BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #60775 przez ilona
My mamy dwie chusty

niestety Wiktor nie polubił tego wynalazku...
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #60786 przez Groszek
:) a my mamy 7 :lol: i wciąż mi mało :) Michaś uwielbia tak chodzić :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 10 miesiąc temu #60791 przez ilona
Groszek a chodziłaś na jakiś kurs wiązania czy coś???
Bo ja jak kipiałam chustę to dostałam taki poradnik jak wiązać i tak sobie myślę, że może coś źle wiąże i mu po prostu nie wygodnie. Może za mocno, albo za słabo nie wiem...

7 na każdy dzień tygodnia :)
ja kipiałam tkana a ta z kółkiem dostaliśmy od mojej siostry, ale w tej to się w ogóle boje nosić Wiktora że mi się poluzuje na tym kółku i wypadnie :laugh:

13 lata 10 miesiąc temu #60856 przez Groszek
Znajoma prowadzi kursy i wpadłam do niej na jedną lekcyjkę :) sprawdzić czy dobrze nóżki układam :) no ale chusty tyle kosztują :/ mąż się śmieje że już pół majątku na nie przepuściłam :lol:

13 lata 10 miesiąc temu #60969 przez paulina2209
ja chustę kupię jak będzie cieplej na dworze. i czasami zostawiam Monisię z tatą lub moją mamą. ostatnio byłam nawet w kinie z mężem. uważam że to mi dobrze zrobiło i nie czuję się przez to gorszą matką.

13 lata 10 miesiąc temu #60977 przez Emme
szkoda, że to takie koszty, bo tak jak Wiktor nie polubił to szkoda pieniędzy. niestety żadna z moich koleżanek nie używała tego wynalazku, więc nie mam jak sprawdzić jak Tola się na to zapatruje :)

13 lata 10 miesiąc temu #60992 przez ilona
Nie wiem możne to też wina tego, że dość późno zaczęłam używać chusty bo jak Wiktor miał 5 miesięcy i zdarzył się przyzwyczaić do innego noszenia (na rękach).

wcześniej się bałam, że mogę Go udusić (się naczytałam o takich przypadkach) :)

A koszty faktycznie, nie są zbyt niskie...

13 lata 10 miesiąc temu #61163 przez Groszek
Michał był od początku noszony w chuście :) aktualnie najtańsza chusta w naszym składziku kosztowała ok 230zł oczywiście używana ... ale fakt faktem trzeba umieć motać :silly:

13 lata 10 miesiąc temu #61189 przez mariosponge
Co do zapalenia piersi, słyszałam w "Między kuchnią a salonem" a też czytałam w książce o karmieniu, że w żadnym wypadku nie wolno masować piersi.
Dzięki dziewczyny za rady, dzisiaj obudziłam się całkowicie zdrowa, żadnego bólu, brak gorączki, pełna chęci do życia :) fajnie że tak szybko minęło.
My niestety nie mamy z kim zostawić dziecka, moich rodziców tu nie ma, a męża rodzice(czyli ojciec z żoną, nie matką M) nie kochają, moim zdaniem, nie przyjechali nawet wnuka zobaczyć... Głupie babsko zmanipulowało ojca męża, nastawiło przeciwko nam. Masakra...
Wracając do tematu zostawiania dziecka, mój synek zostawał z ojcem dosyć dużo razy, i za każdym razem jak wracałam, wydawało mi się, że męża synek kocha bardziej niż mnie, bo do mnie się śmieje bo mam cyca, a do męża tak po prostu, nic od niego nie mając. Nie wiedziałam że istnieje taki rodzaj zazdrości macierzyńskiej :D

[/url]

13 lata 10 miesiąc temu #61195 przez mariosponge
Mówiła mi koleżanka która miała chustę, że przed zakupem fajnie by było pożyczyć od kogoś chustę na kilka dni i sprawdzić, czy dziecko się "zgodzi" na nią, i czy nie będzie bolał kręgosłup.
Też chciałam chustę, ale zastanowiłam się przez chwilę i stwierdziłam że jednak to nie dla mnie, bo jak już mnie boli kręgosłup po tej ciąży, ledwo małego 10 min na rękach trzymam, to tym bardziej nie dam rady nosić małego w chuście.

[/url]

13 lata 10 miesiąc temu #61250 przez _aga86_
Dla mnie chusta to czarna magia!!! :D No, ale byly momenty, ze napewno by sie przydala (juz nie teraz, bo niunia za duza). Niestety nie wszytsko jest przystosowane do wozkow :/

13 lata 10 miesiąc temu #61287 przez Emme
dla mnie chusty to też czarna magia, tyle jest ich rodzai, że nie wiedziałabym jaka jest dobra (w dobrej cenie)

sunaja, żeby mały dłużej spał to może zacznij podawać mu troszkę więcej mleka. ja tak za radą położnej zrobiłam i teraz super śpi, a tak to 1,5-2godz mi spała.

13 lata 10 miesiąc temu #61302 przez alutka1011
Sunaja jak tam problemy z brzuszkiem przeszło?Ja jak zaczęłam karmic mlekiem modyfikowanym to pediatra kazała mi dodatkowo zagęszczać kleikiem ryżowym i dłużej przesypiała wtedy :)

13 lata 10 miesiąc temu #61352 przez Emme
ja za jakiś czas mam zamiar troszkę zagęszczać, ale jeszcze nie wiem kiedy, ale pewnie niedługo hihi

13 lata 10 miesiąc temu #61385 przez mariosponge
a po co zagęszczać kleikiem ryżowym? nic nie wiem na ten temat...

[/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka