BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 8 miesiąc temu #99797 przez ilona
Ja myślę, że to pogoda i nasze dzieciaczki szaleją razem z nią.

Uciekam załatwiać sprawy.
Miłego dnia i dużo dużo słońca.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #99798 przez Martynka__89
Mateusz jest szczęśliwi i nie zdaje sobie sprawy co dzieje się za oknem i dobrze :P Jak dziecko szczęśliwe mama też ;) ma koc rozłożony na podłodze i bawi się, szaleje :P. Czy wasze maluszki będąc na brzuszku potrafią się obracać o 360 stopni ? Mateusz nie poruszą się ale obraca i turla (z tym turlaniem to bardziej samego go to zaskakuje :P) a i tak potrafi dupsko wypiąć do góry że szok może będzie w nie dalekiej przyszłości raczkować.

Tak za zabieram się za śniadanie i herbatkę owocową :) chętnie poczęstuje dziś jem tuńczyka (choć nie przepadam :P) dziś Żuczek później dostanie śniadanie po później wstał.

Co do paczek to dostałam 2 z Hippa jedną przysłali, a drugą za grosza odebrałam w Rosmanie.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

13 lata 8 miesiąc temu #99822 przez Asiersa
Dziewczyny, czy wiecie może jak wprowadzać dziecku gluten?
Chodzi mi o to, w jakich proporcjach i co najlepiej podać pierwszy raz? :)

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #99828 przez Martynka__89
Asiersa ja do kaszki podaje Mateuszowi 1,5 łyżki kaszy manny błyskawicznej. Na początku dawałam rozmoczone w herbatcie rumiankowej sucharki(1/2 suchara).

Te ciastka są rewelacyjne :) w mgnieniu oka się rozpuszczają i Mateuszowi bardzo smakowały :) teraz poszedł spać. A w tych cistach nie ma glutenu ?

Idę pranie puścić.

13 lata 8 miesiąc temu #99830 przez Groszek
Mnie się wydaje że jest :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 8 miesiąc temu #99835 przez Groszek
Michaś na siedząco cyca ciągnie :lol:

13 lata 8 miesiąc temu #99836 przez Asiersa
Szukam, szukam, szukam i nie widzę...
Ale jeśli okaże się, że jest tam ten gluten i Tomkowi nic po tym nie było, to mogę zacząć podawać np kaszkę z glutenem (np Bobo Vita po 6 m-c truskawkowa)??

13 lata 8 miesiąc temu #99840 przez Groszek
Asiersa w ciasteczkach z hipp'a jest gluten :) myślę że kaszkę możesz podać :)

13 lata 8 miesiąc temu #99841 przez Asiersa
Ja mam jakieś "Hero Baby"... muszę dokładnie poszukać, ale raczej na 100% jest tam ten gluten.

13 lata 8 miesiąc temu #99854 przez Martynka__89
Asiersa moim zdaniem w tych ciastach na 100 % jest gluten dlatego zamiast kaszy manny dałam 4 ciasteczka :) czasem daje słoiczki na dobranoc tam też jest gluten. Co do kaszki możesz spróbować one chyba są stworzone do wprowadzania glutenu :) Ja już ponad miesiąc mam w menu gluten. Teraz bawię się w wystawianie rzeczy na allegro :P A ile na śniadanie dajecie kaszki ja robię ok 125 ml na gęsto i podaje zawsze łyżka z miseczki.

13 lata 8 miesiąc temu #99859 przez Asiersa
ja na 150/200 ml wody wsypuję kilka miarek kaszki malinowej z sokiem. I tez podaję łyżeczką :)

13 lata 8 miesiąc temu #99862 przez SISUNIA88
Witajcie!!!

Asiersa ja wprowadzanie glutenu zaczęłam od dodawania tak pół łyżeczki kaszki manny do zupki jak gotowałam...

MArtyna ja też daję gęstą kaszkę łyżeczką..tak ok 150 ml...

Groszku Filipek sam siada ale jak ma chociaż troszkę wyżej pod plecami..jak leży na płasko to nie... raczkuje do tyłu...do przodu też coś próbuje ale bardzo się przy tym złość..On zasmakował stania i teraz chodzenia i raczej ciężko go namówić na raczkowanie..jak tylko ma się czego złapać to wstaje i idzie :laugh: jak byłam u lekarza ostatnio to mówił że to normalne bo większość dzieci teraz nie raczkuje. Tzn jakby nie raczkował i nie stał,nie próbował chodzić to wtedy by było coś nie tak... a czemu pytasz??

Mnie dziś za dużo nie będzie na forum..może wcale...mam jakiegoś doła...dziś od rana jakoś tak same łzy mi się leją :( czuję się złą matką,żoną w ogóle beznadziejną kobietą...sama sobie już nie radze ze sobą :( :( :( miłego dnia!!

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

13 lata 8 miesiąc temu #99864 przez Martynka__89
Dużo robisz :) a jakiej jest konsystencji :unsure:

13 lata 8 miesiąc temu #99869 przez Martynka__89
SISUNIA88 napisał:

Witajcie!!!

Asiersa ja wprowadzanie glutenu zaczęłam od dodawania tak pół łyżeczki kaszki manny do zupki jak gotowałam...

MArtyna ja też daję gęstą kaszkę łyżeczką..tak ok 150 ml...

Groszku Filipek sam siada ale jak ma chociaż troszkę wyżej pod plecami..jak leży na płasko to nie... raczkuje do tyłu...do przodu też coś próbuje ale bardzo się przy tym złość..On zasmakował stania i teraz chodzenia i raczej ciężko go namówić na raczkowanie..jak tylko ma się czego złapać to wstaje i idzie :laugh: jak byłam u lekarza ostatnio to mówił że to normalne bo większość dzieci teraz nie raczkuje. Tzn jakby nie raczkował i nie stał,nie próbował chodzić to wtedy by było coś nie tak... a czemu pytasz??

Mnie dziś za dużo nie będzie na forum..może wcale...mam jakiegoś doła...dziś od rana jakoś tak same łzy mi się leją :( czuję się złą matką,żoną w ogóle beznadziejną kobietą...sama sobie już nie radze ze sobą :( :( :( miłego dnia!!

Też mam takie dni :( ale tak na prawdę na pewno jesteś wspaniałą mamusią i kochającą żoną, a do tego fajną Kobietą :)

Mateusz jak Go posadzę na fotelu to się tak "odbije" i siedzi sam, moim zdaniem (choć się nie znam) przygotowuje się do raczkowania widzę że chce się poruszać. A stać uwielbia i jak siedzi na kolach i trzyma się Go za ręce to sam chce ale nie pozwalam i już nie "stawiam" go bo nie che kłopotów :dry:

13 lata 8 miesiąc temu #99871 przez Groszek
Ja robię taką że łyżka staje :lol:

Pati pytam bo Michaś ani nie siada, ani nie chce chodzić... muszę z nim do lekarza iść

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka