BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 4 tygodni temu #41549 przez paulina2209
emme chyba coś ruszyło albo jest na wywołaniu bo się nie odzywa.

szyjkę masuje się tylko jak się nie chce rozwierać.

a na laktację ja piłam bocianka taką herbatkę i miałam taki nawał że nie nadążałam ściągać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 4 tygodni temu #41570 przez kakasia20
ooo witajcie moj misio mial wczorej wyjsc juz ze szpitala i dupa jak na zlosc ma bakterie colli w moczu i musi zostac tam i ma w glowce werflonik zas:(((( co ciekawe u mnie w domu plakal zawsze ze nie szlo go uciszyc przez 2h itp.... a w szpitalu spi jak by go tam nie bylo wogole..... wczorej bylam u misia i od 16 do 21 nie spal mi plakal krzyczal mi glowa pekala nie wiedzialam co mam robic....kupe zrobil itp... o 21 przyszla salowa dala mu herbatke z proszkiem jakims... i zasnol do 10 min....pewnie to proszek na sen byl .. a jak sie ja zapytalam co tam plywie to odpowiedziala mi ze to herbatka jest zwykla... i zdziwilo mie to bo w domu po herbatce nie zasypia nigdy........... .....pozdrawiam was i mamusie z dzieciatkami ktore sie urodzily na dniach lub urodza:):* ja ide sie ubierac do michalka...

a tak z innej beczki biorac.... mam zakupiona butelke antykolkowa do karmienia ale co jest dziwne misio nie chce z niej pic nie chce pic z silokonu smoczka....przyzwyczail sie do smoczka tego z gumy zoltego....... i nie mam pojecia jak go naklonic... bo moze kolki ma powoli ze tak placze i spac nie chce ani cyca i ta glowka trzepie nie wiedzac czego chce ...??? jak myslicie i co radzicie robic w takiej sytuacji???? czekam na odpowiedz bede o 12..lub 14 ...

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 4 tygodni temu #41628 przez kakasia20
michalek

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 4 tygodni temu #41630 przez Emme
Ja tylko na chwilkę :)

21 listopada przyszła na świat Tola. Ważyła 3250g, 54 cm i 10 pkt.
Wczoraj wyszłyśmy do domku.
Poród odbył się siłami natury, trwał 8 godzin, cała akcja 10 min. Trafiłam do szpitala po odejściu wód. Było ciężko, ale już się z tego śmieję.

Po egzaminie zauważyłam, że zaczął odchodzić mi czop. Powiedziałam do mojego Sz. że w niedzielę,. a najpóźniej w poniedziałek urodzę i żeby nie nie pił bo będzie mnie wiózł do szpitala. Zaczął się śmiać. o ok 23 zaczęłam mieć skurcze co 10 min. Poszłam do łazienki i poczułam,m że coś mi poleciało. Sprawdziłam czy to wody za pomocą lusterka :). Dla większej pewności położyłam się do łóżka. Zarwałam się na równe nogi- już wtedy nie miałam wątpliwości. Budzę Szymka i mówię, ze wody mi odeszły i zaczęłam się śmiać. A od podniósł głowę i powiedział "no, dobra, ale śmieszne" i położył się na 2 bok. A ja do niego, że nie żartuję i dalej się śmieję. Nie chciał mi uwierzyć, ale jak do niego dotarło to zapytał "CO TERAZ?!!". Jak to c,o do szpitala. Przyjęli mnie na ginekologię z 1,5 cm rozwarciem, a Sz wysłali do domu. Zrobiło mi się strasznie przykro, ze nie może być ze mną. Jak miałam już skurcze co 3 min zabrali mnie na porodówkę, a ja zadzwoniłam po niego. Kiedy przyjechał siedziałam na piłce, pomagał mi skakać, masował, przypominał o oddychaniu. Momentami mnie wku...ł tym, ale nic mu nie mówiła, bo byłam dumna, że jest. Miałam robiony masaż szyjki. Bolało ogromnie. Każdy skurcz był tym najgorszym. Do tego pojawiły się krzyżowe. Kiedy usłyszałam, ze jest postęp poczułam ulgę, do czasu kiedy powiedzieli mamy 3 cm. "Jak to 3? Przecież miało być 10! Ku...wa." Sytuacja się powtórzyła przy 5 i 6 cm. Ale później poszło bardzo szybko. Położna powiedziała, że jeszcze 2, 3 skurcze i rodzimy, a ja do mniej "nie! JUŻ!!!" Przyszła sprawdziła i okazało się,że mam rację. Chwila, moment było już wszystko gotowe. Sz zaczął płakać, nie zdążył wyjść. Tola była już nami. Sz porobił śliczne zdjęcia i poszedł z małą. Zanim wywieźli mnie z porodówki miałam juz milion smsów z gratulacjami.
Bezcenne chwile zobaczyć swoje dziecko i ukochanego mężczyznę, który płacze jak mały chłopiec ze wzruszenia.

14 lata 4 tygodni temu #41632 przez alutka1011
Gratulacje!A mówiła ciocia Anetka że to już bedzie niedługo ;) Buziaczki dla Toli :kiss: i czekamy na zdjęcia!

14 lata 4 tygodni temu #41633 przez Groszek
Emme gratulacje :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 4 tygodni temu #41634 przez martela89
Emme gratrulacje :)

To teraz czakamy na grudniowe mamusie bo listopadówki to już chyba wszystkie rozpakowane?

14 lata 4 tygodni temu - 14 lata 4 tygodni temu #41637 przez sylka
Emme wielke gratulacje :D:D
Całuski dla Toli :kiss:

14 lata 4 tygodni temu - 14 lata 4 tygodni temu #41643 przez sunaja21
emme GRATULACJE :)))))) czekamy na foto Tolki :)

a u mnie niestyety zanika mi pokarm i wychodzi na to ze maly bedzie zmuszony pić sztuczne mleczko... jeszcze dzisiaj czekam na polozna i zobaczymy co ona na to ... myslalam o herbatce laktacyjnej ale zobaczymy czy to cos da!

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

14 lata 4 tygodni temu #41650 przez alaq
Emme serdeczne gratulacje !!!
Buziaczki dla Tolci i dla Ciebie:)
Zuch mama:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274

14 lata 4 tygodni temu - 14 lata 4 tygodni temu #41652 przez wiola
Emme,wielkie gratulacje,fajnie ze juz jestescie z nami buziaczki dla Toli,trzymaj sie. :)Kakasia,ale biedny ten twój Michałek,maluszek,zeby szybko wrócił do zdrówka,buziole.

14 lata 4 tygodni temu - 14 lata 4 tygodni temu #41653 przez mariosponge
Emme
Gratulację!!!!
Zazdroszczę Ci, i jednocześnie się cieszę, że miałaś tak łatwo.
Mnie też mój mąż wkurzał, ciągle się pytał jak mi pomóc, jak się czuję i t.p.
I też płakał razem ze mną, kiedy mój synek "ożył" i zaczął ssać cyca:)

Dzisiaj byliśmy na USG główki, bo po takim ciężkim porodzie, deformacji główki i 5 punktach w skali Apgar mogły być jakieś zmiany w mózgu, wylewy i t.p. Ale wszystko dobrze! Lekarz się zdziwił, powiedział że jest aż za dobrze jak po takich przejściach. A ja się cieszę, że moje dziecko jest zdrowe i będzie normalne!!!

Kakasia20
Prześliczny Twój Michałek! Na prawdę, aniołek! Życzę zdrówka, żeby już mógł jak najszybciej wrócić do domku do mamusi. Trzymajcie się, całuski :***

[/url]

14 lata 4 tygodni temu - 14 lata 4 tygodni temu #41674 przez alaq
Mariosponge a w którym szpitalu rodziłaś?

Załączam zdjęcie Jasieczka :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274
Załączniki:

14 lata 4 tygodni temu #41679 przez angellika1
Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom :)
pozdrawiam
i tzrymam kciuki za resztę :D

14 lata 4 tygodni temu #41683 przez _aga86_
EMME gratulujemy:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka