BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 1 miesiąc temu #40818 przez bombel779
Czyli nie wszystkie kobiety odczuwają skurcze porodowe jako niesamowity ból ? :) Eee to fajnie :) Pocieszyłaś mnie trochę alutka ;)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #40822 przez alutka1011
Tylko ja miałam bóle krzyżowe i przy porodzie nie wiedziałam czy przeć czy masować krzyże :blink:

14 lata 1 miesiąc temu #40824 przez bombel779
Przeć ;) a męża gonić do masowania :P :P hehe

14 lata 1 miesiąc temu #40839 przez alutka1011
Tylko że rodziłam sama :( bo mąż po oglądnięciu kilku filmików z porodów stwierdził że nie mógłby patrzec jak ja cierpie a u mnie to były 3-4 parcia i po sprawie :lol: I teraz jest taki mały smyk :lol:

14 lata 1 miesiąc temu #40849 przez sunaja21
powiem wam ze moj maz bym do samego konca przy porodzie i jeszcze zas jakies 6 godzin po lezalam na porodowce czekajac za miejscem na oddziale i dziękuje Bogu ze on tam ze mna był!nie wyobrazam sobie przechodzic przez to samemu!pomogl mi bardzo bardzo dużo! wspieral i przypominal jak oddychac gdy nadchodzily skurcze - bol byl taki ze nie wiedzialam jak stac i oddychac ... potem wlal mi wode do wanny i polewal brzuch woda skurcze byly duzo mniej odczuwalne a zas jak zaczely sie parte to zagladal jak glowke /wloski/ widac przebili mi pecherz i dwa razy parlam i chlup wyskoczyl Dawidek tatus przecial pepowinke i patrzyl jak Maluszek lezy na moich piersiach widzialam te lezki w oczach ...cos niesamowitego mialam dwoch najkochanszych mężczyzn koło siebie!jak urodzilam łozysko to nawet ogladal i pakowal je z polozna do worka!byl mega dzielny!oczywiscie jak mnie szyli bo mialam naciete krocze to musial wyjsc zdazyl cala rodzinke obdzwonic i wrocil do nas i ciagle patrzylismy na nasz Skarb!!!
bylismy wczoraj z malym u pediatry i nieststy nie przybiera na wadze i musze karmic wylacznie sztucznie i w pon do kontroli czy choc cos sie ruszylo i do tego ta zoltaczka ktora jest na granicy i musze glukozke mu dawac!takze w poniedzialek zobaczymy co dalej... powiem wam ze wczoraj bylam nie do zycia ze stresu... kakasia wiem co przezywasz u nas jak malemu nie zbije sie bilirubinka to tez nas szpital czeka...

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #40851 przez kakasia20
hejka... a mam pytanie bo ja mam od kilku dni tjb skurcze pod lopatka i kregoslupa krzyza ze nie moge sie ruszyc az mnie nieraz zaciska w srodku.... i nie wiem jak radzic sobie z tym ....straszny bol.... a dzis mialam skurcze lydek myslałam ze zjade w lozku.....z bolu.....
macie pozdrowienia od michalka i ode mnie ze szpitala...
michałek 4kg150

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 1 miesiąc temu #40910 przez Emme
bombel779 napisał:

Halo?! Ziemia do Emme ?! Baza?! Baza?! :) :P
Jak tam minęła nocka?? :) Podziało się coś,czy dalej cisza?? :)

Jestem, jestem. Pojechałam jednak na ten egzamin:D a i jeszcze gości miałam.
Ale chyba coś się zaczyna ruszac, bo zauważyłam że chyba czop zaczął mi odchodzic :) więc jakiś krok naprzód

14 lata 1 miesiąc temu #40928 przez bombel779
Aaa to fajnie :) Wreszcie może jakaś akcja będzie :P :) Czekam na nią jak w kinie na filmie :P ;) heheh
A jak Ci egzamin poszedł?? :)

14 lata 1 miesiąc temu #40967 przez paulina2209
właśnie jak egzamin? mam nadzieję że ruszyło się troszkę u ciebie. to musi być straszne czytać jak jesteśmy po a ty jeszcze na szpilkach.

co do męża przy porodzie to mój nie był przekonany, umówiliśmy się że wyjdzie jak będzie chciał. został do momentu cesarki i stwierdził że to było najlepsze co mógł zrobić. a jego pomoc nieoceniona. nie sądziłam że człowiek może zapomnieć o tym że musi oddychać :laugh:

ja też miałam skurcze krzyżowe. są straszne bo boli a akcja porodowa postępuje wolniej. ale tak szczerze to są do wytrzymania. parte też nie są takie straszne. najgorsze bylo masowanie szyjki brrrrr.

14 lata 1 miesiąc temu #40972 przez bombel779
paulina2209 napisał:

najgorsze bylo masowanie szyjki brrrrr.

Co takiego????? :unsure: :ohmy:

14 lata 1 miesiąc temu #41177 przez paulina2209
nic przyjemnego. przy każdym skurczu żeby szyjka szybciej się rozwierała

14 lata 1 miesiąc temu #41224 przez kakasia20
michalek mial dzis robiona gastroskopie zoladka i usg brzuszka.... i nie znam wynikow.. bo ordynatora nie zlapalam jutro sie dowiem.... puki co nadal wymiotuje mlekiem......... ale po 1,5h zasnol mi na rekach..........i w wozku pozdrawiam was trzymajcie sie ja pedze do michalka

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 1 miesiąc temu #41230 przez _aga86_
kakasia dlaczego nie mozesz byc w szpitalu 24h na dobe?? Trzymam kciuki, zeby Michalek jak najszybciej wrocil do domu

14 lata 1 miesiąc temu #41286 przez bombel779
paulina2209 napisał:

przy każdym skurczu żeby szyjka szybciej się rozwierała

Ale to robi pielęgniarka / lekarz ?? Zawsze się to robi?Czy zależy od szpitala i jego nawyków?

kakasia20 napisał:

michalek mial dzis robiona gastroskopie zoladka

Ojej :( Takie maleństwo tak męczone :( Wyściskaj Go mocno od Nas!Niech szybko zdrowieje!!!

A gdzie jest Emme ??? :)

14 lata 1 miesiąc temu #41301 przez sunaja21
czesc mamuski!
dawidek byl dzisiaj na kontoli i przybral przez te 2 dni na sztucznym mleku i zoltaczka mmu schodzi dzieki Bogu!teraz mam karmic na zmiane raz sztucznym raz swoim i w piatek do kontroli!
kakasia- jezu jak ja ci wspolczuje wiem co przezywasz ja bylam przerazona jak uslyszalam ze maly nie rosnie a co dopiero gastroskopia .... trzymajcie sie

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka