BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 10 miesiąc temu #64083 przez _aga86_
A ja waze 50 (168cm), przed ciaza wazylam 51. Chudzinka jestem ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #64090 przez paulina2209
wszystkie jesteście chudzinki :laugh:

ja właśnie ściągam sobie mleko bo muszę iść dziś do lekarza i niunia zostaje z babcią. ciężko mi idzie więc postanowiłam coś napisać. jest 5.45h siedzę już 30 min i mam 70ml. laktator nie daje rady :laugh:

13 lata 10 miesiąc temu #64114 przez mariosponge
a jaki masz laktator? ja mam ręczny aventu, i strasznie on trzeszczy przy ściąganiu. rękami łatwiej i szybciej się ściąga, tylko mleko lata dookoła, a nie prosto do pojemnika :)

[/url]

13 lata 10 miesiąc temu #64127 przez sunaja21
ja tez uzywalam aventu i tez tak trzeszczal i skrzypil :P

ja przed ciaza wazylam 47 w ciazy przytylam 7kg w dniu porodu polecialam na wage i ... 47 a teraz tyle wpieprzam ze 2kg juz przytylam :P a przez te wszystkie lata nawet 0,5 kg nie moglam utyc a tak bardzo chcialam - po prawda idzie w brzuch i dupke a wolalabym zeby szlo w nogi bo mam takie chudzinki i zawsze mialam na ich punkcie bzika i mam do dzis nie cierpie ich ....

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

13 lata 10 miesiąc temu #64289 przez fredeczka
Dziewczyny ja was pezebije z jedzeniem :P podczas porodu jadłam batoniki chodziłam na czworaka z kroplówką (na czworaka z bólu) hehe i jadłam batoniki bo jakoś mi pomagało a po za tym byłam bardzo głodna bo nie dali mi śniadania.Jak przyszło do usypiana do szycia to nie wyraziłam zgody bo bałam się że się nie obudzę bo trzeba być na czczo hehehe a jak tylko urodziłam i wzięli Michałka do umycia to oczywiście nikt inny tylko Gosia musiała upominać się o kolacje :) położna była na tyle miła że odstąpiła mi swoją :)jeszcze nie mieli chyba takiej rodzącej coby jadła w bólach.
Ja obecne ważę 64 kilo a ważyłam aż 85! Wcale się nie objadałam po prostu puchłam przez co miałam w szpitalu dietę bezsolną i wysokobiałkową.Fajnie bo miałam zawsze lepsze jedzenie.Jak tylko urodziłam to jak ręką odjął 10 kilo ubyło a opuchlizna zeszła na następny dzień a kolejne 10 po tygodniu.
No to tyle teraz zmykam się znów doić bo o 14 pora karmienia :)
Też mam ręczny laktator i strasznie skrzypi tylko że campol babies.Fajnie ściąga z nakładką masującą.też czasem się męczę po pół godziny a czasem w 5 minut 100 odciągnę,tylko że ja z obu piersi a nie z jednej

13 lata 10 miesiąc temu #64340 przez mariosponge
fredereczka
nie zła jesteś!
mi niestety nie pozwalali jeść pod czas porodu, a ponieważ u mnie poród trwał 22 godziny, nie jadłam ponad dobę. po porodzie błagałam żeby dali mi jeść lub pić, ale położna stwierdziła że skoro mdleje jak wstaje na nogi, to mi nie wolno dopóki nie będę mogła chodzić. chodzić nie mogłam 3 dni, ale na szczęście zmieniła się położna i pozwoliła mi jeść.

[/url]

13 lata 10 miesiąc temu #64342 przez Emme
też mam ręczny z canpola,a nawet 2 :) i całkiem przyjemnie się odciągało, czasem przyjemniej niż samo karmienie.
wróciłyśmy waśnie ze spaceru, jest piękna pogoda, 12 stopni:D,
teraz Tolka jeszcze na balkonie, a ja wietrzę mieszkanie :D żeby ta oszukana wiosna troszkę wpadła

13 lata 10 miesiąc temu #64344 przez mariosponge
a my się zaraz wybieramy na spacer :)
tylko wiatr jest mocny niestety.

[/url]

13 lata 10 miesiąc temu #64345 przez Emme
a ja jak byłam jeszcze na porodówce po porodzie, to przynieśli mi śniadanie :) (później się okazało, że to moja sąsiadka z dzieciństwa, której nie poznałam)

13 lata 10 miesiąc temu #64386 przez mariosponge
właśnie wróciliśmy. nie wytrzymałam dłużej, bo mimo tego słoneczka pogoda jest okropna! raz śnieg, raz deszcz, za chwilę słońce i cały czas ten zimny wiatr. pootwierałam okna w domu i niech synuś sobie śpi, pewnie i tak wszystko mu jedno czy w wózku czy w łóżeczku.

[/url]

13 lata 10 miesiąc temu #64392 przez martela89
A ja ważyłam przed ciążą 42kg,wzrost 158cm :lol: -więc kościotrupek :lol:
W ciąży ponad 25kg przytyłam,a teraz ważę 44kg :lol:

Na spacerku też byłyśmy,pogoda piękna taka wiosenna :)

I obkupiłam trochę małą w coocodrilo(czy jak to się tam pisze)
i nawet nie wiedziałam,że są takie przeceny-kupiłam kopertowe body,2 pary świetnych spodni i bluzę i zapłaciłam tylko 99zł :lol:

13 lata 10 miesiąc temu #64407 przez mariosponge
martela89 napisał:

Jezu, ja tyle ważyłam jak anoreksje miałam. Masakra. czyli trochę zazdroszczę bo możesz sobie pozwalać na wszystko...

[/url]

13 lata 10 miesiąc temu #64414 przez martela89
mariosponge napisał:

martela89 napisał:

Jezu, ja tyle ważyłam jak anoreksje miałam. Masakra. czyli trochę zazdroszczę bo możesz sobie pozwalać na wszystko...

A ja jem,a wręcz wpieprzam wszystko i nie mogę przytyć :)

13 lata 10 miesiąc temu #64418 przez _aga86_
JA tez jem dosc sporo :D Wszyscy sie dziwia jak widza moje porcje obiadowe i nietylko :D Ale nie powiem z 2, 3 kg chcialabym przytyc, ale chyba nie jest mi to dane. Wczesniej myslalam, ze moze po ciazy cos mi zostanie, a tu jeszcze 1kg na minusie :D

13 lata 10 miesiąc temu #64435 przez Ewa26
Też kiedyś byłam chudzinka! W 8 klasie podstawówki ważyłam 39 kg :huh: i za nic przytyć nie mogłam po prostu miałam dobrą przemianę materii :) Teraz też nie jest źle 56kg ale chcę spaść jeszcze troszkę bo w nie wszystkie ciuszki się mieszczę ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka