Ciebie odnośnie terminu ostatniej miesiączki. Widzę, że mamy ten sam termin porodu a wg mojego cyklu u różnych lekarzy różnie wychodzi nawet do 3 dni róźnicy, dziwne.
Macie jakiś sprawdzony kalkulator dziewczynki?

12 lata 7 miesiąc temu #363306 przez MartiO

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #363310 przez nati.olsztyn
Katiuszka do 1 dnia ost. miesiaczki dodajesz 1rok, odejmujesz 3 miesiace i dodajesz 7 dni (tylko to sie podobno najlepiej sprawdza przy ok.28-dniowych cyklach).

12 lata 7 miesiąc temu #363347 przez karolina238
O to według tych kalkulatorków to mi wychodzi termin na 24, ale data poczęcia jest dobra więc może się sprawdzi :)

12 lata 7 miesiąc temu #363359 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #363372 przez misia88
Poziomka napisał:

Misia niestety nie mam na tyle :( A nie mogę pozwolic na to, żeby Karolek był głodny. A Ty jak odciagasz laktatorem to ile ml ?

Jak ściągam pokarm laktatorem to średnio 130-140ml teraz. Przed kilkoma dniami potrafiłam ściągnąć 80 ml zjednego cyca :P

katiuszka napisał:

Misia piszesz, że czasem ktoś karmi z rodzinki z butelki. Nie masz problemu z malutką, żeby później ssała pierś? Jakiej butelki i smoczka używasz?

Nie ma problemu. Używamy butelki TT do mleka i aventu do herbatki. Raz, najwyżej dwa razy dziennie podawana jest butelka. Są dni, gdy nie ma takiej potrzeby.

Dotka napisał:

Kochane rozpakowane mamuśki powiedzcie mi czy tez się czujecie jakby was samochód potrącil jakos dojsć do siebie nie mogę nie moge długo stac bo całe krocze aż do piersi z brzuszkiem i kręgosłupem mnie rwie :( bez środków przeciwbólowych nie daje rady funkcjonować :dry:

dzis nam odpadł pępuszek :) miałam na dzis date porodu no i własnie dzis pępuszek odpadł :)))

ja dałam małej pare razy smoka troszkę ciumkała ale ogólnie nie chce nie daje się robić w balona woli swoją rękę jak coś possać :D

misia herbatkę podajesz z butelki czy łyżeczką ??

Ja czuję się znakomicie, jestem naładowana energią. Dzisiaj byłam na uczelni, przyszłam i zrobiłam obiad, posprzątałam. Na szczęście Lilka daje mi taką możliwość, bo ładnie śpi.

Herbatkę podaję butelką, ale tylko 10-20ml.

My Lilce smoka podajemy jak już jest bardzo głodna i nie ma możliwości dania cycka, np. przy kąpieli. Smoczek mamy MAM, który jest trudny do ssania, ale ładnie sobie radzi. Zawsze to lepiej niż rączka.

katiuszka napisał:

Kochane moje mam wiadomość od Martynki!!!
Ma ukochanego synusia:) Urodził się o 16 waga 3400g i 55 cm. Miała krótki poród i czuje się dobrze. Pozdrawia Was wszystkie:*

Super wieści! GRATULACJE! :D

Zaraz napiszę do ewel :)

12 lata 7 miesiąc temu #363393 przez nataleczka_92
misia88 mam pytanko bo czasem was podczytuje:) Ty urodzilas w 37tyg ciazy czy Twoją niunia byla wcześniakiem czy normalnie dzieckiem donoszonym?

12 lata 7 miesiąc temu #363426 przez katiuszka
Wg Haczewskiego i pareting mam na 30 maja a wg tego co podała Nati to na 31.05 a cykle co 28 dni... Ale dobra co się będę jednym dniem stresować jak lekarz zapowiedział że i tak się nie zapowiada na szybszy poród :P

12 lata 7 miesiąc temu #363433 przez Dotka
misia widzisz ja mam smoczek TT i MAM pare razy Ala ciumkała a wczoraj chciałam jej dac i nic ani jeden ani drugi wypluwała i juz
butelki mam TT
aventa mam z reklamówek :) specjalnie pewnie dajesz w butelkach aventu piciu a w TT jedzenie :)

a z tym moim samopoczuciem i kroczem to masakra nie wiem chyba pójde do gina

co do ściągania pokarmu to jak miąlm nawał to ściągałam tak po 90ml ale to po to żeby niunia mogl zjesc bo jak tylko zdejmowałam pieluszke z piersi to pokarm tryskał sam z piersi leciał ciurkiem wiec tyle musiałam upuścić żeby mala mogła zjeść teraz juz nie odciagam :)

12 lata 7 miesiąc temu #363438 przez misia88
nataleczka To było 37 tygodni skończonych, więc dziecko donoszone :)
Dotka BUtelki aventu miałam wcale na razie nie dawać, tylko TT. Jednak Mała ma problem z brzuszkiem to podaję jej butelkę aventu, a w niej herbatkę, bo TT jest zarezerwowana do mleka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka