BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 5 miesiąc temu #25607 przez alaq
no spoko lekarz nie powiem ;/
gratuluję emme, że będziesz miała dziewczynkę:)
Ja już się nie mogę doczekać kiedy lekarz w końcu stwierdzi na 100%, że będęmiała dziewczynkę.
Współczuję Wam kobitki z tymi dolegliwościami, ja jak na razie mam tylko skurcze łydek i brzuszek czasem zaboli bo dzidzia siedzi nisko i naciska na pęcherz.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu #25908 przez paulina2209
byłam u lekarza i potwierdziło się będzie dziewczynka!

tylko muszę leżeć i brać magnez bo mam skurcze macicy

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #25909 przez candela
hej dziewczyny...Ja będę wiedziała w poniedziałek...a dziś spotkał mnie koszmar...tak się wystraszyłam dziewczyny...Patrzę w lustro i nie wierzę...OPRYSZCZKA...zlękłam się nie na żarty i szybko za telefon do gineksa...ale na szczęście mnie uspokoił...bo po pierwsze już ją miałam wcześniej (mam przeciwciała) a po drugie chodzi o opryszczkę narządów płciowych-to ta właśnie zagraża...pozdrawiam buziaczki:_ :blink:

14 lata 5 miesiąc temu #25938 przez violi27
Tez mam problem z opryszczka :dry: z tym paskudnym wirusem i przyznaje ze wcześniej tez się obawiałam o to co ty candela, ale poczytałam troszkę na temat i się uspokoiłam.Ponieważ ten typ opryszki który atakuje jamę ustną i skórę twarzy jest mniej groźny dla kobiet w ciąży, pod warunkiem że nie zostanie przeniesiony na narządy płciowe.Dlatego w tym czasie należy dbać szczególnie o higienę,używać osobnych ręczników i nie dotykać opryszczki.

pozdrowionka mamuśki :kiss:

[/size]

14 lata 5 miesiąc temu #25949 przez sunaja21
widze ze nie jestem sama z opryszczka :) dokładnie na wardze nie jest grożna można nawet stosować maści typu zofirax!

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

14 lata 5 miesiąc temu #25959 przez _aga86_
Tez to przeszlam w ciazy. Wiedzialam, ze opryszczka jest niebezpieczna dla plodu i jak zobaczylam na ustach to slabo mi sie zrobilo... No, ale pierwsze co zrobilam poszukalam info na ten temat i kamien z serca mi spadl:) Potem jeszcze rozmawialam z lekarzem i mnie uspokoil- zwlaszcza, ze przed ciaza nie raz juz mialam opryszczke na ustach. Tylko trzeba uwazac, by nie przeniesc na narzady plciowe

14 lata 5 miesiąc temu #25964 przez Emme
paulina też mam skurcze, ale lekarz kazał mi no-spe brać. Ale chyba magnez mi nie zaszkodzi. jutro kupię :)
poza tym oszalałam na punkcie zakupów :cheer:
mogłabym cały dzień wybierać, przebierać... Ale mam też spostrzeżenia :) ciężko dostac te najmniejsze rozmiary :( o śpioszkach tu nie wspomnę. fajnie, zę jest sezon na wyprzedaże :)
dziś np kupiłam 4 smoczki z fisher price za 6 zł :) (na all widziałam za ok 17). Może to troszkę szybko, ale szukam okazji (nie ma to jak się samemu usprawiedliwiać)

eh ciężko mi się zastosować do zaleceń lekarza

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #25977 przez kakasia20
a ja mam duzo lezec bo zylaki i opuchlizna nog i pochwy mam ze slonca ciepla i musze unikac slonca........ poza tym tez kregoslup nawala z bolu i kobietki co najgorsze mam bakterie colli w moczu i obiegu nerkach itp.............ii zas antybiotyki ............. i zakaz na owoce zwlaszcza banany .......;( a co do plci dzidzi to gapa ze mnie szczeze powiem bo usg mialam ostatnio i kurcze bylo to tak:) ostatnie usg mialam w kwietniu te 1 usg gdy dzidzia miala 26,1mm a w czewcu jak zobaczylam dzidzie to szok ze taka duza zdrowa i starsza w brzuszku o 2 tyg czyli 20 tydz ciazy to dzidzia ma 22 taka duza istotka i ze wrazenia zapomnialam o plec zapytac...pfff//

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 4 miesiąc temu #26240 przez Emme
Cześć Dziewuszki, jak Wasze brzuszki?

Kasia wiedzę, ze nieźle jesteś zakręcona :laugh:
Mnie lekarz sam się zapytał czy sprawdzamy, i że może będą bliźniaki, bo ostatnio ma do nich szczęście :)
Ale jest jedna kruszynka moja :laugh:

Zaczęłam robić coś w stylu foto-pamiętnika dla mojej dzidzi. Póki mam 2 strony, ale grunt to dobrze zacząć. Mam jeszcze parę pomysłów, więc zobaczymy co mi z tego wyjdzie :)

Jak macie jakieś to chętnie poczytam sugestie, bo nie wiem co jeszcze można zapisać :laugh:

14 lata 4 miesiąc temu #26270 przez paulina2209
Emme mam brać magnez ponieważ brałam dużo żelaza bo mam mocny niedobór ono wypłukuje magnez a jego brak powoduje skurcze. w ogóle to mam kiepskie wyniki krwi i moczu :(

14 lata 4 miesiąc temu #26272 przez candela
Dziewczyny ja wczoraj odebrałam wyniki krwi i moczu...i o dziwo biorę ciągle żelazo i mam hemoglobinę 11,7 :dry: zdrowo też staram się odżywiać...poza tym jeśli chodzi o badania moczu to wszystko gra oprócz bardzo licznych moczanów :( czy ktoś wie co to takiego?

14 lata 4 miesiąc temu #26274 przez Gosia
Candela hemoglobinę masz w miarę OK zobacz sobie tutaj badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html

14 lata 4 miesiąc temu #26281 przez paulina2209
candela ja mam hemoglobinę 10 niedobór żelaza i magnezu a w moczu mam cukier i dużo leukocutów co znaczy, że nerki źle pracują

14 lata 4 miesiąc temu #26283 przez Emme
a ja tak z innej beczki.
macie już siarę?
dzisiaj zauważyłam na jednej brodawce "coś" :), była "oblepiona" nieznacznie. myślicie, że to może siara?

14 lata 4 miesiąc temu #26286 przez candela
pij dużo wody mineralnej - tak ok. 2 litrów dziennie to nerki będą lepiej pracowały...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka