BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 11 miesiąc temu #363744 przez beadka7
Mi też się wszyscy dziwią, że ciągle jeżdżę autem. Staram się tylko nie ruszać w długie trasy i właśnie dzisiaj siorka ze mną jedzie załatwić jedną sprawę. Ale też teraz sobie nie wyobrażam np: na zakupy bez auta.

MartiO to czekamy na rozwój sytuacji:) i na dobre wieści :) czy w razie czego ma ktoś Twój nr tel ?? :):):):)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #363774 przez MartiO
w razie co mam numer do Marzenieee ;) nie wiem czy coś z tego będzie dziś...czy kiedy... na razie nic poza tym się nie dzieje... choć termin na jutro :unsure:

myślę, że jakby coś się działo to Mężuś długo nie wytrzyma i szybko wstawi na fejsa... jak na razie jutro "planujemy" jechać na imprezę "plenerową"... ale wcześniej rano zahaczyć o ktg w szpitalu... będę wtedy spokojniejsza myślę jak będę wiedzieć na czym stoję... choć nie ma reguły i nawet jeśli nic się nie dzieje to za godzinę może to wyglądać inaczej....

12 lata 11 miesiąc temu #363776 przez misia88
Trzymam kciuki za kolejne mamuśki, rozpakowujcie się :D

12 lata 11 miesiąc temu #363794 przez KAMI
MartiO trzymam kciuki, kontynuuj dobrą passę - może mi się uda ta sobota ?

12 lata 11 miesiąc temu #363808 przez Martita
Cześć dziewczynki, ja jeszcze nie urodziłam ale coś się niedobrego dzieje, od rana wymiotowałam 3 razy, nie mogę wstać bo mnie pochwa tak boli..nie am sił pisać
ewel, martynko cieszę się waszym szczęściem!!!

12 lata 11 miesiąc temu #363811 przez aga2+1
Martita jedz na IP!!!!

12 lata 11 miesiąc temu #363828 przez KAMI
Martita ma Cię kto zawieźć ? organizuj to szybko i jedź, bo to niepokojące bardzo !!!

12 lata 11 miesiąc temu #363829 przez misia88
MartitaCoś czuję, że dzisiaj, najpóźniej jutro zobaczysz swoje maleństwo :D

12 lata 11 miesiąc temu #363836 przez katiuszka
Martita brzmi to jak by się zaczęło u Ciebie:) Trzymam kciuki kochana:*

12 lata 11 miesiąc temu #363844 przez KAMI
a u mnie właśnie ekipa ze spółdzielni była, od jutra będą pion wodny wymieniać :)
dopiero co posprzątałam a teraz znowu syfu wszędzie pełno będzie, dobrze chociaż że teraz a nie jak Mały będzie :)

12 lata 11 miesiąc temu #363863 przez Miki007
GRATULACJE dla nowych mam !!!
Czyzby zaczela sie kolejna faza porodów :)Trzymam kciuki za wszystkie jeszcze nierozpakowane mamusie. Jeszcze chwila i wszystkie bedziemy juz w komplecie ze swoimi skarbami :)
Poki co moj maluszek ma juz dluzsze przerwy od snu w ciagu dnia a w nocy rowno z zegarkiem w reku je co 2h ...marze o dobrej kawie :) ale poki co musze zadowolic sie inka.

Happymummy, Poziomka - dokarmiacie swoje dzieci mlekiem modyfikowanym ze wzgledu na mala ilosc pokarmu itp czy planujecie pomalu odstawiac je od piersi ?

12 lata 11 miesiąc temu #363924 przez akciak84
Martita
mam nadzieję, że ty już na IP :)

Dziewczyny to czekanie jest dobijające a jeszcze dziś wydaliśmy kupę kasy na naprawę pralki. Postukali 1h i wzięli jak za połowę pralki( bo łożysko poszło).

Próbuję się pocieszyć batonikiem. A zaraz jak pralka upierze to idziemy się poruszać :)
Wieczorkiem bara bara, hi, a z rańca liczę na akcję porodową. A bynajmniej na jakieś skurcze na ktg, coby było ciekawie.

Tak się pocieszam, że do następnej środy powinien się wykluć...jak nie sam to z lekką indukcją :) Zauważyłam, że jak np. rodziła Martynka z początkowym rozwarciem 3 cm to ładnie poszło od 8-16. Liczę też na to, powiem wam. Nie chciałabym chyba wylądować na IP po odejściu wód...z jakimś tam skurczami, które np. się w cholerę zatrzymają na 7-8cm rozwarcia i dalej duuupa. Zanim się pokręcą i dadzą oksytocynę to pewnie się schodzi, a ja "umieram". Więc jak mi mają podać wspomagacza to niech zrobią to na początku i będzie szybko około 8h a nie 24h. Lepiej też dla dziecka jak krótszy poród. A boleć chyba musi...Ja i tak pewnie będę miała bóle od krzyża.

12 lata 11 miesiąc temu #363931 przez misia88
akciak Mi od początku podali oksytocynę. Ja nie miałam bóli do krzyża na szczęście. Ale skoro Ty już miewasz takie skurcze to pewnie będziesz miała takie i później, chociaż wszystko możliwe.

12 lata 11 miesiąc temu #363932 przez Ingrid29
Melduje powrót od ginki- powiedziała, że wszytko przygotowane porodu, szyjka mięciutka -1cm rozwarcia (niby mogę w ciągu tygodnia urodzić). Jeśli nie urodzę do 25.05, to mam skierowanie na KTG i USG. Zobaczymy, jak nam pójdzie ;) ;)

12 lata 11 miesiąc temu #363961 przez beadka7
Martita kochana to tam się 3maj w razie czego :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka