BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 3 miesiąc temu #29908 przez kakasia20
heee mi sie nie spieszy wole poczekac do terminu jednak 9.11:)))ale czas pokaze sam jak sie potoczy wszystko:)))) paulina2209 tez lezalam na izbie przyjec na sali podlaczona do 2 pasow i kazali mi naciskac na przycisk jak poczuje ruch dziecka albo jak sie bedzie odwracalo.... po 5 min cala lewa str plecow mnie bolała ze pfff....ale co poczac... violi27- a jak nie bede 1 to ty bedziesz i opowiesz pierwsza jak sie wszystko zaczelo u ciebie:)))fakt zgadzam sie ze mam rozrabiaka malego w brzuszku ale co tam:))))))................................nie wiem czemu ale jakos mam obawy co do porodu samego bo nie wiem jak to jest rodzic dziecko....czy dam rade ...........bede sie starala ale wiadomo ze zycie plata fikusy... :blink:

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #29912 przez Emme
Cześć Dziewczyny :)

Z dnia na dzień nie mogę się doczekać finału. Jeszcze tylko chwila i nasze Szkraby będą z nami, a ja do tej pory nie potrafię w to uwierzyć. Rano wstaję i sprawdzam czy faktycznie mam brzuszek, no chyba że Tola mnie wcześniej obudzi :)
Jeszcze nie mam żadnych objawów przedporodowych, siara delikatnie się sączy (raz bardziej, raz wcale), ale to raczej nie przepowiada porodu :)
Poza tym nasza Dziewczynka daje czasem popalić (choć chyba Michałka Kakasi nikt nie przebije), wszystko da się wytrzymać, mała jest raczej nisko ułożona więc raczej odczuwa to mój pęcherz. Poza tym mam raczej dużą wytrzymałość na ból, więc może to dla tego :)

14 lata 3 miesiąc temu #29920 przez paulina2209
emme ja robię to samo rano sprawdzam czy mała tam jest. myślałam że coś nie tak mam w głowie.
a jeżeli chodzi o poród to zaczynam się trochę bać

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #29923 przez Emme
ja się bałam, ale po spotkaniu z położną jakoś mi lepiej. mówiła o porodzie tak ciekawie, że pomyśleć można, że to jest nawet przyjemne :)

może to dziwne pytanie, ale będziecie karmiły piersią?
ja mam założenie (póki co), że może najdłużej przez miesiąc. wiem, że mleko matki...., ale mleka modyfikowane są równie dobre. nas mama nie karmiła piersią i żadne z nas nie chorowało (poza moją siostra :(, która zachorowała na sepsę). Nigdy nie braliśmy antybiotyków.
Poza tym chciałabym być, jakby to ując, niezależna? chciałabym móc zostawić dziecko pod opieką jego taty :) i nie biec na łeb na szyję po 2 godzinach na karmienie. może gdybym nie chciała normalnie skończyć studiów(ostatni rok)..., ale póki co chciałabym żeby wszytko szło wg planu :)
myślicie, że to samolubne?

14 lata 3 miesiąc temu #29925 przez Madzia89862
hmm..kazda kobieta ma inne podejscie ale jezeli chodzi o mnie juz w ciazy mowilam ze tylko cyc bedzie i nie wyobrazam sobie teraz by moglobyc inaczej

14 lata 3 miesiąc temu #29929 przez Ewa26
Ja bym bardzo chciała karmić córcie piersią jak najdłużej ale to różnie bywa czasem się chce a nie można bo na przykład mleko jest zbyt mało wartościowe i maluszek jest cały czas głodny, a czasem sytuacja nie pozwala nam na to żeby być tak bardzo dyspozycyjnym aby karmić piersią przez dłuższy okres. :blink:

14 lata 3 miesiąc temu #29930 przez Madzia89862
ale zawsze mozna odciagac i mimo to podawac swoje mleko nawet jezeli jest sie niedyspozycyjnym

14 lata 3 miesiąc temu #29936 przez kakasia20
ja raczej bede karmila piersia o ile nie bedzie jakis przeciw skazan czy tam cos..... a tak to przyszle mamusie powiedzcie mi macie biegunke? ja dzis bylam 3 razy w wc i taka ze tak powiem sraka po 2 kupy na raz......... ze nie wiem co jest grane a nic nie jadlam takiego ani wczoraj ani dzis zeby mnie przegonilo tak........hmmm ? poza tym mam wyniki z moczu i sa fatalne bo mam nablonki liczne grube plaskie ..... i leukocyty 20-30 i pewnie zas mi ginekolog da tabletki jakies jutro na wizycie.... :huh: :huh: ;) pozdrawiam was i wasze pocieszki w brzuszkach:)) bede wieczorkiem o 19 lub 20:) :)

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 3 miesiąc temu #29938 przez Madzia89862
hm..organizm sie oczyszcza przed porodem w ten sposob ale u ciebie to chyba raczej za wczesnie;!

14 lata 3 miesiąc temu #29941 przez kakasia20
nio tez sadze ze za wczesnie .... moze to cos w powietrzu jest jakis wirus albo cos..... bo mamusie na pazdziernik tez maja biegunki ... hmmm a ja mam termin na 9.11 ale gin mowi mi co wizyte ze w pazdzierniku mozliwe ze bede rodzila juz.. po 20

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 3 miesiąc temu #29954 przez sunaja21
ja uważam że wszystko sie okaze jak maluszek sie urodzi - jedne dzieciatka chca sssac cyca inne nie albo nie umieja i tak naprawde to wszystko wyjdzie w praniu, można sobie założyc ze bedzie sie karmić piersią a może sie okazać ze sie pokarmu nie bedzie mialo i co ... albo maluszek tak porani brodawki ze tez nie bedzie można karmic wiec ja zakładam ze jak bedzie tak bedzie choc sama mysle o odciąganiu pokarmu i dawaniu z butelki zeby tatuś tez mogl sie spełnic w swojej roli i w nocy miał kto mi pomoc jak bede wykonczona ... i rowniez uważam ze mleko modyfikowane wcale nie jest gorsze tyle dzieci sie na nich chowa i jest wszystko ok!także pożyjemy zobaczymy :)
u mnie samopoczucie raczej kiepskie biodra rwia coraz bardziej glownie przez to ze jestem chudzina i brak maluszkowi miejsca i do tego bole po lewej stronie ... malutka juz mnie przyzwyczaja do nieprzespanych nocek hihi:)
sciskam was

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

14 lata 3 miesiąc temu #29962 przez fredeczka
Ja niestety też od jakiegoś czasu mam biegunki;/ ale lepsze to niż zaparcia(na szczęście ich nie miałam)
Dzisiaj rano obudziłam się z okropnym bólem brzucha normalnie myślałam że to już poród się zaczął okropność.Na szczęście przeszło.

14 lata 3 miesiąc temu #29977 przez kakasia20
fredeczka- a moze mu sie juz bardziej przygotowujemy do porodu moze jednak na pazdziernik wskoczymy a nie listopad..... :blink: ......mniw boli nieco pod brzuchem ale tez tak czuje michasia tak mocno kopie ze momentami mysle ze chce wyjsc z brzucha ...pozdrawiam was:) ja dzis ide na 11 na wizyte to potem sie odezwie:)) a teraz ide sobie polezec jeszcze i popatrzec na brzuszek i kopniaki michalka:)) :kiss:

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 3 miesiąc temu #29983 przez fredeczka
kakasia20 a jakie masz te bóle podbrzusza? Ja czuję jakbym miała miesiączkę dostać.Na szczęście trwa to tylko chwilkę i przechodzi.Dzisiaj też miałam taki ból rano zaraz jak się obudziłam i zauważyłam że brzuch mi stwardniał więc to był skurcz.Do tej pory się nie powtórzył.Słyszałam że te skurcze przygotowujące macice mogą czasem być bolesne.U mnie zaczęły się dość wcześnie nie wiem czy nie w 16 tygodniu albo 20 już nie pamiętam i wtedy nie bolały.Też boli cię tak krocze?Ja jak wstaję z łóżka to nieraz krzyczę z bólu w dodatku doszły mi bóle kości w tyłku że tak powiem :).16 mam wizytę może do niej dotrwam ale jak ból będzie się nasilał to chyba wcześniej muszę iść.

14 lata 3 miesiąc temu #29997 przez paulina2209
dziewczyny ja się dołączę mam biegunki, boli mnie krocze tak że mam wrażenie że mała mi wypadnie, no i skurcze tzw. wysiłkowe. wystarczy że pójdę do sklepu pod domem. boję się, że będzie chciała wcześniej do nas zawitać. a szyjka znów krótsza. siara leci i zwiększony śluz. lekarz kazał w szpitalu leżeć bo jak stwierdził wystarczy jeden impuls i 15 minut i po wszystkim. a jak leże to kręgosłup tak strasznie boli, że trudno wytrzymać

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka