BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 10 miesiąc temu #63473 przez martela89
Schrupała bym wasze dzieciaczki,każde po kolei :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #63476 przez Groszek
Martela nie chrupaj bo nakruszysz :silly: a co będziemy potem oglądać :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 10 miesiąc temu #63477 przez Martynka__89
Śliczne dzieciaczki :) mój synuś drzemie sobie. Najważniejsze jest że każda z nas kocha swojego szkraba ;) a jak postępuje to jest indywidualna sprawa, ważne żeby dziecka nie krzywdzić ;) miłego dnia życzymy.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

13 lata 10 miesiąc temu #63482 przez Ewa26
Marisponqe Andrzejek jest przecudny! :woohoo: Będziemy się tu z dziewczynami bić o Niego dla naszych córek hehe :woohoo: Moja Niunka nie lubi leżeć na brzuszku zaraz jest wrzask :(
Emme nic nie mów o piskach moja tak gada i krzyczy że aż sama nie wierze! :laugh: Najlepsze jest to że w nocy potrafi się bawić krzycząc w niebogłosy przy czym budzi tatę :woohoo:

13 lata 10 miesiąc temu #63499 przez mariosponge
Co do leżenia na brzuszku, to u nas też na początku wrzask był, ale teraz Andrzej chyba to lubi, bo leżąc na brzuszku więcej widzi, może się do woli rozglądać dookoła.
No i wydaje mi się że to będzie taki maczo jak ojciec, aż się boje, jak pomyślę co się będzie działo jak dorośnie... :D

[/url]

13 lata 10 miesiąc temu #63508 przez Martynka__89
Mateuszek bardzo lubi leżeć na brzuszku. Rehabilitant powiedział że ta pozycja jest idealna dla dzieci ponieważ pomaga utrzymać dziecku prosty kręgosłup ;) tylko zwrócił mi uwagę na to aby dziecko leżące na brzuszku nie odginało głowy do tyłu.

13 lata 10 miesiąc temu #63513 przez Emme
dla Toli leżenie na brzuchu to normalnie kara. nie wiem czy to źle, ale jak tak leży to robi kołyskę?

13 lata 10 miesiąc temu #63523 przez Groszek
Emme dla Miśka leżenie na brzuchu to kara była, a teraz uwielbia :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 10 miesiąc temu #63571 przez Martynka__89
Emma masz na myśli że jak Tola leży na brzuszku to robi kołyskę do tyłu ? Przepraszam jeśli źle zrozumiałam. Nie może tak robić to jest źle (mówię tylko co mi Pan Daniel mówił) dziecko ma podnosić się na rękach a nie odchylać tak głowę. Są na to ćwiczenia np. gdy Tola leży na brzuszku na kocu kłaść Jej ulubiona zabawkę chowając trochę za kocem żeby to Ja zmotywowało do podnoszenia rąk pod katem prostym lub położyć zabawkę zaraz koło jej klatki piersiowej żeby się udźwigła i spojrzała pod siebie. Jeśli dziecko leży na brzuszku wszystko powinno dziać się na wprost jej. Ale Mateuszek i Tola mają jeszcze troszkę czasu na uniesieniu się na rękach, chociaż każdy maluch rozwija się swoim tempem. Jeśli mogę coś doradzić to uważam że naprawdę warto zainwestować w poradę rehabilitanta ;) w końcu kręgosłup to ważna sprawa ;)

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #63575 przez Emme
jak leży na brzuszku to czasem podnosi ręce i nogi do góry.

ona jeszcze się nie interesuje zabawkami, a waśnie jej tak robię. zauważyłam, że to zależy od jej humoru.

13 lata 10 miesiąc temu #63598 przez sunaja21
jeszcze apropo zabkow moj Dawidek tez sie slini i od soboty jest nie do zniesienia- marudny na maxa nic mu nie pasuje je po 40ml mleka dzisiaj jade z nim do lekarza bo juz nie wiem czy to zabki czy melko mu juz nie samkuje /bebilon pepti/ dobrze ze w nocy spi bo chyba bym padl na twarz.... dam znac jak wroce co mi powiedziala pediatra ...

a wy juz sie nie wykucajcie :P

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #63608 przez Emme
a mi Tol OD 2 DNI JE PO 140-160ML, JAK ZROBIĘ MNIEJ TO SIĘ DOMAGA

jak możesz to zapytaj o to robienie kołyski, czy to źle czy jeszcze czas. my dopiero mamy wizytę 22, a teraz będzie mi siedziało na głowie.

chyba już uciekłaś

13 lata 10 miesiąc temu #63610 przez Martynka__89
Jest jeszcze jedno ćwiczenie sławnie jak dziecko leży na brzuszku i ma ręce z przodu to wsiąść jego ręce i dać do tyłu wzdłuż tułowia dziecko powinno brać je do przodu. Dobrze ja uciekam na spacer pa pa.

13 lata 10 miesiąc temu #63677 przez kakasia20
misio zdj z dzis

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

13 lata 10 miesiąc temu #63729 przez paulina2209
Martynka__89 napisał:

Mateuszek bardzo lubi leżeć na brzuszku. Rehabilitant powiedział że ta pozycja jest idealna dla dzieci ponieważ pomaga utrzymać dziecku prosty kręgosłup ;) tylko zwrócił mi uwagę na to aby dziecko leżące na brzuszku nie odginało głowy do tyłu.

mi to powiedziała neurolog. nie powinno się jeszcze gibać na boki tak jak moja niunia. teraz mamy ćwiczyć i kłaść na brzuchu na parę minut paredziesiąt razy w ciągu dnia i pilnować głowy żeby nie była odchylona

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka