BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 10 miesiąc temu #18378 przez basik_twins
Nie Paulinko nie ma u nas nigdzie bliźniaków :lol:
Bóg mnie pobłogosławił :lol:
Hormonów nie brałam poza tym hormony wpływają tylko na zwielokrotnione jajeczkowanie wiec wtedy wystepują dwujajowe jednojajowe zaś ponoć są zagadką naukowców :silly:

Dzisiaj USG

Oliwka 1240g a Maja 1181g

Obie główką w dół Oliwka niżej Maja wyżej buzkami do siebie jak na 3D,

się śmiejemy że całuje Majke w czułko ;) Zazwyczaj Oliwia jest niżej więc wszystko wskazuje na udany poród naturalny :lol: Oby tak dalej

Ja mam już wszystko dla dziewczynek nawet krem do odparzen jeszcze tylko szamponiki :)
No i jakiegoś grajka nad wyrko :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 10 miesiąc temu #18380 przez Madzia89862
basik oby tak dalej:*3 mam kciuki za naturalny:)

14 lata 10 miesiąc temu #18388 przez iwkaa
NO ja juz po wizycie u doktora moja malenka rosnie zdrowa wazy ok 1,5kg :laugh:
noo to widzie dziewczyny ze ja zostalam w tyle... :silly: z wyprawka oczywiscie bo ja mam tylko kilka ubranek dla malej i tyle lozeczko wozek itp juz mam upatrzone tylko trzeba zamowic:) macie juz moze jakies wtsepne propozycje wozkow jak mozecie wklejcie link i kazda sobie zobaczy moze akurat cos razem dobrago wybierzemy bo tyle jest teraz tych wozkow ze szok ciezko sie zdecydowac a jaki naprawde bedzie dobry to w sumie wyjdzie samo w praktyce:)

14 lata 10 miesiąc temu #18405 przez basik_twins

14 lata 10 miesiąc temu #18413 przez MoNiaaa
ja mam w planach kupic wozek espiro bo podobno jest duzo lzejszy od pozostalych a dla mnie to wazne bo na 4 pietrze mieszkam i jakos bede musiala sie z nim wdrapac:P minus jest taki ze ma malo kolorow do wyboru i nie moge sie jeszcze zdecydowac. a co do firmy kosmetykow i pampersow wlasnie nie wiem a pasowalo by juz zaczac skupowac po malu bo podobno na poczatek duzo tego idzie :( co proponujecie?

http

]

14 lata 10 miesiąc temu #18414 przez basik_twins
ja tam mam 4 czy 5 paczek pampersow ale u mnie wychodza taniej niz w PL po przeliczeniu 10zl na paczce duzej

14 lata 10 miesiąc temu #18424 przez MoNiaaa
no to rzeczywiscie.w polsce niestety jeszcze rzeczy dla dzieci sporo kosztuja. a kupowalas wszystkie jednej marki czy rozne dla sprobowania??

http

]

14 lata 10 miesiąc temu #18429 przez basik_twins
Nie wszystkie pampersy mam firmy pampers :lol: hehe

Ale takie np jak u nas sa nie pamietam na H.... czy jakieś inne nie chce kłamać ale takie jedne tez z leprzych ze są traktowane ze stoją obok pampersów tylko jako inne a nie pod pampersami to tutaj sa jedne z najtanszych, takze.... Podejrzewam i obvy nie bede miec z tym problemu mam nadzieje że male nie beda wybredne ;)

I że sie sprawdza pampersy wszystkich marek
Ja zainwestowalam w pampersa bo niby dobrze trzymaja itd wiadomo ropzne opinie ale ja z dwojka boje sie pierwszych dni wole miec cos co ma raczej wiecej szans na sprawdzenie sie w razie w, wiesz....

14 lata 10 miesiąc temu #18432 przez MoNiaaa
wiem wiem:) ja sie tylko boje ze zrobie zapasy a mala bedzie miala uczulenie :( ale moze nie i chyba tez zdedcyduje sie na orginalne pampersy bo jednak sporo pozytywnych opinii slyszalam

http

]

14 lata 10 miesiąc temu #18433 przez basik_twins
To kup sobie z... ja wiem 5 duzych opakowan jak cos sie komus kiedys odda albo cos nie bedzie tak zal ajakis zapas musisz miec bo nie wiadomo jak Twoj mąż czy facet no i ty z dzieckiem samopoczuciem zakupami... lepiej miec te 3 dni oazy tylko dla siebie i niuni nie ;) a jak cos wypadnie to cóż..... juz nie Twoja wina nie, zdarza sie trudno ale nie bedziesz se w buzke pluc :blink:

14 lata 10 miesiąc temu #18438 przez MoNiaaa
no masz racje :) tym bardziej ze moj maz jest teraz na delegacji i nie wiadomo czy wogole bedzie jak sie mala urodzi i tlyko na weekendy wraca :(:( musze zaczac skupowac wszystko :)

http

]

14 lata 10 miesiąc temu #18442 przez paulinkaaa2202
Monia na pewno dasz radę :) jeśli chodzi o wózek ja mam na oku Firmy Jedo Fyn 4 ds duża gondola mi się bardzo podoba już go oglądałam pobawiłam się nim chwilę pojeździłam a w lipcu zamówię na necie.

14 lata 10 miesiąc temu #18443 przez basik_twins
Powiem Ci Moniu - tylko ja mam troszke inna sytuacje bo u mnie nadal trwa jeszcze remont.... - jakbym do tego teraz jeszcze miała wiecej rzeczy do kupienia to bym chyba ocipiała :blink:
A i tak segregując ciuszki zauwazyłam że nie mam body spodenek i spiochow na rozmiar 50 za bardzo, bo mam duzo rozmiarow 50/56 ale one sa bardziej 56, w ogole niektore ciuszki pisze na nich 56 a sa takie jak 44 :dry: takze trzeba wziasc po sztuce na zakupy dla porownania i dokupic

Ty masz juz zaraz 30tydz ja troszke w tyle :silly:
rada Basika brzmi: kupuj na spokojnie wszystko teraz bo puzniej jeszcze przy ciazowych hormonach nie daj Boże zgupiejesz stwierdziz ze w tydz musisz wszystko kupic zaczniesz plakac czy cos wiesz... rozwali Cie totalnie czy coś jeszcze jak Twojego w tygodniu nie ma.... chodz sobie na zakupy i kupuj wszystko.

Ja uciekam do Szpitala teraz do doktorki na wizyte normalnie mam liste pytan napisze wszystko jak wroce Buzka

14 lata 10 miesiąc temu #18450 przez MoNiaaa
no chyba masz racje.musze sie wziac za to ale zawsze jak o tym mysle co jesczze mam do kupienia to mi sie odechciewa:P do tego jesczze do pracy chodze wiec nawet nie mam kiedy albo juz taka zmeczona jestem ze szok.
to czekamy na wiesci od lekarza buzka :*

http

]

14 lata 10 miesiąc temu #18462 przez paulinkaaa2202
Nom Basik napisz później co ci lekarz powiedział :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka